GeorgeMan

Η Asus παρουσιάζει το Eee PC 1015BX, ένα netbook με τη νέα AMD C-60 APU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Asus παρουσιάζει το Eee PC 1015BX, ένα netbook με τη νέα AMD C-60 APU]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e00a1d755f54.png[/NEWS_IMG]Η νέα APU της AMD, C-60, που παρουσιάστηκε πριν έναν περίπου μήνα βρήκε ήδη το δρόμο της προς την αγορά, κάτω από το "καπώ" του Asus Eee PC 1015BX, το οποίο βρίσκεται ήδη στις λίστες αμερικανικών καταστημάτων. Η εν λόγω APU διαθέτει 2 πυρήνες στο 1.0GHz (1.33GHz με turbo), ενώ παράλληλα ενσωματώνει μονάδα επεξεργασίας γραφικών τύπου Radeon HD6290 στα 276MHz (400MHz με turbo), με τη κατανάλωση όλης της APU να περιορίζεται στα μόλις 9W κάτω από πλήρες φορτίο. Λόγω του C-60, το Asus Eee PC 1015BX ενσωματώνει θύρα HDMI 1.4a και παρέχει υποστήριξη της τεχνολογίας DisplaPort++, η οποία του επιτρέπει να συνδέεται άμεσα και εύκολα με οποιαδήποτε οθόνη ή τηλεόραση που διαθέτει θύρα HDMI ή DisplayPort.

Πέραν των παραπάνω, στο netbook της Asus θα βρούμε οθόνη 10,1" με οπίσθιο φωτισμό LED με τυπική ανάλυση 1024x600, 1GB μνήμης RAM, σκληρό δίσκο 320GB, 100ρι LAN, 802.11 b/g/n WiFi, μια τυπική webcam, έναν αναγνώστη καρτών μνήμης καθώς και μπαταρία τριών -μόλις- κελιών. Το Asus Eee PC 1015BX έρχεται σε άσπρο και μαύρο χρώμα με προεγκατεστημένα Windows 7 Starter και κοστίζει λίγο κάτω από τα 210 ευρώ με τη μικρή μπαταρία.

[img_ALT=Η Asus παρουσιάζει το Eee PC 1015BX, ένα netbook με τη νέα AMD C-60 APU]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784e80d616cef77.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η Asus παρουσιάζει το Eee PC 1015BX, ένα netbook με τη νέα AMD C-60 APU]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784e80d616d68b7.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Πλέον εγώ με τα netbooks έχω μπερδευτεί...

Τι προσπαθούν να κάνουν?

Αγόρασα πριν από 10 μήνες της ASUS Eee PC 1015PN. Dual Atom 1.5Ghz και ΙΟΝ 2. Με αυτά τα specifications σκέφτηκα ότι θα "σκοτώνει", αλλα όταν εγκατέστησα το Crysis 2 έκλεγα τα δολλάρια μου!

Τελικά υπάρχει netbook που να μπορεί να "τρέξει" παιχνίδια? Αν όχι, τότε γιατί τα κυκλοφορούν με κάρτες γραφικών nvidia και radeon για περισσότερη κατανάλωση?

Τα είπα και ησύχασα!!! :-p

Link to comment
Share on other sites

Netbook & Crysis 2? Εδώ δεν μπορεί να το τρέξει ένα κανονικό pc, ο Atom θα το έκανε;

Netbook = small laptops, φθηνά και ελαφριά για χρήση γραφείου. Λιγότερη κατανάλωση έχουν με γραφικά από amd/nvidia παρά από την intel

Link to comment
Share on other sites

@webhunter

Είναι άχρηστη η καρτα γραφικών τύπου Νvidia και ΑΜD, διότι οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 85C!!! Και όταν το γυρνάω σε Save Power τότε απενεργοποιεί την Νvidia και ενεργοποιεί την GMA της Intel. Αυτό σημαίνει ότι η Nvidia καταναλώνει περισσότερο.

@Sfirculitu

Φίλε μου αγόρασα to Alienware m11x R2 (με i7 kai 8GB DDR3) και τελικά άξιζε η αγορά.

Αλλα μου έμεινε ένα netbook άχρηστο. :-(

Link to comment
Share on other sites

Φιλε geek, η radeon που φοραει το συγκεκριμενο ειναι μεσα στον επεξεργαστη και καταναλωνει μαζι με αυτον περι τα 9 βατ max.

Ο ρολος υπαρξης της ειναι:

1) Επιταχυνση εφαρμογων όπου μπορει (π.χ. flash videos HD στο youtube)

2) Επιταχυνση ταινιων (ναι, τα Atom χωρις ION γραφικα δεν μπορουν να παιξουν σωστα HD ταινιες, και τα διπυρηνα έχουν διπλασια καταναλωση απ το C-60 της AMD)

3) Υπαρξη HDMI. Επιτελους σωστη συνδεσιμοτητα με τηλεορασεις, χωρις τις θολουρες και τα προβληματα του Dsub.

Επισης, δε νομιζω να πηρες το ion netbook στα ~250 ευρω.

Και σε διαβεβαιω οτι ΚΑΝΕΝΑ netbook δε θα μπορει να παιξει αξιοπρεπως τα βαρια παιχνιδια της εποχης που βγηκε, τα επομενα 5-6 χρονια τουλαχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Διατηρω καμποσες επιφυλαξεις αν το TC Mag εκανε απλα μετατροπη απο δολαρια σε ευρω ή οντως θα εχει τετοια τιμη. (Και αν εχει στη Γερμανια λ.χ., δε νομιζω να την εχει και εδω...)

Παντως μονο για την 6cell bat εχουμε +30 ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now