GeorgeMan

Η Broadcom ανακοινώνει νέα chip με υποστήριξη WiFi 802.11ac στα 5GHz!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Broadcom ανακοινώνει νέα chip με υποστήριξη WiFi 802.11ac στα 5GHz!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c46d586.jpg[/NEWS_IMG]H Broadcom Corporation, παγκόσμιος ηγέτης σε ό,τι αφορά τις ασύρματες επικοινωνίες ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη οικογένεια chip, σκοπός των οποίων θα είναι η παροχή ασύρματης συνδεσιμότητας (WiFi) στα 5GHz σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Το WiFi αυτό ακολουθεί το πρότυπο 802.11ac, ενώ -λειτουργώντας στη διπλάσια συχνότητα από το "κλασικό" WiFi- υπόσχεται ταχύτητες έως 1000Mbps! Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να μοιράζει με ευκολία HD περιεχόμενο ασύρματα σε περισσότερες από μία συσκευές του ταυτόχρονα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εκτιμάται πως το 90% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων αφορά video. Φυσικά, θα επωφεληθούν εξίσου και οι απτές μεταφορές αρχείων μεταξύ δύο υπολογιστών.

Για να επιτευχθεί αυτή η ταχύτητα χρειάσθηκε να αυξηθεί το εύρος κάθε καναλιού στα 80MHz (από 40MHz στο πρότυπο 802.11n), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιείται κωδικοποίηση 256-QAM. Επιπροσθέτως, τα chip αυτά μπορούν να μπουν σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας αμέσως μόλις σταματούν την αποστολή/λήψη δεδομένων, μειώνοντας έτσι τη συνολική τους κατανάλωση. Κανείς δε διαφωνεί πως αυτό είναι το μέλλον του WiFi, μένει να δούμε πότε θ' αρχίσει η υλοποίησή του...!

[img_ALT=Η Broadcom ανακοινώνει νέα chip με υποστήριξη WiFi 802.11ac στα 5GHz!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784f0618d48b55e.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Με εξωτερικό stick των 120? θα κάνει δουλειά και το laptop. Εμένα για το laptop με βολεύει και το N, αλλά φυσικά δεν είναι αρκετό για βαριά mkv's. Cisco APi πότε θα δούμε με τέτοια;;;;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now