JC_Denton

Υποστήριξη των αρχείων XPS, PDF και ODF με το Service Pack 2 στο Office 2007

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img134.imageshack.us/img134/8717/microsoftlogoez5.jpg[/WRAPLEFT] Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft χτες, γνωστοποίησε στο κοινό κάτι πολύ ευχάριστο για τους χρήστες του Microsoft Office. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή λοιπόν, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει στο Service Pack 2 του Office 2007, που θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο πρώτο μισό του 2009, πλήρη υποστήριξη των αρχείων XPS (XML Paper Specification), PDF 1.5 και PDF/A (Portable Document Format) καθώς και ODF v1.1 (Open Document Format).

Χρησιμοποιώντας λοιπόν οι χρήστες το SP2, θα μπορούν να ανοίξουν, να διαμορφώσουν και να σώσουν τα δεδομένα τους κατευθείαν πάνω στα format αυτά, χωρίς να χρειάζεται κάποιο εξωτερικό πρόγραμμα για να τα διαβάσει ή να εγκαταστήσει κάποιο κώδικα ώστε αυτά να είναι αναγνώσιμα. Μάλιστα, η Microsoft εργάζεται ώστε να παρέχει συμβατότητα με τα ODF αρχεία και στις προηγούμενες εκδόσεις του Office, ενώ υποσχέθηκε ότι στο νέο Office (με κωδικό όνομα Office 14) αυτές οι συμβατότητες θα παραμείνουν, ενώ αναμένεται να υπάρξει και περαιτέρω εμπλουτισμός.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της ανακοίνωσης είναι η προσφορά της Microsoft προς τους ανταγωνιστές της για συνεργασία, μιας και θεωρεί ότι μέσω αυτής, θα μπορέσουν όλοι να επωφεληθούν, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις εφαρμογές τους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now