GeorgeMan

Η Gigabyte ανακαλεί τις X79 UD3, UD5 και G1.Assassin 2 μητρικές της!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Gigabyte ανακαλεί τις X79 UD3, UD5 και G1.Assassin 2 μητρικές της!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354dffbd48df6ad.jpg[/NEWS_IMG]Την περασμένη εβδομάδα, ένας Ταϊβανέζος overclocker την ώρα που περνούσε το σύστημά του από ένα OC stress τεστ, είδε τη μητρική του (Gigabyte X79 UD3) να καίγεται! Δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο φορτίο, κι έτσι έσκασε ένα MOSFET. Τότε, όσοι σχολίασαν το video που ανέβασε, μιλούσαν για κακή τύχη, μόνο που όπως φαίνεται τελικά δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός...

Η Gigabyte, στο τελευταίο της press release στο κινέζικο site της, αναφέρει το γεγονός, μάλλον επειδή έλαβε πολλές τέτοιες αναφορές που μιλούσαν για κάψιμο ακόμα και σε όχι ακραίες συνθήκες υπερχρονισμού! Το πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει σε τρία μοντέλα της για το socket 2011, τη GA-X79-UD3, τη GA-X79-UD5 και τη G1.Assassin 2. Υπεύθυνος για τα καψίματα αυτά φαίνεται πως είναι ένας συνδυασμός από κακό firmware στο PWM κύκλωμα των μητρικών αυτών, καθώς και κακής ποιότητας τέτοια κυκλώματα. Η Gigabyte εξέδωσε άμεσα νέα BIOS, τα οποία μειώνουν τις overclock ικανότητες των μητρικών αυτών για όσους θέλουν να τις κρατήσουν, ενώ υπάρχει και η λύση της επιστροφής της μητρικής για δωρεάν αντικατάσταση όταν διατεθούν οι μητρικές με νέα κυκλώματα.

Δείτε το κάψιμο της μητρικής στα τελευταία δευτερόλεπτα του παρακάτω video: LINK

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

και καλα η UD3 να καταλαβω οτι σαν ποιο φθηνη μητρικη της σειρας Χ79 εχει χαμηλοτερης ποιοτητας MOSFET αλλα στις μεγαλες κατι τετοιο ειναι αδικαιολογητο. Παντως παλαιοτερα το ειχα παθει και εγω σε μια IC7-MAX3 οπου επαιζα με εναν Prescott στα 4,3Ghz και ψυξη απο το modded Prometeia Mach2. Επειτα λοιπον απο 30 λεπτα Prime95 πηραν φωτια τα 2 Mosfet και φυσικα η μητρικη παρεδωσε το πνευμα... τοτε ηταν που μου εδωσε ο Γιωργης (Hipro5) το παρατσουκλι Καναρης (μπουρλωτιερης)

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ οτι ενδεχεται να υπαρχει προβλημα δεν το αρνουμαι.

Αλλα αν ειναι ασχετος ο ανθρωπος και κανει overcklocking χρησιμοποιωντας συστημα υδροψυξης στον επεξεργαστη, χωρις τουλαχιστον ενα ανεμιστηρι στην ψυκτρα των vrms για μενα ειναι μεγαλο φαουλ. Καπως πρεπει να φυγει η θερμοτητα απο το MOSFET, αλλιως τα αποτελεσματα ειναι προφανη.

Link to comment
Share on other sites

λενε πουθενα οτι χρειαζεται extra ψυξη? οχι

καθε λογικος ανθρωπος θα εβαζε ενα fan να φυσαει ΑΛΛΑ δεν σου λεει οτι πρεπει, ουτε καν στα optional δεν στο εχει οπως ειχαν οι ασους/εβγα που ειχαν ενα ακτιβ κουλερακι μεσα.

2ον, δεν θα επρεπε να λειτουργησει καποιου ειδους thermal throttling?

