tasos51

GigaByte X58-DS4

Recommended Posts

Γεια σας παιδια και καλη χρονια

Εχω την GigaByte x58-ds4, τον i7 920 και τις μνημες OCZ XTC Platinum OCZ3P16002G οι μνημες κανονικα τρεχουν στα 1600 αλλα οταν τις βαζω πανω απο 1400 οταν αρχιζει να μπουταρει κολαει τι μπορει να φταιει ???

Mια αλλη ερωτηση ειναι οτι δεν γνωριζω τι ειναι το QPI ???

Link to comment
Share on other sites

To QPI aka QuickPath Interconnect είναι ο απόγονος του FSB (άμα το ήξερες παλιά) aka Front Side Bus. Χωρίς καμία τεχνική ανάλυση, είναι αυτό το οποίο έιναι υπέυθυνο για την σύνδεση του επεξεργαστή με όλα τα υπόλοιπα "υποσυστήματα" της μητρικής !

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.hwbox.gr/reviews/3865-review-overclocking-guide-gigabyte-ga-ex58-extreme-core-i7-920-4-ghz.html από την σελίδα 22 και μετά :)

Ίσως πρέπει να ρίξεις τον πολλαπλασιαστή λίγο :)

Link to comment
Share on other sites

μετα από πολύ κοπο χτες το βραδυ καταφερα να κανω τις μνημες να τρέξουν μεχρι τα 1500 τον επεξεργαστη δεν τον θελω πολυ παραπανω γιατι ειμαι με αερα και ανεβαζει πολυ θερμοκρασια σε full load και επισης ανεβασα και λιγο τα βολτ του QPI αλιως δεν αναβε με τιποτα τι να κανω για να τις παω και λιγο παραπανω ??? RcEhu.jpg

Link to comment
Share on other sites

παιδες δυστηχως δεν μπορεσα να καταφερω κατι πειραματιστηκα πολυ αλλα η υπομονη μου εξαντληθηκε αν εχετε να μου προτεινεται κατι ???? καλως :)

οι μονες ρυθμησεις που μπορεσε να ανοιξει το pc ειναι αυτες στην φωτογραφια παραπανω και παλι δεν δουλευει πολυ σταθερα που και που δηλαδη πεταει και καμια επανακινηση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now