Samaritan

Sapphire Pure 990FX: High-End μητρική με μόνο 159.90?!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire Pure 990FX: High-End μητρική με μόνο 159.90?!]http://reviews.hwbox.gr/news/sapphire.jpg[/NEWS_IMG]Η Sapphire παρουσιάζει μια νέα μητρική για τους κατόχους AMD AM3 & AM3+ επεξεργαστών, την PURE 990FX, η οποία όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς από την ονομασία βασίζεται στο ζεύγος AMD 990FX Chipset & SB950 SouthBridge.

Όπως φαίνεται απο την ονομάσια, η μητρική χαρακτηρίζεται απο μαύρο PCB, με μερικές μπλε πινελιές στο σύστημα ψύξης. Τα κυριότερα όμως χαρακτηριστικά της μητρικής αυτής έχουν ως εξής: τέσσερα Dual-Channel DDR3 memory slots, έξι SATA 6.0 Gbps, τρία SATA 3.0 Gbps, τέσσερις USB 3.0 θύρες, έξι PCI-Express x16 slots για συστοιχίες CrossFireX, Bluetooth, 7.1 channel audio, UEFI BIOS ( συν Dual BIOS), debug LED, Gigabit Ethernet, και τέλος, ένα eSATA connector.

Η μητρική ήδη αποστέλλεται στα καταστήματα με αγοραστική αξία 159.90? με δύο χρόνια εγγύησης.

[img_ALT=Sapphire Pure 990FX: High-End μητρική με μόνο 159.90?!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924ee7582d25c6d.jpg[/img_ALT]

Edited by Samaritan
Link to comment
Share on other sites

φαινεται καλο κομματι απο specs συγκρινωμενη με ΑσουΓκιγκαμπουτες αλλα το brand awareness της Sapphire σε μητρικες ειναι πολυ χαμηλο στην Ελλαδα.

Ακριβως το αντιθετο δηλαδη απο τις καρτες γραφικων της.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει για AMD πλατφόρμα μιλάμε. Τα 160? δεν είναι και καμιά τιμή... χώμα. Φυσιολογική είναι για τέτοια μητρική. Αν μιλάγαμε για Intel πλατφόρμα θα ήταν αλλιώς.

Όσο για την Sapphire αν συνεχίζει να εμπορεύεται μητρικές που φτιάχνει άλλος (παλιά θυμάμαι ήταν η PCPartner, υποθέτω ακόμα αυτή είναι) καλά κάνουν και την αφήνουν τελευταία επιλογή ο κόσμος. Άλλο να φτιάχνεις εσύ την μητρική και άλλο απλά να κολλάς την στάμπα σου πάνω της και για κάθε στραβό που προκύπτει να πρέπει να τηλεφωνάς, δεν ξέρω και εγώ που, για να ζητήσεις να το τσεκάρουν και να βγάλουν BIOS update.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίες εταιρείες οι DFI και Abit αλλά... Έχω κρατήσει επαφή με τον Oskar Wu που ήταν BIOS engineer στην DFI, από τους καλύτερους ;)

και εγω εχω κρατησει επαφη με τον kevin Lai που υπηρξε στελεχος και στις 2 εταιρειες.

Μυαλο ξυραφι και μηχανικαρα απο τους λιγους στο R&D...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now