George_o/c

SandForce identifies Firmware bug: Επιτέλους fix για τα BSOD σε SF-2200 SSDs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=SandForce identifies Firmware bug: Επιτέλους fix για τα BSOD σε SF-2200 SSDs]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354dffb8705c92f.jpg[/NEWS_IMG]Εδώ και αρκετούς μήνες, δεν ήταν λίγα τα αρνητικά σχόλια που πήραν οι SandForce SF-2200 SSD από την κοινότητα. Drives όπως ο OCZ Agility 3, παρόλο που προσέφεραν εκπληκτικές επιδόσεις σε ασυναγώνιστη τιμή, σε μεμονωμένες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα με μπλε οθόνες στα Windows ή περίεργα freeze. Οι εταιρείες προσπάθησαν να καταλήξουν σε in-house λύσεις, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατευνάσουν το πρόβλημα και όχι να το επιλύσουν! Κι αυτό γιατί το πρόβλημα ήταν στους controllers της SandForce, όχι στους SSD των εταιρειών, ούτε στα PC των end users. Επιτέλους, μετά από τόσα αρνητικά σχόλια, η SandForce κατάφερε να επαληθεύσει επιτυχώς το ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα και δημιούργησε το κατάλληλο fix.

Η ρίζα του κακού φαίνεται να ήταν ένα bug στο firmware, δίχως να έχει συγκεκριμενοποιηθεί κάτι. Τα τυπικά release notes απλά αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια πολύ σπάνια κατάσταση που δημιουργούσε πρόβλημα στο firmware με αποτέλεσμα ο χρήστης να βλέπει μπλε οθόνες. Η OCZ έχει λάβει το fix εδώ και 3 εβδομάδες και το δοκιμάζει στα εργαστήριά της. Μετά από 3 εβδομάδες ενδελεχούς testing, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα όντως λύνεται μέσω του τελευταίου firmware που έβγαλε σε συνεργασία με την SandForce.

Κατεβάστε το καινούριο firmware από εδώ!

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e23514302b76.png" title="SandForce identifies Firmware bug: Επιτέλους fix για τα BSOD σε SF-2200 SSDs" />

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Οι πρώτες εντυπώσεις από όλους τους χρήστες είναι θετικές, σε πολλές περιπτώσεις λύθηκαν τα προβλήματα, σε άλλες μπορούν πλέον τα PC να μπαίνουν σε sleep mode και σε άλλες μπορούν να εγκατασταθούν drivers που όταν έμεναν installed παλιότερα έβλεπαν μπλε οθόνες.

Τους πήρε βέβαια πολύ καιρό μέχρι να κάνουν duplicate & verify το πρόβλημα στην SandForce.

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετοπίζω εδω και καιρό με τον Agility3 παγώματα.. και μετα απο 10-15 δευτερολεπτα μπλε οθόνη. Restart το pc και στο boot δεν τον βλέπει το pc. Στο reset τον βλεπει και bootarei κανονικά. Μάλιστα νόμιζα οτι ήταν θέμα το δικού μου και οτι έπρεπε να τον πάω πισω αλλα μαλον θα στρώσει με το firmware update.

Edit: Διαπύστωσα οτι δεν μπορω να κάνω firmware update στον ssd γιατι σε αυτον έχω το λειτουργικό. Υπάρχει άλλος τρόπος να του κάνω το firmware update?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now