Mz412

Επιλογή κατάλληλης μητρικής για αναβάθμιση

Recommended Posts

Έρχομαι και ζητάω τα φώτα σας πάλι. Αφού έλιωσα στο ψάξιμο για DDR2 μνήμη, πέραν του ότι δε βρήκα ούτε μία και όσες βρήκα είναι σετ των 2 (και ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ), αποφάσισα μήπως ήταν προτιμότερο να αναβαθμίσω την μητρική μου κάρτα. Ο επεξεργαστής μου είναι εδώ

Η κάρτα γραφικών που αναγράφει θα αλλαχτεί με Radeon HD 5850 Xtreme 1gb, θα υπάρχουν 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με dual boot και τροφοδοτικό της Thermaltake των 750w. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Ευχαριστώ και πάλι.

Ερώτηση: διάβασα σε αρκετά ποστ ότι οι DDR2 είναι πιο σταθερές και αξιόπιστες από τις DDR3 μνήμες. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα θα βρείς γενικά μητρική s775 είτε DDR2, είτε DDR3 στην αγορά. Όλες είναι με chipset g41 και τέτοιο, και είναι πιο πολύ για HTPCs. Αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking βέβαια δεν θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης αυτό με την αξιοπιστία δεν πιστεύω πως ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Nα ψάχνεις στις αγγελίες των μεταχειρισμένων. Μόνο εκεί πλέον μπορείς να βρείς για περασμένες πλατφόρμες, καλά πραγματάκια σε λογική τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξω και μητρική και επεξεργαστή; Μοιάζει μονόδρομος...Αν ναι υπάρχει κάποια πλατφόρμα που να συνδέει αυτά τα δύο (μητρική και επεξεργαστής); Μα καλά, μέσα σε τρία χρόνια πρόλαβαν και πάλιωσαν οι DDR2; :P

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, πες στο περίπου να δώσω μέχρι 100-150 ευρώ για επεξεργαστή και 60-70 για μητρική. Αν σκάσω και λίγα φράγκα παραπάνω για να πάρω κάτι πιο αξιόλογο κι έμπιστο τα δίνω, πληρώνω που πληρώνω, ας πιάσουν τόπο τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που απλά θες DDR3 μητρική μπες insomnia και thelab και ξεκίνα το ψάξιμο στις αγγελίες. Ψάξε για κάτι σε X48/P45. Μην βάλεις αγγελία ζήτησης, είναι πολύ δύσκολο να βρεις, γιατί όσοι πουλάνε συνήθως τέτοιο h/w φεύγει επιτόπου λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε γενικά το LGA775 socket.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο σου βρήκα P45 ASUS P5QC με 70? :)Διαφορες μητρικές - Insomnia.gr :T:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου Γιώργο, αλλά αν πάρω άλλη μητρική θα ταιριάζει με τον επεξεργαστή μου; Αυτό είναι το όλο θέμα. Από την άλλη δε ξέρω αν αξίζει απλά να αλλάξω μόνο μνήμη (γιατί κοστίζουν) και να μην αλλάξω τελικά όλη την πλατφόρμα να είμαι ήσυχος.

Link to comment
Share on other sites

φιλε δυστυχως και στους υπολογιστες οτι πληρωνεις παιρνεις ετσι ειναι αυτα ... το καλο κοστιζει παντου... και οι εξατμισεις οι Akrapovic ειναι Τοπ αλλα κοστιζουν. :P

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω, αυτό ισχύει παντού. Έστω κι έτσι, τι θα διαλέγατε εσείς για μια λογική αναβάθμιση κι όχι κάτι θηρία που βλέπω στις υπογραφές σας; Δε με ενδιαφέρουν οι 14 πυρήνες, τα 800 ΜΗΖ και τα 20 nuclear watt στα τροφοδοτικά :)

Link to comment
Share on other sites

H γνώμη μου είναι να μείνεις όπως είσαι, με τον Q9400 και τις DDR2 σου, να πάρεις την 5850 και μετά να δώσεις περί τα 100? για ένα μεταχειρισμένο SATA 2 SSD, Postville ή Vertex 2 :)

