GeorgeMan

Τα smartphones εκτοπίζουν σιγά σιγά τις φθηνές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τα smartphones εκτοπίζουν σιγά σιγά τις φθηνές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee684ad7dc.jpg[/NEWS_IMG]Η μεγάλη διείσδυση στην αγορά των smartphones, που είναι γεμάτα με πλούσια χαρακτηριστικά έχει ήδη μειώσει τις πωλήσεις PDA και φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής (MP3). Όμως πλέον, σύμφωνα με μελέτη του NPD, σημειώνεται πως πλέον το 27% των φωτογραφιών το 2011 λήφθηκε από το κινητό (17% το 2010), ενώ το ποσοστό των φωτογραφιών από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μειώθηκε από το 52% στο 44%! Μάλλον τα κινητά έχουν αρχίσει να "τρώνε" το μερίδιο κυρίως των φθηνών φωτογραφικών μηχανών, καθώς οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 17%.

Παρόλο που ελάχιστα (εάν όχι κανένα) από τα σύγχρονα smartphones φτάνουν σε ποιότητα τις φωτογραφίες ακόμα και των φθηνών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, η ευκολία και η πρακτικότητα της χρήσης τους, οδηγούν πολλούς από εμάς στο να τα προτιμήσουμε εν τέλει. Έτσι λοιπόν, οι χρήστες παρακάμπτουν περιορισμούς όπως η απουσία οπτικού zoom, "κανονικού" flash, καθώς και υπερβολικού θορύβου ή αλλοιωμένων χρωμάτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αγοράζουν smartphones πλέον (και) για να βγάζουν απλά και γρήγορα φωτογραφίες. Μελλοντικά αναμένεται να παρουσιάσουν πρόβλημα και οι πωλήσεις των camcoders, μιας και ολοένα και περισσότερα smartphones μπορούν να τραβήξουν video σε HD αναλύσεις, με ικανοποιητικά fps...

Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα λογικό, μια που πλέον βρίσκεις στην αγορά κινητά με κάμερες 8, 12 κλπ MPixels, κάτι το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες του χρήστη που θέλει απλά να βγάζει φωτογραφίες, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Βέβαια, αν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις,όπως π.χ. ανάγκη για οπτικό ζουμ, σίγουρα η φωτογραφική μηχανή αποτελεί μονόδρομο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειναι αληθεια αυτο και απολυτα λογικο. Εγω εχω φιλο φωτογραφο (ερασιτεχνη) ο οποιος το πρωτο πραγμα που κοιταει σε πιθανη αγορα κινητου ειναι ο φακος και τα ποσα MP εχει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now