amoustakas

4 vs 12 phases vrm για 24/7 overclocking. Ουσία ή μάρκετιγκ;

Recommended Posts

Διαβάζοντας διάφορα forums μερίδα χρηστών ισχυρίζεται ότι στους sandy και για ένα κλοκάρισμα σε αέρα της τάξεως 4.4-4.6 ghz δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορα στις μητρικές με 4 και με 12 phases στα vrm. Από την άλλη τα reviews τις ψιλοθάβουν στον τομέα overclocking τις μητρικές αυτές. Ποιός έχει τελικά δίκιο;

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο τα phases. Στον 2600K μου, ίδιο overclocking πέτυχα και με την MSI P67A-GD65 και με την P8P67 Deluxe και με την Maximus IV Extreme P67. Το θέμα ήταν ότι η ASUS είχε καλύτερο BIOS από τις υπόλοιπες, έπαιζε όλες τις μνήμες όπως ήθελα εγώ και ειδικά τις GSkill 2133MHz 8-8-8-24 που είχαν Hypers.

Οι ASUS είναι πιο εύκολες από όλες τις απόψεις.

Οι Gigabyte έχουν ηλίθια προβλήματα, όπως για παράδειγμα όταν αλλάζεις το BCLK που μπορεί σε κάποια φάση να σε σκίσει στα restart και τα lock μέχρι να το πάρει.

Οι MSI έχουν ζόρικα θεματάκια με το BIOS - προβλήματα με τις μνήμες αρκετές φορές, ασυμβατότητες και κάτι ενοχλητικά lock πότε πότε.

Τα παραπάνω δεν αφορούν τους απλούς 24/7 χρήστες που παίζουν 45 x 100 με τις μνήμες στα 1600. Αφορούν overclocking πάνω από 5GHz με 2133 διαιρέτη. Εκεί είναι που κάνουν την διαφορά η ASUS για μένα, επειδή είναι πιο εύκολες και στρωτές.

Στο 24/7 overclocking που αναφέρεσαι, οι ASUS ξεχωρίζουν λόγο του ότι δεν είναι δύστροπες. Ίδιο overclockability πετυχαίνεις με ΟΛΕΣ τις μητρικές, απλά οι Gigabyte και οι MSI μπορεί να θέλουν λίγο παραπάνω ψάξιμο.

Αυτά :)

Link to comment
Share on other sites

Γιωργο πολύ αναλυτική η απάντηση -για την οποία για ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ- πλην όμως αν δεν κάνω λάθος οι μητρικές που δοκίμασες έχουν όλες 12+ phases vrm. Το ζήτημα είναι αν ισχύουν τα ίδια (άνετο 4.5-4.6 με μνήμες 1600 cl9 να παίζουν default) και στις μητρικές των 90-100? με τα vrm των 4 phase. Κλόκαρε κανείς πχ την P8P67 LE ή την P8Z68-V LX να μας πεί πως πήγαν;

Link to comment
Share on other sites

Τα phases είναι μύθος, δεν σου χρειάζονται τόσα πολλά σε 24/7 overclock και ιδιαίτερα με Sandy Bridge επεξεργαστή. Η MSI P67-G45 για παράδειγμα, μια χαρά έπαιξε σε γνωστού το PC με 2500K @ 4.3GHz :)

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι ακριβως μυθος αλλα το θεμα σε αυτο, ειναι η ποιοτητα των εξαρτηματων.

αν ειναι γαμαουα τα components, (δφι) τα σπαει ολα και με 4+1 phases.

αν ειναι σαπια οπως τα msi, αρπαζουν φωτια και ας ειναι και 12 και 18 phases. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

:D

Actually there is NO NEED for 164 phases :D that companies put in nowadays mobos.... FOUR (4) are enough with nowadays materials and maybe SIX (6) with the upcoming Gulftowns.... ;)

The 1024 phases is a "marketing trick" nowadays.... ;)

You will buy MY mobo because I put 2048 phases in my motherboard.... :D

Someone please calculate the Wattage of a P4 Gallatin at 2.23VCore at 4600MHz with ONLY FOUR phases and tell us what you see..... :)

O hipro είχε πει κάποτε στο XS τα παραπάνω ;) Δεν υπάρχει ποιότητα στα phases nord, υπάρχει ποιότητα στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Πες μου πόσες MSI μητρικές έχεις δει να "παίρνουν φωτιά" με αεράτα συστήματα σε 24/7 overclocks. ΚΑΜΙΑ. Όλες όσες κάηκαν και πήραν και το CPU μαζί τους ήταν με συστήματα @ LN2 και μεγάλα Vcore, πράγματα για τα οποία δεν είναι φτιαγμένη καμία μητρική ουσιαστικά. Όταν παίρνεις ένα απλό αυτοκίνητο και το κάνεις dragster, ότι και να του βάλεις πάνω είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσεις προβλήματα!

Link to comment
Share on other sites

ε νταξει. εγω μιλησα πιο γενικα.

σε sb ,δεν νομιζω να εχεις προβλημα φιλτατε συναδελφε.

Ευχαριστώ συνάδελφε. Πήγα τελικά σε ASUS P8Z68-V. Σίγουρα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now