Έπειτα άραξε, μα μια χαρά συστηματάκι έχεις. Αν μπορείς να βάζεις κάθε μήνα λίγα χρήματα στην άκρη ώστε το επόμενο καλοκαίρι να πάρεις ένα καινούριο PC. Μέχρι τότε θα έχουν βγει οι Bulldozer, οι SandyBridge-E, οι καινούριες κάρτες γραφικών και οι 22nm Ivy Bridge, οπότε θα ξέρεις καλύτερα που θα επενδύσεις :)

Το home pc στο πατρικό μου έχει Q8400 @ 3GHz, G41 ASUS μητρική, 4GB DDR2 μνήμες, Raptor HDD και GT 430 1GB κάρτα γραφικών και πίστεψέ με είναι υπεραρκετό. Games μπορώ να παίζω (πόσο μάλλον εσύ με την 5850), photoshop CS5 σηκώνει, στο office πετάει, ταινίες βλέπω, μουσική ακούω - όλα μέλι γάλα. Για ποιο λόγο να το αλλάξω; Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βρω έναν Postvillle ή κάνα Vertex 2 SSD. Δεν χρειάζονται υπερβολές ;)

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνεις mobo/ram/cpu?

Τον Q9400 θα τον δωσεις εννοειται. Ομως τι ram εχεις τωρα?

Ποσα λεφτα πανω κατω, γιατι εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου.

Έχω DDR2 1χ4Gb. Για λεφτά το συζητάμε, αναλόγως τι προτάσεις θα πέσουν.

Games μπορώ να παίζω (πόσο μάλλον εσύ με την 5850), photoshop CS5 σηκώνει, στο office πετάει, ταινίες βλέπω, μουσική ακούω - όλα μέλι γάλα. Για ποιο λόγο να το αλλάξω;

Γιατί θέλω να εγκαταστήσω προγράμματα για βίντεο και μουσική και ήδη την έχω πατήσει πολλές φορές, μια φορά κάηκε το τροφοδοτικό, την άλλη ο δίσκος, την άλλη κολλάνε όλα και μου σπάει τα νεύρα. Εκτός αν ο τεχνικός δεν ήξερε την τύφλα του και μάμησε όλα τα καλώδια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζονται υπερβολές

Χα, μιλάτε για υπερβολές κιόλας :D Όσα thread διάβασα εδώ μέσα μιλάνε για το πως να πάρεις έναν υπολογιστή και να του ***ήσεις κάθε βίδα LOL. Σήμερα είδα και ένα βίντεο με κάτι τυπάδες που έριχναν άζωτα, νάτρια και κάλλια σε έναν επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το hobby μας που το κάνουμε για την πλάκα και για να περνάμε καλά και άλλο τα καθημερινά συστήματα που χρησιμοποιούμε και ο σκοπός λειτουργίας τους :) Είναι διαφορετικά πράγματα.

Το ότι κάποιος τρέχει στα dragster με Subaru 1200HP δεν πάει να πει ότι σώνει και καλά το χρησιμοποιεί και στην καθημερινότητά του ;)

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω και καταλαβαίνω απολύτως την φιλοσοφία, για πείραγμα το είπα. Αν και ποιον θα χαλούσε να κυκλοφορεί με τέτοιο εργαλείο καθημερινά; Τέλος πάντων, πιστεύω ότι καλύφθηκε με τις απαντήσεις σου. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τον χρόνο τους.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το δεύτερο PC που φτιάχνω εδώ στο φοιτητόσπιτο (καθημερινή χρήση, πολύ office, gaming και λίγο photoshop) θα έχει 2600K @ 4.5GHz, Maximus IV Extreme-Z και 8GB G.Skill DDR3. Δεν χρειάζονται υπερβολές :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να συγκρίνετε αυτά τα δύο;

Intel Core i5 2500K(s1155, 3,30GHz, 6MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

και

AMD Phenom II X4 955 (sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, Box) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Γενικά για τις AMD δεν έχω ακούσει τα καλύτερα σε σύγκριση με τις Intel. Αξίζει να πάω σε AMD ή θα προτιμούσατε την πρώτη;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now