caution

Dennis Ritchie: printf("goodbye, world");

Recommended Posts

[news_img=Dennis Ritchie: printf("goodbye, world")]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c46d586.jpg[/news_img]Ο κόσμος της πληροφορική μετράει ακόμα μια μεγάλη απώλεια, με τον θάνατο του Dennis Ritchie. Πραγματικά, οι συστάσεις είναι ανούσιες για τον 70 χρόνο συγγραφέα της γλώσσας προγραμματισμού C και του πλέον γνωστού βιβλίου αναφοράς της, The C Programming Language γνωστού και ως "K&R" (Kernighan and Ritchie). Γεννημένος στο Bronxville της Νέας Υόρκης το 1941, ο Dennis Ritchie μέσα από το πέρασμα του από τα Bell Labs, την συγγραφή της C και ενός μεγάλου μέρος του λειτουργικού Unix, διαμόρφωσε σε τεράστιο βαθμό αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Πληροφορική. Turing Awards, IEEE Richard W. Hamming Medal και Japan Prize for I&C είναι πραγματικά λεπτομέρειες στην γεμάτη δημιουργία πορεία του, από τον χώρο. Από τις 12 Οκτωβρίου ο κόσμος της Πληροφορικής είναι φτωχότερος. R.I.P. Mr C.


main( ) {
printf("goodbye, world");
}

O Dennis Ritchie στην παραλαβή του National Medal of Technology από τον πρόεδρο Clinton, το 1999.

[img_ALT=Dennis Ritchie: printf("goodbye, world")]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e9980ec3e335.jpg[/img_ALT]

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Αν καθίσω να σκεφτώ ποια λειτουργικά και ποιες γλώσσες, πατάνε πάνω στις δουλειές του Ritchie τότε χαλαρά θα του κάνουν παρέα Babbage, Turing και όλοι οι "κλασικοί"!

R.I.P. και μακάρι να βλέπουμε και άλλους τόσο δημιουργικούς ανθρώπους, από καιρό σε καιρό, σε οπουδήποτε χώρο. They make the world go around!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now