DBC

Microsoft: Θα συγκεντρώσει στα ταμεία της ποσό μαμούθ από το Android

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Microsoft: Θα συγκεντρώσει στα ταμεία της ποσό μαμούθ από το Android]http://reviews.hwbox.gr/news/microsoft.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πασίγνωστη τράπεζα Goldman Sachs έδωσε στην δημοσιότητα τους πρόσφατους υπολογισμούς της οι οποίοι αναφέρουν ότι η Microsoft θα συγκεντρώσει στο ταμείο της ποσό μαμούθ για τα δικαιώματα από το Android μέσα στα επόμενα οικονομικά έτη, ποσό που θα ανέρχεται στα 444 εκ. δολάρια. Μάλιστα έπειτα από διάφορες συμφωνίες που υπέγραψε με πολλούς κατασκευαστές θα εισπράττει 3-6 δολάρια για κάθε συσκευή όπως με την Samsung και την HTC ενώ το ενδιαφέρον της εστιάζεται και στην Motorola που μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελεί και αυτή ιδιοκτησία της Google.

Ωστόσο στενοί κύκλοι της Goldman Sachs αναφέρουν ότι μάλλον η τράπεζα δεν έχει εκτιμήσει σωστά το ποσό που πρόκειται να συγκεντρώσει η Microsoft, αφού αυτό αναμένεται ακόμη υψηλότερο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Samsung το ποσό ανά συσκευή έφτανε ακόμη και τα $10 ανά συσκευή. Ωστόσο κάθε κατασκευαστής που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει στις συσκευές του το λειτουργικό σύστημα της Google είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ένα ποσό στην Microsoft εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα δικαιώματα.

[img_ALT=Microsoft: Θα συγκεντρώσει στα ταμεία της ποσό μαμούθ από το Android]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e88a99211069.jpg[/img_ALT]

Edited by DBC
Link to comment
Share on other sites

Παρασιτισμός και κατάντια για την πάλαι ποτέ μεγάλη Microsoft. Δυστυχώς από τότε που ανέλαβε ο ανεκδιήγητος γορίλλας, steve ballmer, η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Link to comment
Share on other sites

ποιο καλοπαιδο θα εξηγησει τι ακριβως παιζει?
επειδη εχω μεινει λιγακι πισω στις εξελιξεις...:D

μπορει να καποιος να μου πει τι δουλεια εχει h microsoft με το android της google?

Λοιπόν, η Microsoft δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το android. Αντίθετα αυτό αποτελεί δημιουργία της Google. Όμως τώρα έρχεται η μικρούλα η τσαχπινογαργαλιάρα (:P) και λέει, το Android παραβιάζει πατέντες δικές μου. Συνεπώς όποιος κατασκευαστής το χρησιμοποιεί στις συσκευές που παράγει θα πρέπει να πληρώνει σε μένα (την μικρούλα τσαχπινογαργαλιαρα) ένα ποσό (5-10 δολαρια) ανά συσκευή, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιώματα χρήσης αυτού.

Κουφό, αλλά έτσι είναι.:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now