Recommended Posts

Γεια σε όλους σας

Εδω και καιρό έχω ένα πρόβλημα με την ψήκτρα μου πάνω από την CPU και δεν ξέρω τι να κάνω. Είχα αφαιρέσει την ψήκτρα από τον επεξεργαστή αλλά μετά χρησιμοποίησα μια κινέζικια θερμοαγώγιμη πάστα, 1 μήνα αργότερα που ήθελα να την ξανά αφαιρέσω την ψήκτρα δεν έβγαινε με τίποτα λες και είχε κολλήσει με τσιμέντο ακόμα και με σφυρί απαλά προσπάθησα να την βαρέσω και δεν έγινε τίποτα και το θέμα είναι ότι ούτε μαχαίρι δεν χωράει εκεί μέσα. Από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα, έχω 41-42 βαθμούς σε idle. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάπιον τρόπο να την αφαιρέσω την ψήκτρα χωρίς να κάνω ζημιά στην motherboard?

Η πάστα που χρησιμοποιήθηκε είναι: FUJIK Silicone Thermal Glue (50ml Grease-Like) - Free Shipping - DealExtreme

:loveliness:..

Link to comment
Share on other sites

Σταμάτα τον ανεμιστήρα.

Ζόρισε τον CPU να πιάσει τους 90C για κανά λεπτό.

Κλείσε το αμέσως, και κούνα την ψύκτρα αριστερά-δεξιά ( σαν να γυρνάς μπρός πίσω τον δείκτη ενός ρολογιού ), και θα χαλαρώσει και θα βγεί.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε μην έχεις κανέναν AMD CPU και αντί να πάς την ψύκτρα δεξιά αριστερά την τραβήξεις πρός τα πάνω και σου μείνει στο socket κανένα pin ή στραβώσεις τίποτα !

PS. Off Topic Πώς αγόρασες απο DealXtreme αφού δεν στέλνει Ελλάδα?

Link to comment
Share on other sites

Όχι εντάξει δεν έχω AMD αλλά το dealxtreme στέλνει Ελλάδα έχω παραγγείλει πολλές φορές .

Αλλά μήπως ξέρεις εσύ κανέναν άλλο τρόπο αν και δεν τον δοκίμασα αυτόν απλά λέω μήπως υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος :P για να αφαιρέσω την ψήκτρα?

Link to comment
Share on other sites

Εναλλακτικά μπορείς να ζεστάνεις την ψύκτρα ενώ είναι κλειστό το μηχάνημα με ένα πιστολάκι και μετά να την κουνήσεις όπως υπέδειξαν παραπάνω. Κι οι 2 τρόποι θα βοηθήσουν,αν και προτιμώ τον πρώτο!

Πάντως μη βάζεις αυτήν τη θερμοαγώγιμη στον επεξεργαστή, γιατί όπως αναφέρει έχει και κόλλα μαζί. Δεν συνίσταται για τη χρήση που την προορίζεις και το λόγο τον καταλαβαίνεις πλέον..:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now