JC_Denton

Server Laptop από την Eurocom

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://jobs.gamasutra.com/Media/Accounts/185/Eurocom-Logo2.jpg[/WRAPLEFT] Τελευταία έχουμε δει αρκετές προσπάθειες από διάφορες κατασκευάστριες εταιρείες Notebook, που σκοπό έχουν την κατασκευή φορητών Desktop Replacements. Αυτά τα Notebook, λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους τους, χάνουν σε φορητότητα, κερδίζοντας όμως σε επιδόσεις, φτάνοντας σε ισχύ αντίστοιχα desktop συστήματα.

Μια τέτοια λύση λοιπόν, έρχεται από την εταιρεία Eurocom με το νέο της Server Notebook, Phantom D90xC Phantom-X. To "Laptop" αυτό, θα είναι εξοπλισμένο με έναν Quad Core Xeon επεξεργαστή, 2 κάρτες γραφικών σε SLI και έως 3 ΤΒ χωρητικότητας σκληρούς δίσκους και 384 GB χωρητικότητας SSD δίσκους.

Προφανώς ένα τέτοιο Laptop, μόνο σαν σταθερό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει, αφού οι απαιτήσεις σε ρεύμα θα είναι τεράστιες, καθιστώντας το ανίκανο να δουλέψει για αρκετή ώρα με μπαταρία.

Το βάρος του ανέρχεται στα 6 κιλά και πάνω, ενώ η τιμή του είναι εξωφρενική:

Με τον Xeon X3360 (45nm, 12MB L2 Cache, 2.83 GHz) και μια 17" οθόνη, κοστίζει 3.350 δολάρια. Με οθόνη ανάλυσης 1920*1200, δύο 8800M GTX σε SLI, 3 SSD δισκους των 64GB ο καθένας και τα Windows Server 2008, το κόστος αγγίζει τα όρια των 10.000 δολαρίων. H εταιρεία μάλιστα υπόσχεται ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα μπορεί να διαθέσει Phantom Laptop με έως 3 ΤΒ χωρητικότητας σκληρούς δίσκους και 384 GB χωρητικότητας SSD δίσκους.

Μια εικόνα του "Laptop":

eurocomservernotebookbn9.jpg

Link to comment
Share on other sites

ότι ναναι server... άντε πες πάει να πλασαριστεί ως server.. τις κάρτες τι τις θέλει.. άστοχη η ονομασία.. phantom?

ας το έλεγαν Dreadnought ή 'OMG laptop wannabe'

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now