George_o/c

AMD A6-3650 Llano Review by HWBOX.gr

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD A6-3650 Llano Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e88a24e8ff94.png[/NEWS_IMG]Ήδη από το 2006, η AMD αναφερόταν σε αυτό που αποκαλούσε Fusion. Δηλαδή μια ενοποιημένη πλατφόρμα, με τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών να τοποθετείται μέσα στον ίδιο τον επεξεργαστή, παρέχοντας όχι μόνο παραγωγή γραφικών και σήματος για την οθόνη μας, αλλά βοηθώντας και τον ίδιο τον επεξεργαστή όπου αυτό είναι δυνατόν, χάρη στους πολλούς Stream Processors γενικής που είχε αποκτήσει λόγω των DirectX 10 και 11. Η AMD φυσικά σκόπευε εξ' αρχής να σχεδιάσει ένα chipset ειδικά για να συνοδεύσει τους ενοποιημένους αυτούς «επεξεργαστές» της, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να αποκομίσει τα μέγιστα. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η APU, ή αλλιώς Accelerated Processing Unit.

Στα τέλη του 2010, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά δηλαδή, παρουσίασε τη πρώτη πλατφόρμα Fusion, με το όνομα Brazos. Κατάφερε σε μια ενοποιημένη APU να στριμώξει 1 ή 2 πυρήνες γενικής χρήσης Bobcat, καθώς και μια πολύ μικρή μονάδα γραφικών χρησιμοποιώντας τεχνολογία που ήδη κατείχε από τις κάρτες γραφικών. Η APU αυτή επίσης διέθετε ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης, αναπόσπαστο κομμάτι των επεξεργαστών της AMD από το 2003 με τους πρώτους Athlon 64. Φυσικά, το Brazos είχε περισσότερο δοκιμαστικό χαρακτήρα, μιας και η μονάδα γραφικών ήταν βασικού επιπέδου και ανίσχυρη για βαριές εφαρμογές, ενώ το ίδιο ήταν και οι πυρήνες Bobcat. Παρόλα αυτά, η πλατφόρμα Brazos γνώρισε σχετικά μεγάλη επιτυχία, διότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απροβλημάτιστα για απλή χρήση, ενώ η μονάδα γραφικών ήταν αρκετά ισχυρή έτσι ώστε να μπορεί να βοηθά στην απρόσκοπτη αναπαραγωγή ταινιών. Με το TDP να ανέρχεται στα μόλις 9-18W, προτιμήθηκε τόσο από πολλούς χρήστες για τα σαλόνια τους, όσο και από αρκετούς κατασκευαστές netbook, ως (επιτυχημένος) ανταγωνιστής του κυρίαρχου ως τότε Atom της Intel.

Όλα αυτά οδήγησαν την AMD να επισπεύσει την κατασκευή της πρώτης mainstream APU, που είχε ονομάσει ήδη από το 2009, Llano. Οι APU αυτές, σχεδιάστηκαν με βάση τον πυρήνα Stars, τεχνολογίας K10, καθώς και ήδη υπάρχουσα τεχνολογία από midrange κάρτες γραφικών.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το υπόλοιπο review!

<center><img src="http://reviews.hwbox.gr/giveaway/George_oc/FINAL.png" alt="AMD A6-3650 Llano Review by HWBOX.gr"/></center>

.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now