JC_Denton

Προβλήματα για την Abit?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f93f875.jpg[/WRAPLEFT]Εδώ και δύο μέρες στο διαδίκτυο ακουγόταν η φήμη ότι η κατασκευάστρια μητρικών καρτών Abit, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, που ίσως την οδηγούσαν σε πιθανή αποχώρηση από το χώρο, ακόμα και χρεωκοπία. Σύμφωνα με τις φήμες, η Abit δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις προσδοκίες της μητρικής εταιρείας Universal Scientific Industrial (USI), στον αγώνα που έδινε για να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες Second-Tier κατασκευάστριες μητρικών από πλευράς επιδόσεων, ή τις First-Tier κατασκευάστριες μητρικών από πλευράς τιμολόγησης των προϊόντων της.

Έτσι, ειπώθηκε η φήμη ότι η USI θα μετατρέψει τη θυγατρική της εταιρεία σε κάτι διαφορετικό, βγάζοντάς τη από το χώρο των μητρικών. Μάλιστα, τα νούμερα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, έλεγαν οι φήμες, είναι καταστροφικά - μέσα στο 2007 η Abit πούλησε 2 με 3 εκατομμύρια μητρικές, ενώ το 2008 ο στόχος ήταν οι 6 εκατομμύρια μητρικές, ένα νούμερο που όχι μόνο φαίνεται πως δε θα επιτευχθεί, αλλά όλα δείχνουν ότι οι πωλήσεις ίσως και να μειωθούν. Έτσι, με βάση τις πηγές του Digitimes, η πορεία των Ρ45 μητρικών της εταιρείας, θα έκριναν και το μέλλον της.

Σήμερα όμως, αυτή η φημολογία δέχτηκε την επίσημη απάντηση της Abit. Ο Thore Welling, Global Marketing Director της Abit, δήλωσε ότι οι πωλήσεις των μητρικών της Abit έχουν αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες και, ενώ έχουν στόχους για διεύρυνση των προϊόντων τους και σε άλλους χώρους, θα μείνουν προς το παρόν αφοσιωμένοι στο χώρο των μητρικών.

Αυτή η απάντηση μπορεί να δείχνει πως όλα πάνε καλά, αλλά κρύβει και κάποια κενά. Το σίγουρο είναι πως με την έλευση των νέων Ρ45 μητρικών, η μάχη μεταξύ των κατασκευαστών μητρικών θα είναι σκληρή, όπως πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Φανταστειτε δλδ να μην υπηρχε κ η επιτυχια της IP35//

ΒΤW η abit διευψευσε το ολο θεμα περι διακοπης παραγωγης μητρικων καρτων//

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα το είδα καθώς browsαρα τα διάφορα IT νέα:

Η Abit όντως εγκατέλειψε το χώρο των μητρικών καρτών...

Η παραγωγή μητρικών σταματάει στο τέλος του χρόνου. Η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει εγγύηση στα προϊόντα της, σε τυχόν RMA, για 3 χρόνια ακόμα.

Δυστυχώς ακόμα μια εταιρεία "καταπίνεται" από τις μεγαλύτερες.

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Πρωτού επιβεβαιωθεί από εργαζόμενο της Abit μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο.

Άλλωστε το θέμα "κλείνει η Abit" είναι το αγαπημένο των rumor sites...αν θυμάστε καλά τον τελευταίο χρόνο έχουνε βγάλει φήμες ότι κλείνει η Abit 3 φορές...

Link to comment
Share on other sites

ισως οι φημες να βγαινουν επειδη οντως κλεινει

Πρίν 2 μήνες πάλι τα ίδια είχε γράψει το Hexus και αφού έγινε αρκετός ντόρος έβγαλε η εταιρία επίσημη ανακοίνωση να διαψεύσει τις φήμες.

Πρίν κανά 8αρι μήνες πάλι τα ίδια ( φήμες για κλείσιμο, οι οποίες είχανε γραφεί μάλιστα με τρόπο που να δείχνει ότι ήτανε σίγουρη και τελειωμένη υπόθεση ) από το TCM ( tech connect mag ) και πάλι ταπί από την Abit.

One way or another, ένας "καλός" και εύκολος τρόπος να τραβήξεις κόσμο στο site σου...

Αν δεν βγεί ανακοίνωση από την Abit ή έστω μια επιβεβαίωση από κάποιον από την εταιρία τίποτα δεν είναι σίγουρο...πόσο μάλλον από sites που έχουν λερωμένη την βρωμοφωλιά τους.

