GeorgeMan

Intel Medfield SoC: Διέρρευσαν πληροφορίες για τις επιδόσεις και την κατανάλωσή του!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Medfield SoC: Διέρρευσαν πληροφορίες για τις επιδόσεις και την κατανάλωσή του!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]H Intel αφήνει σιγά σιγά να διαδίδονται φήμες για το νέο της chip που ακούει στο όνομα Medfield. Πρόκειται για ένα SoC, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την "καρδιά" πολλών smartphones και tablets τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με το VR-Zone, το chip αυτό θα παράγεται στα 32nm, θα λειτουργεί στο 1.6GHz, με τις επιδόσεις του να κυμαίνονται σε άκρως ανταγωνιστικά επίπεδα. Από μετρήσεις που έγιναν με το Caffeinemark 3, φαίνεται να λαμβάνει σκορ περίπου 10500, την ώρα που το Tegra 2 της Nvidia παίρνει 7500 και το MSM8260 (SnapDragon) της Qualcomm περίπου 8000.

Το VR-Zone αναφέρει επιπροσθέτως πως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας, βρίσκεται λίγο πίσω σε σχέση με τους βασισμένους σε ARM ανταγωνιστές του. Σε κατάσταση ηρεμίας, η κατανάλωση βρίσκεται στα επίπεδα των 2.6W, ενώ σε αναπαραγωγή flash 720p περιεχομένου, κυμαίνεται στα 3.6W. Οι στόχοι από πλευράς Intel είναι η κατανάλωση να πέσει στα 2 και 2.6W αντίστοιχα μέχρι να κυκλοφορήσει το Medfield στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα

εδώ, εδώ και εδώ...

Link to comment
Share on other sites

το θέμα ειναι οτι στις μετρήσεις φαινετε μπροστά σε επιδόσεις απο τον περσινό ανταγωνισμό. Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα εχει πολύ ισχυρότερα τσιπ να ανταγωνιστεί και αν εχει και μεγαλύτερη κατανάλωση απο αυτα τότε δύσκολα τα πράγματα για την Ιντελ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now