DBC

Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]Όπως αναμενόταν, η Amazon παρουσίασε σήμερα τρείς νέες Kindle συσκευές, το Kindle Fire με οθόνη αφής 7 ιντσών IPS, το Kindle Touch αλλά και το entry-level Kindle που έρχεται χωρίς δυνατότητες αφής. Αρχικά το Kindle Fire ζυγίζει 414 γραμμάρια, φέρει Gorilla Glass προστατεύοντας την 1024 x 600 οθόνη του. Φέρει μάλιστα διπύρηνο επεξεργαστή OMAP4 χρονισμένο στα 1GHz, 8GB ενσωματωμένης μνήμης, αλλά και μια τροποποιημένη έκδοση του Android 2.1. Δεν φέρει κάποιου είδους ενσωματωμένης κάμερας απλώς μόνο συνδεσιμότητα WiFi. Να αναφέρουμε τέλος ότι η συσκευή έρχεται με προεγκατεστημένο τον Amazon Silk φυλλομετρητή αλλά και με το Amazon Prime που δίνει την δυνατότητα για απεριόριστο streaming ταινιών αλλά και TV shows για 30 ημέρες μέσω του Amazon Instant Video. Το Kindle Fire κοστίζει $199 και θα ξεκινήσει το shipping του στις 15 Νοεμβρίου.

Προχωρώντας συναντάμε το Kindle Touch, που κάνει χρήση της τεχνολογίας IR, ενώ συγχρόνως διαθέτει συνδεσιμότητα WiFi αλλά και το χαρακτηριστικό X-Ray που σας επιτρέπει να δείτε αναλυτικές περιγραφές μιας ιδέας, ιστορικές προσωπικότητες, μέρη ή θέματα που συναντώνται κατά την μελέτη. Η συσκευή κοστίζει $99 με την τιμή του 3G μοντέλου να ανέρχεται στα $149. Και τα δύο θα γίνουν διαθέσιμα για προπαραγγελία σήμερα ενώ θα ξεκινήσουν το shipping τους στις 21 Νοεμβρίου. Διαθέσιμο για αγορά είναι σήμερα το Kindle που πρόκειται για μια συσκευή 18% μικρότερη και 30% ελαφρύτερη σε σχέση με το Kindle 3 που παρέχει μάλιστα και υποστήριξη WiFi.

Kindle Fire

[img_ALT=Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e84aadd03d81.jpg[/img_ALT]

Kindle Touch

[img_ALT=Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e84ab1a6d53e.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e84ab1a50065.jpg[/img_ALT]

Kindle

[img_ALT=Amazon Kindle: Η value for money απάντηση στo iPad]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e84ab1a60dc0.jpg[/img_ALT]

Edited by DBC
Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιεί μια κλειδωμένη έκδοση του Android 2.1, η οποία δεν σου δίνει την ελευθερία που δίνει το κανονικό Android OS. Ουσιαστικά σου επιτρέπει μόνο να χρησιμοποιείς cloud services του Amazon. Ακόμα και στο Internet να θες να μπεις, δεν μπαίνεις απευθείας αλλά από server τους.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να το περιλάβουν οι devs. Σε ένα δίμηνο το πολύ θα παίζουν custom roms και τα λοιπά και τα λοιπά. Πάντα έτσι γίνεται :D

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ βιντεοκλήση μέσω κινητού. Υπάρχει το skype σε pc/laptop για αυτά... Βολεύει περισσότερο, ειδικά με γκομενάκι :hehe:

Πραγματικά όμως η ιδέα ενός tablet με ~150? είναι intriguing :D Το αμαζόνι στέλνει Ελλάδα;

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν:

Important Message

Kindle Fire, Full Color 7" Multi-touch Display, Wi-Fi is not currently available to ship to the selected non-US address. To shop for Kindles available to ship to you, please visit the non-US Kindle product page.

όπου βλέπουμε το

Kindle e-Reader with Wi-Fi, 6" Display

οπότε, πρώτα θα πάρου όλα τα states, και μετά θα αρχίσουν να στέλνουν κι αλλού...

Link to comment
Share on other sites

Την άποψη μου για το apple προϊόντα την ξέρεις, οπότε θα πω μόνο ότι δεν εκμεταλεύεσαι ούτε το 5% των resources, συνεπώς δεν είναι τελειοποιημένο.

Για το transformer, ούτε αυτό κάνει δουλειά γιατί όπως είπε και ο Σάκης έχει θεματάκια η 3.2.

Για το kindle, θα κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δεν σου διαφημίζει ένα tablet, άλλα ένα e-book reader με enhanced options. Οπότε αν το πάρουμε κατά λέξη θα έχει την περαιτέρω τελειοποίηση που ζητάει ο κάθενας (που πραγματικά δεν θα το σκαλίσει, αλλάζοντας rom κάθε μέρα).

Σύγκριση iPad Vs Kindle είναι unfair, γιατί το πρώτο σου λέει τα κάνω όλα (αλλά εν τέλει δεν τα κάνει καλά λόγω λειτουργικού) και το άλλο σου λέει είμαι e-book reader και άντε να δεις καμια ταινία πάνω μου. Αλλά αν ορίσουμε και τα 2 ως e-book readers, είμαι σίγουρος ότι το kindle θα είναι καλύτερο από το iPad για το συγκεκριμένο task!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now