Eleni22

Τρεις νέοι FX-Series επεξεργαστές της AMD αναμένονται σύντομα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τρεις νέοι FX-Series επεξεργαστές της AMD αναμένονται σύντομα!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Μόνο μερικές ακόμα εβδομάδες έχουν μείνει πριν το τέταρτο τρίμηνο του έτους (κατά το οποίο αναμένεται σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις η άφιξη των Bulldozers στην αγορά), αλλά οι πολυαναμενόμενοι FX-Series (κωδική ονομασία Zambezi) επεξεργαστές της AMD έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στις λίστες των καταστημάτων, παρέχοντας μας μια πρόγευση σχετικά με τις επίσημες τιμές τους.

Τα μοντέλα Zambezi που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές για προ-παραγγελία είναι ο εξαπύρηνος FX-6100 και οι οκταπύρηνοι FX-8120 και FX-8150. Ο FX-6100 κοστολογείται στα $188,32 και είναι χρονισμένος στα 3300 MHz (3,9 GHz σε Turbo mode), διαθέτει 6MB μνήμης L2 cache, 8MB μνήμης L3 cache, 95W TDP και ελεγκτή μνήμης DDR3-1866. Ο FX-8120 διατίθεται στην τιμή των $221,73 και έρχεται με συχνότητα χρονισμού στα 3,1 GHz (4 GHz με Turbo), 16MB μνήμης cache (8MB L2 και 8MB L3) και έχει TDP στα 125W. Ο FX-8150 έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά είναι χρονισμένος στα 3,6 GHz (4.2 GHz με Turbo) και κοστίζει $266,68. Και οι τρεις επεξεργαστές έχουν έναν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, θα μπαίνουν σε socket AM3+ και το πιο πιθανό είναι να έχουν λίγο φθηνότερες τιμές από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμες πρεπει να ειναι ευθεως ανταγωνιστικες. Δεν ειναι δυνατον να κοστολογησει 250 ευρω και να μην περναει τον 2500Κ οπως καταλαβαινεις. ;)

Αλλα ολα αυτα θα τα δουμε εν καιρω.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι ποσο πιο ψηλα θα μπορει να παει απο τα 4,2 Ghz του turbo και με τι vcore...

κοιτα να δεις η προηγουμενη γενια πηγαινε μεχρι 4 κατα μεσω ορο με λιγο τσιμπημα του vcore, οι SB χτυπανε σχεδον στανταρ πανω απο 4,5 με μαμα vcore αρα για τους ivy περιμενουμε περιπου αυτο που λεει ο caution ~5Ghz με λογικο vcore (αυτα ειναι εικασιες παντα)...

τωρα αν τα ghz ειναι κουφια, απ'οτι βλεπω στον 2500K καλα τα πανε, εχουν δηλαδη διαφορα τα 3,7 απο τα 4,5...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now