George_o/c

AMD vs Intel is over: Η AMD στρέφεται στην mobile αγορά!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD vs Intel is over: Η AMD στρέφεται στην mobile αγορά!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Πριν από λίγο "έσκασε" πραγματικά μια ατομική βόμβα στον διεθνή ηλεκτρονικό τύπο: Η AMD αποφάσισε να σταματήσει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους επεξεργαστές για PC. Αντιθέτως, από 'δω και στο εξής θα κινείται περισσότερο στον τομέα των mobile CPUs. Οι καταστροφικές επιδόσεις των Bulldozer και τα λάθη του marketing τμήματος, που πριν από περίπου ένα μήνα οδήγησαν σε μαζικές απολύσεις του 10% του προσωπικού (60% από αυτό ήταν άτομα του marketing), πρέπει να "ταρακούνησαν" αρκετά την διοίκηση της εταιρείας, κάνοντάς την να καταλάβει ότι ίσως τα PC δεν είναι η καλύτερη επιλογή πλέον. Ο κόσμος περίμενε πολλά από τους καινούριους οχταπύρηνους επεξεργαστές και εν τέλει, έγινε μάρτυρας επιδόσεων χειρότερων των Thuban. Εξού και η απόφασή της να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το mobile κομμάτι - ίσως να παραμετροποιήσει κατάλληλα την επιτυχημένη πλατφόρμα Fusion για να προκύψουν Fusion tablet/smartphone chips.

"Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής", δήλωσε ο Mike Silverman, εκπρόσωπος τύπου της AMD. "Πρέπει όλοι να ξεχάσουμε τη νοοτροπία AMD vs Intel και να αλλάξουμε σελίδα", συνέχισε. Τα παραπάνω μοιάζουν απολύτως λογικά αν αναλογιστείτε ότι η AMD έμεινε για παραπάνω από 6 μήνες χωρίς πραγματικό CEO, έπρεπε λοιπόν να κάνει κάτι και μάλιστα άμεσα!

Η εταιρεία έχει ένα καινούριο ηγέτη τώρα. Βλέποντας την κατάστασή της πήρε δραστικά μέτρα που περιλαμβάνουν νέες κατευθύνσεις, όπως οι πρώτες AMD branded μνήμες RAM στις οποίες αναφερθήκαμε χθες.

[img_ALT=AMD vs Intel is over: Η AMD στρέφεται στην mobile αγορά!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ed4e0efe0503.gif[/img_ALT]

Edited by George_o/c
αλλαγή τίτλου
Link to comment
Share on other sites

Πάρτε κάποιος τον Νορντ !! Είναι καλά?!!! Στείλτε ένα ασθενοφόρο!! :hehe:

:hehe: :hehe:

Πολύ κρίμα για την AMD.Τώρα θα αρχίσει το απόλυτο μονοπώλιο από πλευράς Intel και εκρήξεις στις τιμές των επεξεργαστών.

Εντάξει ρε παίδες, δεν θα σταματήσει κιόλας όπως είπε ο kalaitzidisk.

Edited by Samaritan
Link to comment
Share on other sites

δεν σταματας απο την μια μερα στην αλλη να βγαζεις cpu ή να ασχολησε με αυτα για 2 λογους.

1) μονοπωλιο

2)δεν ειναι ευκολο να βγαλει χρημα μονο με τα arm η amd.

απο κει και περα το ιντελ vs αμδ προφανως και δεν θα σταματησει μιας και η ιντελ βγαζει mobile και τελος περιμεντε να βγει κατι επισημο πρωτα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, θαυμάζω την αισιοδοξία σας αλλά εδώ επικεντρωμένη ήταν και δεν μπορούσε να νικήσει πειστικά τον i7 860, τώρα πως το βλέπετε... :/

Δεν είναι ότι η intel θα μας σκίσει στους "990Χ" είναι που θα καπελώσει και τους "2600Κ". Την πατήσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στην Intel αν το πήγαινε 50 - 50.

Ναι μεν είναι το μέλλον η mobile αγορά, αλλά να μην αφήνει και τα PC. Έκανε ένα μεγάλο λάθος, εκτός και αν ξεμένουν από χρήματα ή αν είναι μια απλή φήμη.

Link to comment
Share on other sites

Eεε - έχεις συλλεκτικό επεξεργαστή, on the bright side.

:D :D :D :D

Από μια πλευρά δίκιο έχεις.. αλλά κρίμα για την amd δεν θα το πω γιατί δεν χάνει και τίποτα, καλύτερα θα πάει στα οικονομικά της, λειγότερα έξοδα, 1 σχέδιο. Οι κάρτες γραφικών είναι άλλο θέμα μεν, απο εκεί δεν χάνει. Αρκετώς κόσμος αγοράζι Amd κάρτες και θα αγοράζει. Μόνο να μην κάνουν καμιά πατάτα με τις 7χχχ.

Εγώ θέλω να δω τι θα επακολουθήσει μετά απο αυτό. Γιατί δεν θέλω να ξαναγυρίσω στην Consola :P

Link to comment
Share on other sites

AMD struggling to reinvent itself

We're at an inflection point," said company spokesman Mike Silverman. "We will all need to let go of the old 'AMD versus Intel' mind-set, because it won't be about that anymore."

"The competitive dynamic has shifted because of these new markets opening," he said. "There's kind of a big restructuring of the world taking place and all of the companies are working to address it."

Από αυτά τα δυο βγαίνει ότι η AMD αφήνει τους επεξεργαστές για PC ??

Ότι νάνε :P

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ funboy της AMD και το μονο που λεω ειναι οτι ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ να πληρωνουν celeron,pentium,atom αρκετα λεφτα στον κουβα... φανταστητε τι εχει να γινει με τους κανονικους Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΙΣΩΣ...

Link to comment
Share on other sites

Και είναι καλύτερο να περιμένεις τη νέα γενιά 8πύρηνων που παίζει χειρότερα από Thuban? Αυτό είναι κοροιδία, όχι να δίνεις παραπάνω λεφτά για καλύτερες επιδόσεις...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now