George_o/c

Έσοδα ρεκόρ σημείωσε η Intel για το Q3 2011 - $3.5 δις καθαρά έσοδα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Έσοδα ρεκόρ σημείωσε η Intel για το Q3 2011 - $3.5 δις καθαρά έσοδα!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]H Intel ανακοίνωσε προχθές τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2011 (Q3), αγγίζοντας νούμερο ρεκόρ στην αποστολή εμπορευμάτων, που αυξήθηκε κατά 28% σε σχέση με το Q3 2010. Τα συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2011 ξεπέρσαν τα $14 δις, νούμερο για το οποίο ευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι πωλήσεις των notebook PCs. Σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές, δηλαδή το σύνολο των κανόνων που διαμορφώνουν το πως λογαριάζονται οι διάφορες συναλλαγές, τα έσοδα του κολοσσού της Santa Clara ανήλθαν στα $14.2 δις, τα λειτουργικά έσοδα σε $4.8 δις και τα καθαρά έσοδα σε $3.5 δις ή $0.65 ανά μετοχή. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 29%, 22%, 24% και 33% αντίστοιχα. Αν αφήσουμε εκτός τις αρχές της αυτοτελούς λογιστικής οντότητας, της συνέχειας της επιχειριματικής δραστηριότητας, της περιοδικότητας και της αυτότέλειας των χρήσεων, τα έσοδα ανέρχονται σε $14.3 δις, τα λειτουργικά έσοδα σε $5.1 δις, τα καθαρά έσοδα σε $3.7 δις και τα κέρδη ανά μετοχή σε $0.69.

[img_ALT=Έσοδα ρεκόρ σημείωσε η Intel για το Q3 2011 - $3.5 δις καθαρά έσοδα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839bee7.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Θέλει μια 15ετια ακόμη για να πλησιάσει την IBM στο Software, στο Hardware και στο vertical integration των προϊόντων. Τα κέρδη από μόνα τους δεν φτάνουν μιας και ταΐζουν τα εργοστάσια, το process r&d και τον νόμο του Moore κατά 80%. Πρέπει να ανοίξει τα fabs και την τεχνογνωσία της σε ένα σφιχτό οικοσύστημα hardware partners και όλοι μαζί με την βοήθεια του ισχυρού Software να πεταχτεί μπροστά, ειδάλλως θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμη στην σκιά του Κύτους* και άλλων γιγάντων από την Ασία μελλοντικών δελφίνων βλέπε Samsung.

* Το Κύτος = IBM , εσωτερικό παρατσούκλι των υπαλλήλων της.

Link to comment
Share on other sites

χμμ βρηκα που θα επενδυσω τα χρηματα μου!

Έπρεπε να τα επενδύσεις στην Google και στην Apple, πριν πολλά χρόνια, όπως έπρεπε να το είχα κάνει και εγώ αλλά που μυαλά τότε, κολλημένος παραδοσιακά με το hardware... Αν περιμένεις να βγάλεις λεφτά από μετοχές της Intel, της AMD, της Nvidia, θα περιμένεις για πολλά χρόνια ακόμη. Εδώ φτάσαμε στο σημείο η χρηματιστηριακή αξία της Apple να ξεπεράσει της Microsoft, της IBM της Intel ακόμη και της Exxon Mobil και όλα λόγω ενός mp3 player και ενός smartphone, ο κόσμος τρελάθηκε και όλοι ζούμε σε μια μεγάλη τσιχλοφουσκα.

Link to comment
Share on other sites

χμμ πριν πολλα χρονια οπως λες δεν ειχα καν κεφαλαιο! και οπως κ να εχει οταν αποφασιζεις να ασχοληθεις με το χρηματηστηριο ξερεις απο την αρχη οτι κερδη θα δεις μετα απο πολλα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now