3ον, καπου ειδα οτι χρησιμοποιουν αλλου τυπου μοσφετς και διαφημιζουν αλλα. (αν το βρω, θα σας το ποσταρω)

4ον, τα ιδια εκανε και η μσι :P

5ον, το νεο φιρμγουέρ ειναι καποιου ειδους ocp προφανως για να μην σκανε τα vrm :P

Link to comment
Share on other sites

The one: μερικές δέν έχουν κάν κανενός είδους heat spreader επάνω και είναι γυμνά όλα (οπως και στη δικιά μου 880gma-ud2h δέν χρειάζεται). Στις περισσότερες περιπρώσεις δέν χρειάζεται. Και δέν ηταν σε κλειστό κουτί, open air ηταν, χωρίς fan μέν αλλα αυτό που συνέβη είναι αδικαιολόγητο.

Κάπου είχα δεί ένα λίνκ που είχε μητρικές με προβλήματα στα mosfets..

Link to comment
Share on other sites

Ακομη και στην X58A-OC απο τα bios του καλοκαιριου και μετα , εχουν βαλει τοιχο στο vcore στο 1.9V .

Κριμα , γιατι ειχε καλες προϋποθεσεις ... Φαινεται πως υπαρχει μια γενικη γραμη στη gigabyte .

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ οτι ενδεχεται να υπαρχει προβλημα δεν το αρνουμαι.

Αλλα αν ειναι ασχετος ο ανθρωπος και κανει overcklocking χρησιμοποιωντας συστημα υδροψυξης στον επεξεργαστη, χωρις τουλαχιστον ενα ανεμιστηρι στην ψυκτρα των vrms για μενα ειναι μεγαλο φαουλ. Καπως πρεπει να φυγει η θερμοτητα απο το MOSFET, αλλιως τα αποτελεσματα ειναι προφανη.

Δεν είναι σωστό αυτό, γιατί και εγώ που έχω κάνει o.c στα 4.5 το BD με 1.35 v core αλλά και με 1.42 τότε στις αρχές για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο ρεύμα, έτρεξα prime95 για 10 λεπτά μου φαίνεται πιο πολύ για να δώ τι θερμοκρασία του Cpu, σε περίπτωση που είναι unstable με το που πατάς Run στο prime στο επόμενο δευτερόλεπτο τρως bluescreen και ας μπεί στα windows.. και το είχα και στο κουτί, μόνο με το sidepanel ανοιχτό, θερμορκασία δωματίου χαλαρά 25- 28 βαθμούς, ο cpu έφτασε 70 κάτι αλλά δεν πήρε φωτιά το Mobo και είναι "άλλοι" που τα ζορίζουν και παραπάνω μια απλή corsair H80 για τα 4.8 5.0, εδώ ο άλλος είχε το BD στα 5.0 για "when gaming" και έφτανε και στους 90 και συνέχιζε παίζει BF3 για κανα 5ώρο, αφού τελείωνε έκανε RR άλλαζε Profile και στα 4.5 για 24/7 ή ότι δίποτε.. αλλά μέχρι στιγμής δεν έχεις ακούσει για την ASus πήρε φωτιά το Mobo, εγώ στην Asus που κοιτάω, γενικά πράγματα, πιο πολλές είναι οι ασυμβατότητες.. Οο δεν μου παίζει ο 960Τ, Οο δεν μου βλέπει το 1 Ram stick, Οο ο 1100Τ αυτό, Οο BD 8120 Steam πρόβλημα", (δεν με μου παίζει Deus eX) κ.λ.π κ.λ.π παρά μου πήρε φωτιά το Mobo ούτε 1 δεν έχω δεί!

Link to comment
Share on other sites

Ok so no settings have been changed at stock, everything is the same at stock. The maximum switching frequency setting has been reduced to 80KHz lower. The maximum Turbo Voltage Response has been limited to fast and standard. OC isn't limited, the only thing limited is how much a user can try to overheat their motherboard.

So anyways we aren't limited by this F7 BIOS, just protected from xfastest users. Switching frequency and turbo voltage response have 0 affect on overall OC. Thank GOD GB didn't limit OCP and OTP, thanks GB for keeping those settings the same! Sorry you had to deal with that.

But yea max OC on air is not lowered, and performance is good.

Hicookie actually recommended reducing the switching frequency on this board, as it helps with temps, down to 900-800khz. With F4 we had turbo voltage response removed, and now it is just back, just lost a setting.

Αυτο το ειπανε στο ΧS.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now