p_under

Η Intel γιορτάζει 40 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου της επεξεργαστή

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel γιορτάζει 40 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου της επεξεργαστή]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Σαράντα χρόνια πριν η Intel παρουσίασε τον πρώτο μικροεπεξεργαστή παγκοσμίως για το ευρύ κοινό, τον Intel 4004. Οι μικροεπεξεργαστές είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι με την ζωή μας, σε σημείο που δεν γίνεται αντιληπτό. Έχουν γίνει ο νους και το σώματι κάθε ηλεκτρονικής συσκευής! Έφτασαν σε αυτό το σημείο διότι η βιομηχανία ημιαγωγών έχει ως επιχειρησιακό μοντέλο, κάθε δεύτερη γενιά ημιαγωγών να διαθέτει διπλάσια πυκνότητα τρανζίστορ, τα οποία θα είναι πιο αποδοτικά, λειτουργικά αλλά και με μειωμένο κόστος. Χαρακτηριστικά ο Intel 4004 σε σύγκριση με την δεύτερη γενιά Intel Core processors είναι 350.000 φορές πιο αδύναμος και κάθε τρανζίστορ του καταναλώνει 5,000 φορές περισσότερη ενέργεια. Η επόμενη γενιά Intel επεξεργαστών αναμένεται την ακόλουθη χρονιά και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες, ενεργειακά φιλικές, επιδόσεις βασιζόμενες στα επαναστατικά 3-D Tri-Gate τρανζίστορ. Τα καινοτόμα αυτά components, σκοπεύουν να βρουν στέγη όχι μόνο σε μικροεπεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά πολλές ποικίλες συσκευές, πετυχαίνοντας το επόμενο τεχνολογικό επίτευγμα, τις σκεπτόμενες συσκευές - ικανές να κατανοούν τις ανάγκες του χρήστη και να λειτουργούν αυτόβουλα για την ικανοποίηση τους.

[img_ALT=Η Intel γιορτάζει 40 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου της επεξεργαστή]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204eca77c38ad88.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η Intel γιορτάζει 40 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου της επεξεργαστή]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204eca77c31f69e.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ George_o/c, λέγετε πάντως ότι η AMD δεν θα υιοθετήσει κάποιο πρωτοποριακό στοιχείο στην παραγωγή των 22nm της, αλλά θα κινηθεί στα ίδια κατασκευαστικά μονοπάτια.

Link to comment
Share on other sites

Well, ας θυμόμαστε πάντα οτι πίσω από την εταιρεία και τα προϊόντα είναι πάντα ικανότατοι άνθρωποι με σοβαρές ηγεσίες, από όλη την Intel προσωπικά θα διαλέξω τον Andy Grove σαν αντιπροσωπευτικοί δείγμα της εταιρικής νοοτροπίας και κουλτούρας που διαπερνά την Intel πέραν της υπόλοιπης τεράστιας προσφοράς του στην εταιρεία.

Andrew Grove - Wikipedia, the free encyclopedia

vffeac.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now