p_under

Intel 520 SSD: Ο νέος SandForce based SSD από την Intel

Recommended Posts

[news_img=Intel 520 SSD: Ο νέος SandForce based SSD από την Intel]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/news_img]O Intel 510 series SSD, παρά το όνομα και την φήμη που κουβαλάει στις πλάτες του αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τους υπόλοιπους SandDorce-Driven SSDs, καθώς απευθύνεται σε μικρό αγοραστικό κοινό και διατίθεται σε περιορισμένες χωρητικότητες.

Αυτό το πρόβλημα οδήγησε την Intel να αναθεωρήσει τις απόψεις της, βάζοντας στο τραπέζι το πάντρεμα των Intel SSDs και των SandForce controlers! Ναι καλά ακούσατε, ο διάδοχος του Intel 510, ονόματι Ιntel 520 της Chrerryville σειράς, θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες: 60GB, 120GB, 180GB, 240GB, και 480GB, και θα είναι εφοδιασμένος με SandForce controler.

Τα χαρακτηριστικά των νέων drives είναι: μέχρι 550MB/s read, 520MB/s write, 70.000 IOPS σε 4k random writes και SATA 6.0 Gbps interface.

Όπως μας ενημέρωσε το TheSSdReview, η κίνηση της Intel αποσκοπεί στην κατασκευή ενός drive με τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δυο κόσμων, την εμπιστοσύνη της Ιntel αλλά και τις υψηλές επιδόσεις των SandForce ελεκτών.

[img_alt=Intel 520 SSD: Ο νέος SandForce based SSD από την Intel]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204edd6c37b45ff.jpg[/img_alt]

[img_alt=Intel 520 SSD: Ο νέος SandForce based SSD από την Intel]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204edd6c3790b40.jpg[/img_alt]

[img_alt=Intel 520 SSD: Ο νέος SandForce based SSD από την Intel]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204edd6c37a6af2.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

H Intel έποιασε χοντρό χρήμα από τους X25-M και Ε και αντί να τα χώσει σε R&D για το επόμενο SSD που θα κάνει πάταγο πήγε σε ετοιματζηδικες λύσεις.

ΞΕΦΤΥΛΑ, αυτό έχω μόνο να πω.

Link to comment
Share on other sites

Well well well, όλα όπως τα αναμέναμε, ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα των Sandforce στους SATA Controllers της Intel εξαφανιστήκαν πριν ένα μήνα με ένα "μαγικό" firmware update που βοήθησε η Intel την Sandforce για να το καταφέρει και μετά από κάμποσα OROM updates και νέες εκδόσεις του RST...κατά τα άλλα η Sandforce είναι για τα μπάζα και "ετοιματζίδικη" παρόλο που αγοράστηκε από την κορυφαία LSI, η OCZ αφερέγγυα με φθηνής κατασκευής και ποιότητας προϊόντα παρότι στην κορυφή κτλπ κτλπ. Κουτί της ήρθε, μοσχοπούλαγε τους 320/510 όλο αυτόν τον καιρό καθώς διόρθωνε τα προβλήματα στον controller της και άφηνε τους υπολοίπους, στρατόπεδο Sandforce με δεκάδες OEMS να τρώνε το σκατό με την κουτάλα στο image τους με κορυφή την OCZ πληγώνοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία της Sandforce στην Server κατηγορία που έχει το πολύ καυτό χρηματάκι πλην της Crucial/Micron που έχει συνεργασία, bravo Intel!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now