DBC

Windows 8: Θα διαθέτουν βελτιωμένη διαχείρηση μνήμης

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Windows 8: Θα διαθέτουν βελτιωμένη διαχείρηση μνήμης]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e011bc935414.jpg[/NEWS_IMG]Τα Windows 8 μπορεί να θέλουν αρκετό καιρό ακόμη για να γίνουν διαθέσιμα, αλλά πληροφορίες από το στρατόπεδο της Microsoft αναφέρουν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα έρθει με πολλές βελτιώσεις στην διαχείριση της μνήμης. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιδόσεων σε συτήματα και συσκευές κάνοντας χρήση μικρών ποσών μνήμης RAM. Δεδομένου ότι το νέο OS θα είναι πλήρως συμβατό με ARM SoC προιόντα η εξασφάλιση αρκετής διαθέσιμης μνήμης για multitasking κρίνεται απαραίτητη. Συγκεκριμένα με ένα νέο ποστ στο επίσημο blog των Windows 8 εκφράζονται οι στόχοι της Microsoft όσον αφορά την διαχείριση της μνήμης αλλά και τα βήματα προκειμένου να το πετύχει αυτό.

Ένας τρόπος μείωσης της απαιτούμενης μνήμης είναι ο συνδυασμός. Σε ένα σύνηθες pc, πολλά τμήματα της μνήμης περιέχουν ομοιογενή ''κομμάτια'' δεδομένων. Αυτό συμβαίνει διότι διάφορα προγράμματα εκχωρούν μνήμη για μελλοντική χρήση. Συχνά τέτοιου είδους προγράμματα καταλήγουν να μην χρησιμοποιούν την πρόσθετη μνήμη που έχει τεθεί. Όπως αναφέρεται δηλαδή το Memory combining επιτρέπει στα Windows να αξιολογούν το περιεχόμενο του συστήματος μνήμης RAM και να απελευθερώνουν αντίγραφα των αρχείων τοποθετώντας τα σε ένα και μόνο αντίγραφο. Όλα αυτά συμβαίνουν με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση μνήμης. Μια άλλη περιοχή στην οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της Microsoft είναι και οι υπηρεσίες στα Windows. Συγκεκριμένα οι μηχανικοί της εταιρείας τροποποίησαν 13 συνολικά υπηρεσίες κάνοντάς τες να εκκινούν με την άδεια του χρήστη. Όπως γίνεται κατανοητό, όλα αυτά αποτελούν ενέργειες της Microsoft προκειμένου το νέο λειτουργικό σύστημα να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν ελάχιστη μνήμη. Το αποτέλεσμα θα το δούμε στα Windows 8 όταν με το καλό γίνουν διαθέσιμα για αγορά.

[img_ALT=Windows 8: Θα διαθέτουν βελτιωμένη διαχείρηση μνήμης]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e9407ec38571.gif[/img_ALT]

[img_ALT=Windows 8: Θα διαθέτουν βελτιωμένη διαχείρηση μνήμης]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294e9407ec2c5fb.jpg[/img_ALT]

Edited by DBC
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κρίση και δε θα πάρω :P

Άσε που στατιστικά μπορεί και να έχω αυτοκτονήσει μέχρι τότε :P :p

Υ.Γ. Τα screenshots θυμίζουν έντονα το νέο περιβάλλον google.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κρίση και δε θα πάρω :P

Άσε που στατιστικά μπορεί και να έχω αυτοκτονήσει μέχρι τότε :P :p

Υ.Γ. Τα screenshots θυμίζουν έντονα το νέο περιβάλλον google.

:hehe::hehe:

Tι ειναι το "νέο περιβάλλον google" ?

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ τί να τα κάνω τα 8 GB που πήρα να τα βάλω στον κ..... μου?

Πιστεύω ότι δεν θα σου είναι άχρηστη, όσο περισσότερη τόσο καλύτερα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now