George_o/c

Intel SandyBridge-E VT-d bug in C1 stepping: Αναμονή για C2 στις αρχές του 2012

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel SandyBridge-E VT-d bug in C1 stepping: Αναμονή για C2 στις αρχές του 2012]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Οι PC enthusiasts και οι εταιρείες που σκέφτονται να επενδύσουν στην καινούρια SandyBridge-E πλατφόρμα της Intel, καλό θα ήταν να περιμένουν λιγάκι. Ο λόγος; Το αρχικό batch C1 SandyBridge-E επεξεργαστών έχει ένα bug (errata όπως επιλέγει να το αποκαλεί η Intel) στην τεχνολογία VT-d. Αυτό σημαίνει ότι το hardware accelerated virtualization δεν λειτουργεί καθώς πρέπει. Το συγκεκριμένο feature χρησιμοποιείται ευρέως από ιδιώτες και εταιρείες που χρειάζονται virtual machines, στα οποία τρέχουν διαφορετικά λειτορυγικά συστήματα. Επιπλέον, η χρήση του virtualization επεκτείνεται σε hard drive controllers, 3D παιχνίδια (συνήθως FPS) και στην απεικόνιση του Windows Aero Desktop στο hosted OS. Μπορεί λοιπόν το εν λόγω errata να επηρεάζει μικρή μερίδα του συνολικού αγοραστικού κοινού, είναι όμως αρκετά "καταστροφικό" για ορισμένους επαγγελματίες.

Η παραγωγή των C1 stepping LGA2011 επεξεργαστών έχει ήδη ξεκινήσει. Δυστυχώς όμως οι C2 επεξεργαστές που δεν θα υποφέρουν από το συγκεκριμένο bug, δεν γίνεται να κυκλοφορήσουν πριν τις αρχές του 2012 αφού δεν έχει τελειώσει ακόμα το qualification process τους.

Τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο ρόδινα ούτε αναφορικά με το X79 chipset αυτό καθ' αυτό. Η τιμή του είναι 20% αυξημένη εν συγκρίσει με το X58 chipset, πράγμα που σημαίνει ότι για να αγοράζουν οι κατασκευαστές μητρικών καρτών ένα X79 chipset, πληρώνουν $70 (εννοείται ότι υπάρχουν εκπτώσεις σε μεγάλες παραγγελίες). Γνωρίζουμε φυσικά ότι τα επερχόμενα X79 revision chipsets θα προσφέρουν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με τα X58 & Z68, όμως στην παρούσα φάση δεν δικαιολογείται η τιμή των $70 ανά chipset.

Το γεγονός που ενόχλησε περισσότερο τον ηλεκτρονικό τύπο ήταν ότι η Intel γνώριζε για το προαναφερθέν errata και παρόλα αυτά λανσάρισε κανονικά την καινούρια πλατφόρμα. Ας μην δραματοποιούμε όμως την όλη κατάσταση: Το συντριπτικό ποσοστό αγοραστών δεν θα χρειαστεί την τεχνολογία virtualization - όμως από την στιγμή που διαφημίζεται σαν feature, επιβάλλεται να λειτουργεί. Όσοι λοιπόν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε X79 επεξεργαστές στην καθημερινότητα και είστε 100% σίγουροι ότι δεν σας επηρεάζει η μη υποστήριξη virutalization, αγοράστε άφοβα. Αν όμως δεν είστε σίγουροι, καλό θα ήταν να περιμένετε για το ανανεωμένο C2 revision επεξεργαστών.

[img_ALT=Intel SandyBridge-E VT-d bug in C1 stepping: Αναμονή για C2 στις αρχές του 2012]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ec94f19a5772.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έτσι όπως το κατάλαβα είναι ότι όποιος πάρει SB-E για All Day Use Games e.t.c Ταίνιες και ότι κάνεις τέλος πάντων δεν θα έχει πρόβλημα.. αλλά όποιος θέλει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο "πρόγραμμα" θα έχει πρόβλημα.. Και πάλι αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω Intel εταιρία κολοσσός πως γίνονται αυτά τα λάθη και αυτά τα Bug.. Τόσους πληρώνουν τόσοι εργάζονται εκεί μέσα για να τα φτίαξουν και κάνουν λάθη?

