JC_Denton

USB 3.0 αποκλειστικά για Intel

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] H Intel έχει επενδύσει πολλά χρήματα για να αναπτύξει το πρωτόκολλο USB 3.0 και μάλλον κατάφεραν να το κάνουν πολύ πιο γρήγορο από ότι έχουμε συνηθίσει. Αυτό ναι μεν είναι καλό, υπάρχει όμως και μια "σκοτεινή" πλευρά στο όλο ζήτημα.

Φαίνεται πως η Intel δε σκοπεύει να δώσει αυτή την τεχνολογία σε κανέναν από τους ανταγωνιστές της, κρατώντας την αποκλειστικά για τις πλατφόρμες της. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Intel ακολουθεί μια τέτοια τακτική, μιας και παλαιότερα έχει κρατήσει τεχνολογίες για τον εαυτό της.

Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά, η Intel ήταν κάθετη στο θέμα - κανείς εκτός από την ίδια δε θα μπορέσει να έχει τα σχέδια λειτουργίας του USB 3.0, την ώρα που οι περισσότεροι περίμεναν να μοιραστεί την τεχνολογία με τις AMD, nVIDIA και VIA.

USB 3.0 λοιπόν, αποκλειστικά προς το παρόν σε chipsets της Intel και μόνο. Το αν και πότε θα αποφασίσει η Intel να δώσει την τεχνολογία και αλλού είναι κάτι που για την ώρα δεν το ξέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά αν δε τα δώσει και στους άλλους, θα αργήσουν να βγουν συσκευές που θα το υποστηρίζουν κι έτσι δε θα αποτελεί πλεονέκτημα στην επιλογή πλατφόρμας. Επειδή πιστεύω όμως ότι με τις X2 vgas, θα ανέβουν κι άλλο οι πωλήσεις των intel chipsets (κακά τα ψέμματα οι 9/10 παίρνουν nVidia για το SLI) τότε τελικά δε θα είναι πλεονέκτημα για την επιλογή πλατφόρμας, αλλά επειδή οι πωλήσεις θα ανέβουν, θα ακολουθήσουν οι κατασκευαστές...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now