Link to comment
Share on other sites

Βρε Winters πέραν της P5E64 WS Evolution όπου έχει πρόβλημα με το LoadLine Calibration, πού βρίσκεις σε σοβαρό μοντέλο της Asus Vdroop @ Vcore ?

Με το CPU Voltage Damper aka LoadLine Calibration το Vdroop είναι τόσο μικρό που θεωρείται ανύπαρκτο. ( π.χ. http://www.benchzone.com/datas/users/0-asus_striker_ii_extreme_cpu_voltage_measurements_table.png )

Link to comment
Share on other sites

Το option υπάρχει γιατί η Intel υποχρεώνει τους κατασκευαστές να έχουνε ένα Vdroop οι mobos για διάφορους λόγους ( έχω λεπτομέρειες αν θες να το αναλύσουμε ), καθώς και οι κατασκευαστές επίσης επωφελούνται στα μικρά και μικρομεσσαία τους μοντέλα, όπου αν δεν είχανε Vdroop θα ζοριζότανε απίστευτα τα PWM και ο controller και θα είχαμε big bang πυκνωτές και mosfets κάθε τις και λίγο.

Θυμάσαι φαντάζομαι τα bam των p5k-e με όταν πήγαινες quad στα 4.5GHz + με 1.6V+ και σκάγανε οι πυκνωτές σαν τα περιστέρια στο σύνταγμα :P

Οπότε το enable/disable το βάλανε για να μην έχουνε προβλήματα με τα regulations της Intel.

CPU Voltage Damper ( έτσι το είχε ονομάσει αρχικά η Asus ) και έπειτα με το νέο όνομα LoadLine Calibration είχανε πολλές Asus εδώ και καιρό:

P5K Deluxe

P5K3 Deluxe

P5K3 Premium

P5E3 Deluxe

P5E3 Premium

Striker II Formula

Striker II Extreme

Blitz Formula

Blitz Extreme

Maximus Formula

Maximus Extreme

Maximus II Formula

Rampage Formula

Rampage Extreme

Και άλλες που μου διαφεύγουνε αυτή τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το CPU Voltage Damper ( έτσι το λέγανε τότες, τώρα το λένε LoadLine Calibration ) το εισήγαγαν με την σειρά P5K, και πιο συγκεκριμένα τα μεγάλα της σειράς ( που είχανε και τα κατάλληλα υλικά [ πυκνωτές, mosfets, chokes ] για να αντέχουνε ) την P5K Deluxe και την P5K3 Deluxe.

Link to comment
Share on other sites

Τσίρκο... Μέσα στο κουτί, ούτε που φαίνεται...

right! αλλα κ παλι τσιρκο ειναι.. :P

[χαριτολογωντας το πα, δε με νοιαζει καθολου η εμφανιση..]

Link to comment
Share on other sites

Βρε Winters πέραν της P5E64 WS Evolution όπου έχει πρόβλημα με το LoadLine Calibration, πού βρίσκεις σε σοβαρό μοντέλο της Asus Vdroop @ Vcore ?

ειδες... μονο σ εγραψες καμμια 10ρια.. :P

αν μπορεις στειλε μ κανα link για το vdroop/damper γιατι με ενδιαφερει πολυ το θεμα.. [μην καθεσαι κ γραφεις..]

απλα εγω σκεφτομαι.. σε idle εχει 1,45 κ σε full load 1.42.. αν ηταν αναποδα θα ηταν λογικοτερο... αυτο με τους πυκνωτες δε το ηξερα..

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα είναι θέμα υλοποίησης.

Το πράγμα που ζητάς εσύ ( 1.42V @ idle π.χ. και 1.45V @ load ) είναι θέμα προγραμματισμού στο VID του PWM Controller και γίνεται... αλλά δεν "επιτρέπεται" στους κατασκευαστές από την mama Intel mia :P

Είχε γράψει ένα αρθράκι το AnandTech περί του Vdroop αλλά ως συνήθως υπερέβαλλαν σε κάποια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Κυρίως επειδή στα low end και mid-end motherboards παίζουνε components αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία έχουνε noise στις εξόδους πρός την CPU, πράγμα που θα μπορούσε να είναι καταστροφικό με ένα spike στην GTL ή VTT τάση. ( από CPU degradation μέχρι και deaths σε σύντομα χρονικά διαστήματα )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now