Link to comment
Share on other sites

παρακαλω πολυ ο Σακης να δωσει την απαραιτητη απαντηση σαν "λαθος expert" :hehe:

αλλα σοβαρα, ειναι οντωε απαραδεκτο. Τουλ να παρουν πισω τους C1 και να τους αντικαταστησουν με C2 στους αγοραστες! too much ε;

Link to comment
Share on other sites

Μας έχει πολύ απλά γραμμένους στα @@ της η κυρα Ιντελ...Άμα κιόλας όντως γνώριζε το πρόβλημα αλλά παρ'όλα αυτά συνέχισε στην κυκλοφορία τους τότε δεν ξέρω τι να πω... Άμα όμως ο καταναλωτής γυρίσει κεφάλι να δω τι θα κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες όπως ανέφερα μέσα, το εν λόγω πρόβλημα δεν πρόκειται να επηρεάσει το ευρύ καταναλωτικό κοινό, παρά μόνο μερικούς επαγγελματίες.

Επίσης Σάκη, μην σου φαίνεται περίεργο που ήδη γνώριζε αλλά παρόλα αυτά τους κυκλοφόρησε. Αν παρακολουθούσες τις εξελίξεις θα ήξερες ότι και τα X79 chipset που κυκλοφορούν τώρα είναι κομμένα Patsburg και θα έχουμε νέο revision και σε αυτά στις αρχές του 2012.

Link to comment
Share on other sites

δεν το λεω οτι η amd μαει και δερνει ετσι. με ξερεις.

ειναι σαν να φτυνεις τους καταναλωτες σου.

αφου το ξερεις οτι και το Χ79 και το cpu εχει ενα μαμημενο θεμα. βλεπεις οτι οι διπλα καλως ή κακως καθονται και κοιτανε με σταυρωμενα τα χερια (amd) καθυστερησε το 1 μηνα? 2 μηνες? και βγαλτο κομπλε.

το ιδιο εγινε και με τα p67. το ξερανε το προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα και απο τα δυο στρατοπεδα, σε καθε νεο release υπαρχουν μελανα σημεια, και στις δυο περιμενουμε νεα stepping των "καινουριων", "hot" cpus... αρα για να μην κλαις τα λεφτα σου και τον χρονο σου, αποφευγεις το early adoption και ησυχαζεις.... τωρα οσον αφορα τις προχειροδουλειες των δυο, τι κριμα που δεν υπαρχει μια τριτη....

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά αυτό δεν θα τραβήξει πωλήσεις...

Τα Halo προϊόντα τραβάνε πωλήσεις με άλλο τρόπο, ξέρεις ότι αυτη η πλατφόρμα δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1% των εσόδων της Intel. Κατ εμέ, απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη κίνηση για μια τόσο σοβαρή και με τεράστια resources εταιρεία να κυκλοφορήσει μια "σπασμένη" πλατφορμα με "σπασμένα" chips, αλλά φαίνεται οι καιροί αλλάζουν...λεφτά και κορόιδα υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι στους επεξεργαστές είναι και φυσικά αν δε χρησιμοποιείς vitrualization μπορείς να αγοράσεις κι αυτόν..

Οι μητρικές δεν έχουν πρόβλημα,απλά τις χρυσοπληρώνεις κι αυτές..δε θεωρείται bug αυτό ε; :P

Link to comment
Share on other sites

Virtualization ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Virtualized direct I/O access ( το λεγόμενο Vt-d δηλαδή ) ΔΕΝ λειτουργεί.

Σίγουρα οι 2500K/2600K/2700K ΔΕΝ έχουνε Vt-d.

Το ίδιο αν δεν με απατάει η μνήμη μου, ΔΕΝ το έχουνε ούτε οι 920/950/970/980X/990X/Bulldozer.

Link to comment
Share on other sites

Α ρε amd,τί μας έκανες με τις παλιομπουλντόζες.Αμα υπήρχε έστω και λίγο ανταγωνισμός θα ήταν αλλιώς τα πράματα.

Δεν βλεπω τι δουλειά έχει η AMD με αυτό το θέμα, εδώ μιλάμε για 100% αποκλειστική ευθύνη μιας εταιρείας με τα 10πλάσια κεφάλαια,resources και ανθρώπινο δυναμικό από την AMD, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και ούτε πιάνει η καραμέλα περί ανταγωνισμού.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now