Samaritan

AMD Dual-GPU Radeon 7990: Ήδη στα σκαριά!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Dual-GPU Radeon 7990: Ήδη στα σκαριά!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Παρ'όλη την επιτυχημένη κυκλοφορία της Radeon HD 7970, η AMD ήδη έχει στα σκάρια μια νέα High-End Κάρτα γραφικών. Πρόκειται για μια dual-GPU κάρτα γραφικών με την κωδική ονομασία “New Zealand”, η οποία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012.

Σε σχέση με την Radeon HD 6990, η διάδοχος της θα έρχεται με δύο 28nm “Tahiti” GPUs και 6 GB GDDR5 memory, πράγμα αξιοθαύμαστο, αν πάρουμε υπόψιν πως είναι η πρώτη κάρτα με 3 GB μνήμη για κάθε πυρήνα. Η νέα κάρτα έχει ως στόχο καλύτερη ενεργειακή απόδοση με καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με της προηγούμενης γενιάς “Cayman” GPU, αφού κάνει χρήση της τεχνολογίας ZeroCore. Πρόκειται για μια λειτουργία που επιτρέπει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας της κάρτας γραφικών όσο ο υπολογιστής είναι αδρανής, ακόμα και σε διατάξεις CrossFire!

[img_ALT=AMD Dual-GPU Radeon 7990: Ήδη στα σκαριά!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924ef497a7be21a.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Dual-GPU Radeon 7990: Ήδη στα σκαριά!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924ef497a7cf381.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

εγω βλεπω απο τα τεστ οτι η 7970 αν και αρκετα ταχυτερη απο την 6970 δινει ενα +25 ως 30% πανω σε επιδοσεις στα παιχνιδια σε σχεση με την αντιπαλη 580 που ειναι προηγουμενης γενιας καρτα (1+ χρονου). Αυτο την κανει ευκολο στοχο για την nvidia ωστε σε λιγο καιρο που θα παρουσιασει την απαντηση της να παρει παλι το στεμμα της καλυτερης μονοπυρηνης καρτας. Τωρα οσον αφορα την τιμη αυτη την φορα η AMD την κοστολογισε ψηλοτερα απο οτι τα τελευταια χρονια και πιθανον αυτο εγινε ωστε να κερδισει στην αρχη οσα περισσοτερα χρηματα μπορει μια και οντως ειναι αυτη την εποχη η ποιο δυνατη μονοπυρηνη, και αργοτερα οταν θα εχει ανταγωνισμο με αντιστοιχες ή και καλυτερες επιδοσεις να ριξει αναλογα την τιμη.

Link to comment
Share on other sites

για Μαρτιο-Απριλιο λεγετε οτι θα κυλοφορησει η nvidia τον αντικαταστατη της 580. Αυτο που θελω να πω εχει να κανει γενικα με τις επιδοσεις των νεων πυρηνων γραφικων και οχι με το ποιας εταιρειας καρτα ειναι καλυτερη. Ισως ειχαμε καλομαθει σε διπλασιασμο των επιδοσεων απο γενια σε γενια και τωρα μας φαινετε λιγο ενα +30% καλυτερες επιδοσεις. Φαινετε να πλησιαζουμε σε σημειο οπου οι υπαρχουσες κατασκευαστικες μεθοδοι των τσιπ φτανουν στα ορια τους και αυτο μπορει απο την μια να βοηθα την τσεπη μας απο την αλλη ομως περιοριζει και τις δυνατοτητες των μελλοντικων παιχνιδιων στο να προσφερουν ακομα ποιο εντυπωσιακα και ρεαλιστικα γραφικα σε αρκετα μεγαλα fps. Δεν νομιζω να αρεσει σε κανενα να ζησει την εποχη που βγηκε το Crysis και καμια καρτα δεν μπορουσε να το παιξει με τις επιλογες γραφικων στο μεγιστο και αναλυση HD. Ακομα και σημερα παιχνιδια οπως το METRO 2033 ζοριζουν απιστευτα τις κορυφαίες καρτες στις μεγαλες αναλυσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now