Eleni22

Η Seagate παρουσιάζει τον επόμενης γενιάς Momentus XT SSD!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Seagate παρουσιάζει τον επόμενης γενιάς Momentus XT SSD!]http://reviews.hwbox.gr/news/seagate.jpg[/NEWS_IMG]Η Seagate παρουσίασε τη δεύτερη γενιά Momentus XT, ενός υβριδικού SSD για καταναλωτές και εμπορικούς φορητούς υπολογιστές. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον ταχύτερο σκληρό της δίσκο για προσωπικούς υπολογιστές, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες θα ενισχύσουν την ταχύτητα εκκίνησης και τη συνολική απόδοση του υπολογιστή τους. Ήδη επτά κατασκευαστές ετοιμάζονται να παρουσιάσουν φορητούς υπολογιστές που βασίζονται στον Momentus XT, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος στα ηλεκτρονικά καταστήματα Amazon, Canada Computers, CDW, Memory Express, NCIX, Newegg και TigerDirect. Ο Momentus XT χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Adaptive Memory και FAST Factor της Seagate. Η τεχνολογία Adaptive Memory δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού των τρόπων χρήσης των δεδομένων και, στη συνέχεια μετακινεί τις πιο συχνά ανακτηθείσες πληροφορίες στη μνήμη στερεάς κατάστασης, ώστε να είναι ταχύτερη η πρόσβαση σε αυτές. Έτσι προσαρμόζει αποτελεσματικά την απόδοση του σκληρού δίσκου σε κάθε χρήστη και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί. Η FAST Factor τεχνολογία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των SSDs και των σκληρών δίσκων για την ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές, ταχύτερη εκκίνηση και την υψηλότερη συνολική ταχύτητα του συστήματος.

Ο John Rydning, αντιπρόεδρος έρευνας της IDC, δήλωσε ότι η υψηλής ταχύτητας συσκευές αποθήκευσης κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται για τη βελτίωση των συνολικών επιδόσεων του υπολογιστή. Υποστήριξε ότι ο Momentus δίνει στους χρήστες notebook PC μια οικονομική επιλογή για την ενίσχυση της απόδοσης του, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης. Ο Momentus XT είναι σχεδόν 70 τοις εκατό πιο γρήγορος από την προηγούμενη έκδοση Momentus δίσκου και μέχρι τρεις φορές ταχύτερα απ' ότι ένας παραδοσιακό σκληρός δίσκος, παρέχοντας παράλληλα 750GB χωρητικότητα αποθήκευσης. Επίσης η Serial ΑΤΑ 6Gb/second διεπαφή και τα 8 gigabytes ταχύτητα ανάγνωσης-εγγραφής Single Level Cell NAND flash που διαθέτει είναι διπλάσια από αυτά της προηγούμενης γενιάς. Η τιμή του ανέρχεται στα $245.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχαν ακουστεί πάντως πολλά failure rates στην προηγούμενη γενιά. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, ειδικά μετά από μήνες χρήσης η αύξηση στην απόδοση αυξάνεται σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now