GeorgeMan

Οι MSI και AsRock υποστηρίζουν τους Bulldozer με νέα BIOS για επιλεγμένες μητρικές!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι MSI και AsRock υποστηρίζουν τους Bulldozer με νέα BIOS για επιλεγμένες μητρικές!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Τώρα που λανσαρίστηκαν επιτέλους οι πολυαναμενόμενοι επεξεργαστές FX Series της AMD, η MSI και η AsRock αποφάσισαν να τους υποστηρίξουν, κυκλοφορώντας ανανεωμένες εκδόσεις BIOS και δημιουργώντας μια λίστα με όσες μητρικές μπορούν να τους δεχτούν. Από πλευράς MSI, τέσσερις μητρικές βασισμένες στα chipsets της σειράς 9xx της AMD, καθώς και δεκατέσσερις βασισμένες σε παλαιότερα chipsets με μία αναβάθμιση του BIOS αποκτούν συμβατότητα με τους FX. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την AsRock, δεκαεννέα μητρικές της οποίας αποκτούν συμβατότητα με τη σειρά FX της AMD με ένα απλό BIOS update. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται φυσικά όλες οι μητρικές βασισμένες σε AMD 9xx series chipsets, όμως εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και το αρκετά παλιό πλέον Nvidia nForce 630a γίνεται και αυτό συμβατό!

Η λίστα με τις συμβατές μητρικές της MSI

[img_ALT=Οι MSI και AsRock υποστηρίζουν τους Bulldozer με νέα BIOS για επιλεγμένες μητρικές!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784e987b83f02ce.jpg[/img_ALT]

Η λίστα με τις συμβατές μητρικές της AsRock

[img_ALT=Οι MSI και AsRock υποστηρίζουν τους Bulldozer με νέα BIOS για επιλεγμένες μητρικές!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784e987b8415707.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Και η asus μας έλεγε τέτοια, αλλά μας έχει στο περίμενε, για τα public BIOSes. Αν και μετά το release των BDs και τα "επίσημα" benches δεν με απασχολεί το θέμα. Long live the 1090T!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, άρα μπορουν να βγάλουν και για το 790. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι motherboards, αλλά και οι CPUs. Δηλαδής τα BIOSes βγαίνουν για κάποιον που ήδη έχει ένα board και σκέφτεται να αναβαθμίσει σε κάποιον FX και δευτερευόντως σε κάποιον που θα αγοράσει τώρα μία mobo με το σκεπτικό να την φλασάρει για να βάλει κάποιον ΑΜ3+.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι λίγο τριτοτελευταίοι που δεν βγάζουν update και για 790ΧΧ.

Link to comment
Share on other sites

Λαθος κανεις. Στο 99% των περιπτωσεων, χ?στηκανε αν θα μπορει να βαλει bulldozer ενας που αγορασε ενα chipset που καταργηθηκε προπερσυ. Τοτε ο bulldozer ουτε σαν ιδεα για κυκλοφορια δεν υπηρχε.

Αντιθετως, τους ενδιαφερει να παρεχουν το μεγιστο value/money σημερα, που εχουν ηδη κυκλοφορησει οι BD, στις μητρικες που παρεχουν σημερα.

Το οτι μπορουν να υποστηριξουν και σε 790 ισχυει, δεν ισχυει ομως το οτι θελουν. ;)

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι γενικώς δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο, εγώ το είπα από τη σκοπιά της AMD. :>

Διότι θα ήταν ισχυρό κίνητρο για κάποιον που έχει AM3 board να βάλει ένα update και να πάρει έναν BD εφ'όσον έχει π.χ. έναν Athlon II και σκοπεύει να αναβαθμίσει. Διότι ο ΒD δεν πείθει για εξ'ολοκλήρου επένδυνση και μπορεί ο εκάστοτε χρήστης να στραφεί σε Sandy Bridge. Δυστυχώς δεν το βλέπει αυτό η AMD και πολλοι άλλοι ή δεν κάνει τίποτα γι'αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Το ειχαν ξεκαθαρισει, οτι οι BD θα κουμπωνουν σε διαφορετικο socket, aka AM3b (AM3+), και ΔΕ θα ειναι συμβατοι με τα υπαρχοντα.

Το οτι τελικα γιναν συμβατοι με τον εναν (αλλαγη socket @ gigabyte) ή με τον αλλον (απλο BIOS update @ Others) τροπο, και μαλιστα χωρις επισημη υποστηριξη απο την AMD (που θυμιζω υποστηριζει επισημα BD μονο στα 9xx chipsets), θα πρεπει να μας κανει να λεμε κι ευχαριστω που δε χρειαζομαστε μητρικες των 90+++ ευρω για αυτους. :)

Link to comment
Share on other sites

Το ότι τελικά έγιναν συμβατοί μας δείχνει ότι η AMD μάλλον συνειδητά κυνηγησε τον "διαχωρισμό" των sockets, γι'αυτο και η αρχική μου απορία. Και αφού οι εταιρείες τα κατάφεραν δείχνει ότι δεν ήταν κατι ριζικό ή αμετάκλητο άρα ήταν εντελώς συμβολική η κίνηση της AMD. :>

Κρίμα, γιατί είναι ένα απο τα advantages της.

Link to comment
Share on other sites

Nope, δε κυνηγησε κατι, οι BD εχουν διαφορετικο power management σε σχεση με τους Phenom.

Μπορουν να διαχειριζονται vcore, mhz, multi δυναμικα σε καθε εναν απο τους 8 (native ή μη - δεν ειναι αυτο το θεμα) πυρηνες τους. Σε ολες τις μητρικες με τα παλαιοτερα chipsets αυτο δεν λειτουργει. Επισης, εχουν αλλαξει και τα φυσικα χαρακτηριστικα του socket, με τις τρυπες να ειναι πλεον πιο χοντρες (προετοιμασια εδαφους για τους επομενους BD ;)).

Οποτε, αν ημουν AMD, μαλλον δε θα ηθελα να υποστηριξω τα νεα CPU σε μητρικες που "μπλοκαρουν" καποια απ τα νεα χαρακτηριστικα, και συν τοις αλλοις παρεχουν μειωμενο HT link...

Link to comment
Share on other sites

Στο παρελθόν έχουν "επιτραπεί" πολύ μεγαλύτερα downgrades (λέγε με HT3 --> HT1) οπότε το θέμα δεν εντοπίζεται εκεί..

Τα υπόλοιπα έχουν impact σε power-saving ενεργοποιήσεις καταστάσεις μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η AMD δεν δικαιολογείται. Όταν είχα 790FX με απασχολούσε το θέμα και απορούσα. Τώρα που έχω 990Χ απορώ αλλα δεν με ενδιαφέρει κιόλας, με απογοτευσε σαν καταναλωτη.. Τώρα είμαστε με την ελπίδα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now