George_o/c

Intel SandyBridge-E: Απενεργοποιημένοι πυρήνες στους 6πύρηνους, νέοι 8πύρηνοι το 2012

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel SandyBridge-E: Απενεργοποιημένοι πυρήνες στους 6πύρηνους, νέοι 8πύρηνοι το 2012]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Ακόμα δεν κυκλοφόρησαν καλά-καλά οι Intel LGA2011 SandyBridge-E και εντοπίστηκε bug στο virtualization όπου θα λυθεί με το ανανεωμένο C2 revision. Εξηγήσαμε αναλυτικά το συγκεκριμένο errata σε προηγούμενη είδησή μας. Αλλού πρέπει να εστιάσουμε τώρα. Η αρχιτεκτονική SandyBridge-E δημιουργήθηκε εξαρχής κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να περιέχει 8 πραγματικούς πυρήνες. Έτσι λοιπόν οι εξαπύρηνοι που Core i7-3960X και i7-3930K που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, είναι κανονικά οχταπύρηνοι με δύο απενεργοποιημένους πυρήνες προκειμένου το TDP να πέσει στα 130W. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι "κουβαλάνε" πολύ περισσότερη επεξεργαστική ισχύ.

Μαζί με τους Intel Xeon E5 που θα βασίζονται στο C2 stepping, η Intel θα κυκλοφορήσει πλήρως ξεκλείδωτα SandyBridge-E οχταπύρηνα CPUs. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, όταν ενεργοποιηθούν και οι 8 πυρήνες, σε συνδυασμό με την συχνότητα λειτουργίας (3GHz) και τα 20MB L3 Cache, η κατανάλωσή τους θα κυμανθεί στα 150W! Τα μικρότερα 8πύρηνα μοντέλα με συχνότητα λειτουργίας 2.5GHz, θα έχουν κατανάλωση 95W βέβαια.

[img_ALT=Intel SandyBridge-E: Απενεργοποιημένοι πυρήνες στους 6πύρηνους, νέοι 8πύρηνοι το 2012]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ec973c23bc03.png[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Άντε παίρνουμε τον 8πύρηνο,σε ποιες εφαρμογές μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε??? Στα παιχνίδια υποθέτω δεν κάνει τίποτα? Σωστά? Ή στην καθημερινή μας χρήση....γίνεται τίποτα?

Ή μόνο για photoshop και autocad και διάφορα τέτοια είναι....

Λογικά θα ονομαστεί αργότερα 3980x

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε υποτίθεται πειράζεις εκεί τα "πράγματα" και έχεις πχ έναν 3930Κ και απο 6c/12t τον κάνεις 8c/16t αλλά δεν το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα, και δεν πιστεύω η intel να δώσει αυτό το προνόμιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now