GeorgeMan

Συνελήφθησαν OEM μηχανικοί της Intel για πώληση δειγμάτων επεξεργαστών!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Συνελήφθησαν OEM μηχανικοί της Intel για πώληση δειγμάτων επεξεργαστών!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Τέσσερις μηχανικοί που δούλευαν ως συνεργάτες της Intel στο OEM κομμάτι της αγοράς συνελήφθησαν γιατί προσπαθούσαν να πουλήσουν δείγματα επεξεργαστών της στο Ebay. Πιο συγκεκριμένα, ενήργησε το γραφείο έρευνας εγκλημάτων της Ταϊβάν, συλλαμβάνοντάς τους γιατί επωφελούνταν μεταξύ άλλων και οικονομικά πουλώντας τους επεξεργαστές-δείγματα που κατείχαν. Πηγές αναφέρουν πως και οι τέσσερις δούλευαν ως OEM κατασκευαστές για την Intel στην Ταϊβάν, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζουν.

Προκειμένου να προβεί στη σύλληψή τους, η Ταϊβανέζικη αρχή παρακολούθησε και ερεύνησε την πώληση 178 ES (Engineering Sample) CPU αξίας περίπου 800.000 δολαρίων. Οι ύποπτοι παραδέχτηκαν πως έχουν πουλήσει πάνω από 500 ES επεξεργαστές από το 2009. Να αναφέρουμε πως το νόημα ύπαρξης των ES επεξεργαστών έγκειται στη χρήση τους από τους κατασκευαστές για την πιστοποίηση συμβατότητάς τους, καθώς και για την παραγωγή συμβατών προϊόντων, πριν αυτοί φθάσουν στα καταστήματα. Όλοι αυτοί οι επεξεργαστές συνοδεύονται από NDAs (Non-Disclosure Agreements) και δεν μπορούν να πουληθούν. Παρολ' αυτά όμως τα δείγματα εν τέλει καταλήγουν να πωλούνται γιατί πολλές φορές έχουν ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα που παίρνουν τον δρόμο τους προς την αγορά...

Οι μηχανικοί αυτοί θα βρεθούν ενώπιον δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας πενταετή ποινή φυλάκισης...

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον σε λίγο καιρό θα σταματήσει και η Professional Overclockers League στο hwbot ή τα ES θα γίνουν εξωπραγματικά ακριβά !

Λέτε σε καμία φωτογραφία να δούμε κανένα φίλο του Σόφου ? :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα. Ελπίζω να επιστρέψει η δικαιοσύνη στο Overclocking και να ξεχωρίσουν Overclockers για τις καθαρές δυνατότητες τους. Με αυτό όμως φοβάμαι πως οι εταιρείες θα μειώσουν το ενδιαφέρον τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, οι εταιρίες και πάλι μπορούν να δίνουν cherries από retail cpu.

Τώρα αυτά τα παλικάρια, αν δεν έκλεβαν cpus, νομίζω ότι θα πέσουν μια χαρά στα μαλακά. Αν δηλαδή τα cpu ήταν στην κατοχή τους, τότε απλά "έσπασαν" μια ιδιωτική συμφωνία με κάποιες ρήτρες. Δεν είναι τίποτα φοβερό αυτό. Άντε να τους κυνηγήσουν και για φοροδιαφυγή.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και πιό πάνω ο GeorgeMan αποκλείεται να ήταν μόνο αυτοί οι 4. Σίγουρα έχει περισσότερο ζουμί και είναι λογικό να φανερωθεί μια τέτοια υπόθεση κάποια στιγμή και όταν μιλάμε για το μεγαθήριο Ιντελ.

Link to comment
Share on other sites

.....όταν μιλάμε για το μεγαθήριο Ιντελ.

Καλα ρε....ετσι λεγαμε και στις προAthlonικες εποχες και τι εφαγε η Intel...μπανανα...μην λες κατι τωρα δες μονο το τελευταιο σημειο αναφορα....πιο αλλο "Σκανδαλο Core i7..."....αν ανοιξεις λιγο την ιστορια(καλα και εγω το λεξικο μαζι...)θα δεις οτι το 2009 με την ιδεα της Intel διοτι πηρε απο την AMD:HyperTransport,Level 3 cache,Memory Controler and more,υπογραφτηκε 5ετες συμβολαιο ανταλαγεις τεχνολογιων αν δεν κανω λαθος...

Link to comment
Share on other sites

εδω λεγεται οτι πιασανε τον Nafusika, τον φιλο του σοφου, και εσεις λετε για hypertransport kai IMC, πφφτ!

Καλά αυτός ρε συ το είχε κάνει δουλειά :hehe:

Μέχρι και links από το bot έβαζε στις αγγελίες :hehe:

Έδινε καλά κομμάτια πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος είχε πουλήσει ένα κάρο από 670 ΕS και άλλο ένα από 980Χ ES. Αυτά είναι μόνο 2 cpus...

Οι τιμές ήταν κλασσικές...999 USD για τους μεγάλους και όσο είχαν οι μικροί retail.

Link to comment
Share on other sites

Σόφο τον έκαψες τον άνθρωπο!! Βάζω στοίχημα ότι τον ρώτησες αυτές τις μέρες αν έχει κανα καλό 2011 να σου δώσει:hehe: "hello sofos! Where have you been my friend?" Και κάπως έτσι με την βοήθεια του Σόφου τον μπαγλάρωσαν!! :hehe:

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now