reynolds

MSI GTX 560 TiTwin FrozR II

Recommended Posts

Ευτυχίσμενο το 2012 σε όλους!!!

Σκέφτομαι να αγοράσω την MSI GTX 560 TiTwin FrozR II (υπερχρονισμένη).

Με ενδιαφέρει η nVidia λόγω Cuda. Η συγκεκριμένη κάρτα από θόρυβο πώς πάει; Σε load κατάσταση παλεύεται ο θόρυβος;

Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη καλύτερη κάρτα με περίπου τα ίδια λεφτά;

Link to comment
Share on other sites

Καλη χρονια και σε σένα φίλε!

Έχω την ίδια κάρτα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Σε idle κατάσταση είναι αθόρυβη. Όταν βέβαια παει στο 100% ο ανεμιστήρας κάνει λίγο θόρυβο.

Επειδη λες ότι σε ενδιαφέρει το cuda και επειδη ασχολουμαι με αυτο, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις και να σου πω και τα εξης:

Η κάρτα είναι αρκετά δυνατή, αν κάνεις προγράμματα σε cuda θα έχεις αρκετή δύναμη, αλλά και εκεί να ξέρεις αν πρόκειται να την ζορίσεις ο ανεμιστήρας θα ακούγεται λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ KChris!

Και εγώ από ότι φαίνεται σε αυτήν θα καταλήξω, αφού είναι δυνατή σε cuda! Αν κάνει λίγο θόρυβο στα πολλά ζόρια δεν με πειράζει!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε είδα το άλλο θέμα που έχεις βάλει και μιλάς για το πρόγραμμα που τρέχεις και θες ταχυτητα. Να υποθέσω λοιπον οτι το cuda το θες για εκείνο το πρόγραμμα και όχι για να κάνεις δικό σου κώδικα;

Απλά επειδή θες ταχύτητα και επειδή έρχονται οι καινουριες nvidia (κάποιες θα είναι εδώ το Μάρτιο νομίζω) δεν ξέρω αν θα σε βόλευε καλύτερα κάποιο μοντέλο. Το κακό ότι δεν έχω δει καθόλου την επόμενη αρχιτεκτονική σε επίπεδο cuda πως είναι και τι διαφορές έχει από τη τωρινή, ώστε να σε βοηθήσω. Απλά αν είναι έτοιμο το πρόγραμμα τσέκαρε σε τι αρχιτεκτονική τρέχει πιο καλά και για ποια έχουν γίνει βελτιστοποιήσεις. Προγράμματα που τρέχουν για μια αρχιτεκτονική καλά δε σημαίνει πως τρέχουν και σε άλλες καλά.

Τέλος επειδη δεν το ψαξα το πρόγραμμα γνωρίζεις αν και τι παραλληλισμός υπάρχει σε επίπεδο cpu, για να δουμε λιγο πως τρεχει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου KChris καλησπέρα! Το πρόγραμμα Fluent που αναφέρω σε άλλο θέμα δεν υποστηρίζει cuda! Σε επόμενες εκδόσεις του προγράμματος θα ενσωματώσουν την cuda, από ότι με έχουν ενημερώσει. Αυτή τη στιγμή θέλω cuda για δικούς μου κώδικες σε c++ και fortran!

Link to comment
Share on other sites

Ε τότε μια 560Ti θα σε βόλευε πιστεύω, αφού είσαι και σε αυτό το budget. Η κάρτα όπως αναφέρω πιο πάνω είναι αρκετα δυνατή και πιστεύω θα σε ικανοποιήσει. Προσωπικά τα speedup που έχω πετύχει με τη συγκεκριμένη κάρτα είναι αρκετά καλά, οπότε μην την φοβάσαι.

Σε λίγο χρονικό διαστημα θα εχω και συγκρίσεις μεταξύ gtx560 και gtx480, οποτε αν δεν εχεις αγορασει μεχρι τοτε θα σου πω αν έχουν σημαντικές διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ πως η 480 είναι πιο δυνατή κάρτα από την 560. Και αυτό που λες ισχύει για παιχνίδια και για benchmarks όπως 3dmark. Αλλά το cuda είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος από όλα αυτά. Δε σημαίνει πως οι διαφορές που έχεις σε παιχνίδια είναι ίδια και σε cuda. ;)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε reynolds σου χρωστάω κάτι συγκρίσεις σε 560Ti και σε 480. Πάμε να δούμε.

