George_o/c

Sapphire HD 6970 2GB Dual Fan Review by HWBOX.gr

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire HD 6970 2GB Dual Fan Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ed029f10168d.png[/NEWS_IMG]Πριν από περίπου ένα μήνα, είδαμε ότι ο προσωπικός υπολογιστής μπορεί πλέον να αποτελείται από ένα εξάρτημα λιγότερο, την κάρτα γραφικών. Intel Sandy Bridge και κυρίως AMD Llano, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι η αγορά μιας κάρτας γραφικών σιγά σιγά θα περάσει σε δεύτερη μοίρα και θα αποτελεί μια μάλλον προαιρετική προσθήκη, σε ένα ήδη δυνατό rig. Όλα αυτά ακούγονται ευχάριστα και ελπιδοφόρα μέχρι να πέσει το χαρτί του "heavy duty gaming rig" στο τραπέζι, οπότε και κάθε συζήτηση για "ενσωματωμένη" υλοποίηση της μονάδας γραφικών, περνάει στην σφαίρα της φαιδρότητας. Αν ξαναδείτε με προσοχή τα νούμερα από την δυνατότερη πλατφόρμα με ενσωματωμένα γραφικά (Llano) θα καταλάβετε ότι οι 3D επιδόσεις είναι σαφώς κάτω από τις κορυφαίες κάρτες γραφικών. Είναι σαφώς κάτω, ακόμα και από flagship κάρτες, τρεις γενιές πίσω (Radeon 4890/nVidia GTX285)!

Υψηλές αναλύσεις, νέα απαιτητικά παιχνίδια και πολλαπλές οθόνες είναι το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο το οικοδόμημα των discrete καρτών γραφικών μπορεί να αισθάνεται ήσυχο για την καθολική επικράτησή του, τουλάχιστον στο gaming κομμάτι της αγοράς. Και διαβάσατε "τουλάχιστον" γιατί ακόμα και στις αυτόνομες κάρτες γραφικών έχουν γίνει σημαντικά βήματα (OpenCL,Cuda, DirectCompute κτλ) ώστε η άπλετη ισχύ τους, να μπορεί να ξεδιπλωθεί και σε άλλες καθημερινές εργασίες, εκτός του gaming (video encoding, folding, simulations κτλ). Έτσι ακόμα και στις discrete κάρτες γραφικών, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα για την υλοποίηση ετερογενών συστημάτων μέσω διαφόρων APIs, frameworks και "οικοσυστημάτων", που αν και ακόμα διεκδικούν την θέση τους, ανταγωνιζόμενα, δείχνουν σαφώς το τι μέλει γενέσθαι.

Με τις διαρροές, τις φήμες και τις εικασίες για την επόμενη γενιά καρτών από τα δύο γνωστά στρατόπεδα, να αυξάνονται, η ομάδα του hwbox.gr αποφάσισε ότι θα ήταν δόκιμο να ασχοληθεί με μία κάρτα, που αν και πολλοί από εμάς έχουν ήδη αγοράσει ή δοκιμάσει, παραμένει η κορυφαία single core πρόταση της AMD, που με το πέρασμα του χρόνου, την ωρίμανση των drivers και την επιθετική τιμολογιακή προσέγγιση, έχει εντυπωσιάσει μεγάλο μέρος του gaming κόσμου. "AMD Radeon 6970 σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίασή της; Ναι! Και έχουμε μερικούς πολύ καλούς λόγους που το κάνουμε! Πρόκειται για μια καινούργια 6970 που κυκλοφόρησε επίσημα στις 1 Νοεμβρίου".

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το υπόλοιπο review!

<center><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ecf032a532f4.png" alt="Sapphire HD 6970 2GB Dual Fan Review by HWBOX.gr"/></center>

.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now