George_o/c

Gigabyte A75M-UD2H Review by HWBOX.gr

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte A75M-UD2H Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e88a24e8ff94.png[/NEWS_IMG]Πριν από μερικές εβδομάδες μοιραστήκαμε μαζί σας, την πρώτη εκτενέστατη επαφή με αυτό που η AMD θέλει να αποκαλεί APU (Accelerated Processing Unit). Μελετώντας τον Α6-3650 σε διάφορα σενάρια εργασίας, διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, πως η AMD το είπε και το έκανε: Ισορροπημένες επιδώσεις από x86 compliant πυρήνες, Direct X 11 γραφικά με επιδόσεις πολλαπλάσιες από τα μέχρι τώρα γνωστά non-discrete gpus και όλα αυτά με μαζεμένες καταναλώσεις, μέσα σε ένα chip με πραγματικά προκλητική τιμή.

Αν και τα νούμερα στα benchmarks δεν σπάσανε κάποιο world record αυτό που έχει επιτευχθεί με τα Llano και την νομοτελειακή μελλοντική επικράτησή τους σε ένα τμήμα της αγοράς, είναι αρκετά σημαντικό και ίσως εν καιρώ αποδειχθεί μνημειώδες: το Llano σηματοδοτεί μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από μια στροφή προς δύο σημαντικές κατευθύνσεις: αφενός την system on chip (SoC) λογική, όπου βλέπουμε πυρήνες cpu με floating point και integer τμήματα, SIMD Arrays γραφικών με UVD, ελεγκτές DDR3 μνήμης και cache μνήμες στο ίδιο die, κάτω από το ίδιο IHS, και αφετέρου, είναι το πρώτο ουσιαστικά ετερογενές σύστημα, με επεξεργαστή και μονάδα γραφικών να διεκδικούν διάφορα tasks υπό την σημαία της fusion πλατφόρμας της AMD.

Με ένα και μόνο chip (APU), και δη σε μαζικότατη παραγωγή, το κόστος απόκτησης ενός υπολογιστή πέφτει κατακόρυφα. Επί της ουσίας, η APU μαζί με ένα ζευγάρι φθηνών DDR3 και μία μητρική είναι πλέον ο πυρήνας ενός ολόκληρου setup. Και μιας και το αναφέραμε, η τελευταία, θα είναι το θέμα του παρόντος review. Μητρική λοιπόν, για AMD APU. H Gigabyte A75M-UD2H εν προκειμένω.

Και είναι λιγάκι δύσκολο να θυμηθούμε τι δεν περιέχει ένα Llano APU, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσα καθήκοντα προτίθεται να αναλάβει μια τέτοια μητρική. Εκτός από ένα φιλόξενο FM1 socket και το AMD A75 chipset με την εγγενή υποστήριξη USB 3.0 και SATA 6.0 Gbps, η μητρική καλείται να μεριμνήσει για τροφοδοσίες επεξεργαστή και μνημών, εξόδους σε οθόνες, θύρες επέκτασης και συνδέσεις πάντως είδους, καθώς και να παρέχει τα πλέον απαραίτητα υποσυστήματα που έχουμε συνηθίσει: ήχο και δικτύωση. Και όλα αυτά υπό την αίρεση της πραγματικά ανταγωνιστικής τιμής, ώστε το κόστος συνολικά της πλατφόρμας να εξυπηρετεί τον ουσιαστικότερο αυτοσκοπό της. Εδώ λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα για την Gigabyte.

Ή μήπως όχι;

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το υπόλοιπο review!

[img_ALT=Gigabyte A75M-UD2H Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ecf5eaa882bf.jpg[/img_ALT]

.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now