DBC

Στοιχείο ασφαλείας των Windows 8 εμποδίζει την εκκίνηση δύο λειτουργικών ταυτόχρονα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στοιχείο ασφαλείας των Windows 8 εμποδίζει την εκκίνηση δύο λειτουργικών ταυτόχρονα]http://reviews.hwbox.gr/news/microsoft.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με ποικίλα δημοσιεύματα, ένα στοιχείο ασφαλείας στα Windows 8, θα εμποδίζει ορισμένους χρήστες να τρέξουν ταυτόχρονα Windows και Linux στους υπολογιστές τους. Ο Matthew Garrett εξήγησε σε ένα ποστ του ότι το UEFI που θα το υποστηρίζουν τα Windows 8, θα αποτρέπει την φόρτωση και κατ'επέκταση την εκκίνηση οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένης και ύποπτης εφαρμογής. Αν και πρόκειται για ένα feature που θα εμποδίζει την εκκίνηση malware και rootkits σημαίνει επίσης ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να εκκινήσουν εναλλακτικό OS.

Στην θεωρία η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή. Δηλαδή η απενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας από τα settings του UEFI. Ωστόσο όμως εναπόκειται στους OEMs εάν θα συμπεριλάβουν τέτοιου είδους επιλογή. Αναφέρεται μάλιστα ότι συστήματα που ήδη τρέχουν Linux και Windows 7 μαζί δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και μπορούν να αναβαθμιστούν. Αντιθέτα η Microsoft απαιτεί μόνο στα καινούργια συστήματα με Windows 8 να κάνουν το shipping τους με UEFI και την επιλογή ασφαλούς εκκίνησης ενεργοποιημένη.

[img_ALT=Στοιχείο ασφαλείας των Windows 8 εμποδίζει την εκκίνηση δύο λειτουργικών ταυτόχρονα]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e7ccd875dad3.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Όταν χρησιμοποιεί κάποιος τον win7 loader extreme αρχικά κάνει μια επανεκίνηση και όταν είναι να μπουτάρει windows βγάζει 2 επιλογές μία windows 7 και μία windows 7 XE και την επιλέγεις για να ολοκληρωθεί η "ενεργοποίηση".Φαίνεται σαν dual boot. Μετά αυτό διαγράφεται. Να υποθέσω ότι έχει να κάνει με κάτι τέτοιο;

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα εξαρχής ήταν απλό FUD. Απλώς υπήρξε υποψία ότι σε enterprise μηχανάκια που χρησιμοποιούσαν το secure boot με UEFI 2.3.1 δεν θα είναι δυνατό το dual-boot. Τίποτα που να επηρεάζει την home χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, οι διανομές linux ή οποιοδήποτε άλλο OS, θα πάρουν "πιστοποίηση" και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το secure boot του UEFI.

Όχι απλά FUD, τραγική δαιμονοποίηση της MS.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now