jax7480

OCZ Synapse Cache SSD Review: Cache me up!

Recommended Posts

Θα ηταν πολυ ενδιαφερουσα μια συγκριση σε σχεση με το Intel Smart Responce για να δουμε ποιο αποδιδει καλυτερα.

Κατα τα αλλα το review εξαιρετικο, οπως παντα:T:

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα αυτά τα drivers έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στον αλγόριθμό με τον οποίο αποφασίζουν τι θα cachάρουν και τι όχι. Αλλά είναι πράγματι να αναρωτιέσαι αν αξίζουν τον κόπο, με τις τιμές των 128GB (που είναι άκρως βιώσιμο μέγεθος για ένα OS) να παίζουν πλέον @~200 ευρώ.

Κοίταξα και τις μετρήσεις και την αναλυτική βαθμολογία. Spot on σε βρίσκω Ζάχο :T:

Link to comment
Share on other sites

άλλο ένα φανταστικό review από τον SSD grandmaster :D

Η αλήθεια είναι jax ότι συμφωνώ με τις απόψεις σου...καλύτερα να πάρει κανείς έναν 120GB top SSD και να "χωρέσει" το πιο απαραίτητο για αυτόν software.

ΑΝ κόστιζε όσο ένας κανονικός 60άρης SSD, τότε ίσως να έιχε νόημα για ένα χρήστη που βάζει για 1η φορά SSD στο σύστημα του, για να μην στριμωχτεί με τον χώρο, μιας και ο Synapse έχει επιδόσεις παρόμοιες με έναν SSD 2ης γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν υπερβολή να πώ πώς σε σέβομαι για την δουλειά που κάνεις ? :T:

Το μοντέλο των 64GB που μας παραχώρησε η OCZ μετά το απαραίτητο format θα δώσει συνολικά 29.8GB αποθηκευτικού χώρου. Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί το μοντέλο διαφημίζεται σαν 64GB ενώ είναι 32. Το drive έχει όντως σαν σύνολο 64GB εγκατεστημένα απλά η OCZ έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το 50% του συνόλου των μνημών για over provisioning. Με λίγα λόγια τα 32GB δεσμεύονται αυτόματα για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κελιών, αν υπάρξουν, κατά την χρήση του drive.

Ερώτηση : Γιατί η OCZ κρατάει τόσο πολύ χώρο για provisioning?

Είναι τόσο πιθανό να καταστραφούν κελιά ή κάτι άλλο πάιζει με το ποσοστό ελέυθερου χώρου?

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια jax για το review. Άκρως κατατοπιστικό ως προς τι πρέπει να περιμένουμε από τέτοιες λύσεις. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, νομίζω πως στον επίλογο τα είπες όλα :T:

Link to comment
Share on other sites

αψογος οπως παντα, καλη θα ηταν και μια συγκριση με το αντιστοιχο caching που κανει η intel στο Ζ68 ωστε να δουμε αν υπερτερει καπου ο OCZ.

Link to comment
Share on other sites

αψογος οπως παντα, καλη θα ηταν και μια συγκριση με το αντιστοιχο caching που κανει η intel στο Ζ68 ωστε να δουμε αν υπερτερει καπου ο OCZ.

Θα γίνει κι αυτό. Είναι στα σχέδια. Λίγη υπομονή γιατί θα πάρει λίγο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη λύση σίγουρα δεν βγήκε για να αντικαταστήσει τους SSD. Απλά ήταν πολλοί χρήστες που λόγω των περιορισμένων τους γνώσεων, έβλεπαν τους SSD να έχουν μικρή χωρητικότητα, ενώ ένας HDD έχει 2TB αποθηκευτικού χώρου και σου έλεγαν "τι παίζει εδώ ρε γμτ;" Είναι οι ίδιοι χρήστες που ακόμα εστιάζουν στο γεγονός ότι οι SSD είναι full αθόρυβοι επειδή δεν έχουν μηχανικά μέρη όπως οι μηχανικοί δίσκοι.

Σε αυτούς τους αρχάριους απευθύνονται οι συγκεκριμένες λύσεις για αυτό και μπορεί να μην αντικαθιστούν έναν πραγματικό SSD, αλλά σίγουρα έχουν το δικό τους αγοραστικό κοινό ;)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το πρωί, με ρώτησε ένα γνωστός για αυτά τα caching ssd και ξέρετε τι συνειδητοποίησα;

Μέρος της τυχούσας εμπορικής επιτυχίας αυτών των λύσεων, έγκειται στην τεμπελιά του χρήστη, να ξανα-εγκαταστήσει το λειτουργικό :hehe: Και εξηγούμαι:

Εγώ, αφού του εξήγησα τα πως και τι, του είπα να πάρει απλά ένα m4 128gb και να τα αφήσει τα hybrid.

Αυτός από την άλλη, ενώ φαινόταν να έχει καταλάβει τι του λέω, επαναλάμβανε το "θα το βάλω εκεί, μπαμ μπαμ και ότι "δώσει"... ούτε να ξαναστήνω windows ούτε να κάνω backup..."

Δηλαδή, αυτό το "plug&play" τραβάει κόσμο τελικά...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα Ζάχο θα ήθελα σου δώσω συγχαρητήρια για ακόμα ένα ωραίο και πάνω από όλα αντικειμενικό review. Kudos Man :D

Επίσης μου άρεσε πολύ το "η συγκεκριμένη λύση δεν μου άρεσε" στα συμπεράσματα. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!!

Έχοντας περάσει από τα ίδια αρχικά στάδια με εσένα (αυτά τα 32 gb drives πριν τρία χρόνια!) η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την λές. Τα ssd είναι για το λειτουργικό και ορισμένα προγράμματα!

Θεωρώ πως πολύ απλά αυτή η τεχνολογία δημιουργήθηκε έτσι ώστε να προσελκύσουν χρήστες οι οποίοι δεν αποχωρίζονταν τον HDD λόγο μεγέθους, ή όπως πολύ ορθά είπε ο caution δεν επιθυμούν να κάνουν format.

Συνεπώς, κατ' εμέ είναι μια μεσοβέζικη λύση την οποία και ποτέ δεν θα προτιμούσα!

Και πάλι συγχαρητήρια man για ένα από τα καλύτερα review του διαδικτύου στο συγκεκριμένο drive.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now