Πρώτα να δούμε τα χαρακτηριστικά από τις κάρτες.

Η GTX480:

[ATTACH]6785[/ATTACH]

Η GTX560 Ti:

[ATTACH]6786[/ATTACH]

Μετρήσεις από κώδικες μέσα στο sdk:

-------------------------GTX480----- GTX560Ti

fastWalshTransform-12.7ms -----16.3ms

radixSortThrust------0.0025s-----0.003s

matrixMul-------------0.0033s-----0.005s

Όπως βλέπεις σε άλλους κώδικες είναι μεγαλη διαφορα, ενώ σε άλλα μειώνεται. Αυτά είναι όμως πιο πολύ demonstration codes.

Θα σου ποστάρω και χρόνους από τη δικη μου εφαρμογή μου που αναπτύσσω τώρα για ερευνητικούς σκοπούς που είναι ας πούμε είναι λίγο πιο "real". Οι χρόνοι που θα παραθέσω είναι από ένα μικρό μέρος της εφαρμογής.

-------------------------GTX480----- GTX560Ti

Εφαμοργή Χ----------160s---------170s

Αυτοί είναι οι καθαροί χρόνοι για τους υπολογισμούς πάνω στις κάρτες. Απλά για να έχουμε πιο μεγάλη κλίμακα άφησα να τρέχουν οι υπολογισμοί αρκετές φορές σε κάθε gpu, αλλά όπως είπα πιο πάνω όχι όλη την εφαρμογή μιας και αυτό θα έπαιρνε αρκετό χρόνο. Απλά για τις δικές σου συγκρίσεις να σου πω ότι για κάθε υπολογισμό από τους αρκετούς που λέω ότι κάνει η κάθε κάρτα, δημιουργώ 40.000 νήματα. Απλά για να δεις το μέγεθος της παραλληλοποιησης.

Και πάλι η GTX480 είναι πιο γρήγορη από την GTX560 Ti, αν και έχω και πολυ σημαντικά.

Κλείνοντας όμως πρέπει να πω (αφού είπες ότι αναπτύσσεις μόνος σου κώδικα σε cuda) η διαφορά αυτή μπορεί να μην είναι εμφανής. Αυτό συμβαίνει επειδη στις fermi η κλήση του kernel γίνεται ασύγχρονα. Οπότε αν εσύ προχωράς στις επόμενες εντολές και η gpu κάνει πράξεις ταυτόχρονα η διαφορά εν τελη μπορεί να μη φαίνεται.

κώδικας

.

.

kernel<<<dimGrid,dimBlock>>>(παραμετροι)

.

.

κώδικας

Όταν εσύ καλείς τον kernel στη gpu, αν δε βάλεις κάποιο συγχρονισμό όπως cudaThreadSynchrosize, αμεσως πας στην επομενη εντολη και δεν περιμενεις να επιστρεψει η συναρτηση kernel. Αυτό βέβαια ίσως θέλει αρκετό optimization και εξαρτάται κάτα πόσο θες να το κάνεις, ώστε να μην περιμένεις για τους υπολογισμούς. Με λίγα λόγια καλείς το kernel και ενω η gpu κάνει τις πράξεις, εσυ συνεχίζεις με άλλες εντολές που εκτελούνται στη cpu και στην ουσία έχεις επικάλυψη.

Νομίζω να σε κάλυψα. Αν σε ενδιαφέρει η κάρτα να είναι η πιο γρήγορη και σε νοιάζουν αποκλειστικά οι υπολογισμοί, τότε πας στην κορυφαία. Αν από την άλλη δε θες ό,τι πιο γρήγορα, αλλά κάτι που είναι απλά γρήγορο ή έχεις όρεξη για κολπάκια στον κώδικα έχεις πιο πολλές επιλογές. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τη 560, αν και σίγουρα θα περάσω σε kepler που προς το παρόν δεν ξέρω τι κάνει για να δώσω συμβουλές. Αλλά ελπίζω να βοήθησα ως προς την αγορά.

gtx480.png

a2.png

gtx480.png.f18d9c365ffa89e968af2882efbce

a2.png.fe9aa95bd6ee21d87be86280194e8146.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ KChris!! :D

Σίγουρα η 480 είναι πιο δυνατή! Αλλά για τους λόγους που περίγραψες, νομίζω η 560ti είναι η πιο κατάλληλη για μένα! :righton:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now