aris20

Corsair Vengeance με τάση 2V..?

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

έχω τις Corsair Vengeance 1600MHz 16GB, με C9,

στην σελίδα παρακάτω λέει, σε μια φάση να δοκιμάσουμε σιγά σιγά μέχρι 2V εαν τρώει κολλήματα, "Even at this voltage setting the memory managed reach 1820 MHz. The next step meant slowly raising the voltage up to 2.0 V to see if this would help to push the kit even higher."

Να το δοκιμάσω να το αυξήσω..? Διότι θέλω να σφίξω τα timmings σε 8-8-8-24 αλλά δεν μπορεί παρά μόνο σε 9-9-8-16, από όσο δοκίμασα, σε 1Τ πάντα..

Corsair Vengeance 1600 MHz CL9 12 GB DDR3 Review - Page 3/4 | techPowerUp

Απλά θέλω και μια συμβουλή, μην πάθω καμιά πλάκα και τις κάψω και τις 4..

Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση ότι μάλλον λάθος μνήμες πήρες εφόσον θέλεις παιχνίδια με timings. Αν και εδω μέσα υπάρχουν λίαν ειδικότεροι εμού, τα 2V μου ακούγονται τρομακτικά. Εξάλλου σε sandy (αν έχεις τέτοια πλατφόρμα) μηδαμινά είναι τα κέρδη από πιο σφιχτά timings. Από reviews που έχω διαβάσει αυτές οι μνήμες δεν ανεβαίνουν καθόλου! Στη θέση σου δε θα έπαιζα με τη φωτιά.

Link to comment
Share on other sites

1) Καλώς σε βρήκαμε :)

2) Τα σφιχτά timings δεν πρόκειται να σου προσφέρουν τίποτα ούτε στο gaming, ούτε και στις υπόλοιπες καθημερινές διεργασίες. Μόνο στα benchmarks θα βοηθήσουν - πράγμα που από ότι κατάλαβα δεν σε ενδιαφέρει αφού αναφέρεσαι σε games. Είτε στα 1600MHz 10-12-11-31 παίζεις, είτε στα 2000MHz 8-8-8-24, διαφορές σε games και real-life εφαρμογές δεν υπάρχουν.

3) Το kitάκι που έχεις φοράει Hynix ICs και δεν πρόκειται ποτέ να παίξει με 8-8-8-24 σε μεγαλύτερη συχνότητα. Θες κανονικά ένα Elpida Hyper MGH-E/MNH-E kit.

4) Το kitάκι που έχεις είναι και 4x4GB. Οπότε εκτός του ότι φοράει Hynix, είναι αμαρτία να το πιέζεις χωρίς λόγο γιατί όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα ενός DIMM, τόσο χειροτερεύει το overclockability με τα ICs του σήμερα.

5) Όχι δεν θα τις κάψεις με 2V. Επειδή είναι Hynix, μπορείς να τις λειτουργείς κάθε μέρα με 1.75V χωρίς θέμα, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι είπαμε. Οπότε δώσε τους

Link to comment
Share on other sites

amoustakas

Oντως και εμένα πολύ μου ακούστηκε, και για αυτό είπα να ρωτήσω εσάς τους πιο ειδικούς, μήπως και κάνουν και λάθος στην σελίδα..

Ανθρώπινο είναι να κάνουν ένα λάθος, αλλά να μην την πληρώσω εγώ..

George_o/c

Αυτό που θέλω είναι να τις ανεβάσω, ώστε να τις εκμεταλεύομαι στο έπακρο.

Τις πήγα στα 1666MHz

CPU-Z Validator 3.1

Βλέπω στο Bios έχει 500 Tweaks για τις μνήμες.

Έχεις να μου προτίνεις καμία ρύθμιση..?

Οι ρυθμίσεις μοιάζουν πολύ με αυτές εδώ:

bios03.jpg

Τι να αλλάξω ώστε να έχω καλύτερη απόδοση...?

Όσο για τα Windows 7 μου δίνουν Rating 7.8 στις μνήμες, ξέρω δεν είναι και το πιο αξιόπιστο τεστ, αλλά θα ήθελα να το ανεβάσω στις μνήμες ώστε να λέει σε όλα 7.9 :P.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now