Recommended Posts

καλημερα παιδια,σκεφτομαι να κανω μια μικροαναβαθμισουλα περι τα 300 ευρω με μοναδικο προβλημα την ΜΒ δλδ για να γινω πιο σιγεκριμενος εχο τα εκσης προσ το παρον CPU Intel core 2 quad q8300 sta 2.50 Ghz

MB G31MF-S2 rev 1.0

RAM 4x1 GB Kingston DDR2 800,

GPU sapphire radeon HD 5750 1 GB

το προβλημα μου ειναι οτι δεν ειμαι ετοιμος ακομα να εγκαταλειψω το 775 εφοσον καλυπτει μεχρι extreme cores θελω ομως να αλαξω DDR απο 2 σε 3 με εστω και λιγο boost στις επιδοσεις της MB απο την παρουσα,περι τα 60 ευρω για τι mb εκτως αν η msi 6770 που εχω βαλει στο ματι δεν αξιζει για αμεση αλαγη της 5750 οποτε το budget gia ΜΒ και ram φτανει τα 160 ευρω!

Υ.Γ. Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας να διαβασετε το post μου!

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να κρατήσεις τπτ άλλο εκτός απο τη GPU.

Δές πόσο μπορείς να σκοτώσεις cpu/mobo/ram και πήγαινε σε κάτι που θα έχει επεκτασιμότητα τουλάχιστον για 2 χρόνια ακόμα

Intel Core i3-2100 | Skroutz.gr

Asrock Z68 Pro3 Gen3 | Skroutz.gr

Mushkin 996770 - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-10666 9-9-9-24 Silverline | Skroutz.gr

Πίστεψέ με τα παραπάνω το σύστημα και η φουκαριάρα η 5750 θα απογειωθούν!

Αν ψαχτείς και βρείς τπτ μεταχειρισμένο ακόμα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Wellcome SnowMN :)

Σωστά τα λέει ο NoDsl, αλλά αν από την άλλη δεν θέλεις να ξεφύγεις, μπορείς να κάνει το παρακάτω:

Αρχικά μερικές "πραγματικότητες": δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά περνώντας σε DDR3. Υπάρχουν διαφορές σε συγκεκριμένα μετροπρογράμματα αλλά στην πράξη, το experience θα είναι ολόιδιο με αυτό των DDR2.

Οπότε τι να κάνεις;

Να τι θα έκανα εγώ: Αφού έχεις ήδη αρκετή μνήμη και τιμιότατο cpu, θα "ψάρευα" ένα καλό μεταχειρισμένο P45/DDR2 motherboard με < 45ευρώ, με αυτό και ένα φθηνό cooler (που πιθανότατα να κρατήσεις και στο επόμενο setup σου) θα clockαρα μέχρι τα 3.4GHz οπότε και επιδόσεις θα έπαιρναν σαφώς τα πάνω τους.

Μέχρι εδώ έχει ξοδέψει το πολύ 80 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η λογικά λέει SSD... είτε 60/90GB και εντός budget, είτε κάποιον 128άρη που να κρατήσεις και στο επόμενο setup :)

P.S. To 5750 -> 6770, δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία. Καλύτερα να κοιτάζεις σε κάτι σαν μεταχειρισμένη 5850... αλλά μέχρι εκεί.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω και τους 2 απλα ηλπιζα να κρατισω λιγο ακομα την cpu kaι να παρω μια οθονουλα,αλλα οπωσ ανεφερε ο φιλος και κσερω επισης οτι καπια στιγμη πρεπει να αλακσω το 775 και ειναι διστυχως μια πικρη πραγματικοτητα,θα κοιτακσω λιγο το ο.c ing κολπο μπας και...!

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική σου για overclocking δεν βοηθά....καθόλου.

Για αλλαγή από DDR2 σε DDR3 η διαφορά επιδόσεων στο σύστημά σου θα είναι ένας λουκουμάς με γλάσσο.

Για μένα, το σύστημά σου είναι πάρα πολύ καλό ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Μην σπαταλήσεις χρήματα και σε κανένα χρόνο (και αν) κάνεις μία σοβαρή πλήρη αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Το συστηματάκι προς το παρόν είναι καλό, τραβάει ακόμα (υποθέτω ότι δεν έχεις τις τρελές απαιτήσεις, έτσι κι αλλιώς). Γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή, να μαζέψεις κάνα ευρουλάκι ακόμα, και να κάνεις ολική αναβάθμιση αργότερα, ώστε να περιλαμβάνει οπωσδήποτε SSD και νέα VGA. Για να δεις διαφορές από ddr2 σε ddr3, θα πρέπει να είναι τέτοιος ο λόγος ταχύτητας των μνημών, της cl και των χρημάτων, που να αξίζει η μετάβαση. Με 300 ευρώ δεν θα δεις παρά ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αφού και η κάρτα δεν είναι και η καλύτερη (mid προς low-end θα την χαρακτήριζα).

Link to comment
Share on other sites

Γειααααα και παλι παιδια,εχω σχεδον τελιωσει τιν ανορθωση - αναπαλαιωση του πιτσακιου μου το μονο που μου μενει ειναι η οθονη μιας και ι παρουσα siemens fujitsu με την παρουσα κατασταση της θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σαν μυγοπαγιδα,επι του θεματος και για να ειμαι σιγεκριμενος σκεφτομαι κατι σαν LG E2251T-BN 22" LED - ΟΘΟΝΗ - E-SHOP.GR ομως μεχρι εκει (πηγα στις 23 ιντσες σε περιπτωση που μου ζητησουν χαρατσι καναδυο :P¨) αν θπαρχει κατι καλυτερο και κιριως για πιο λογο ειναι,υποδειξτε μου παρακαλω!

Υ.Γ. Ευχαριστω εκ τον προτερων και συγνωμη για οποιαδηποτε typos!

Link to comment
Share on other sites

και μενα βολικοτατη μου φανηκε ομως να ρωτησο κατι ακομα πριν συνεχισω με την αναβαθμιση μου,υπαρχει μεγαλη οπτικη διαφορα ανα μεσα σε 2 οθονες οπου ι μια εχει ips panel technology- η αλλη οχι ? για παραδειγμα σαυτες τις δυο

LG E2251T-BN 22" LED - ΟΘΟΝΗ - E-SHOP.GR

LG IPS225V | Skroutz.gr

Υ.Γ παιδια να ζητησω συγγνωμη για τις συνεχεις ερωτησεις αλλα την εχω πατησει με ακαταλληλο εξοπλισμο και θα ηθελα να μαθω οσο περισσοτερα γινεται πριν αγοραστει κατι!

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές τα IPS μπορούν να αναπαράγουν χρώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια και έχουν πολύ μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αλλά είναι πιο αργά.

Σε καθημερινή απλή χρήση και gaming, πολύ αμφιβάλλω αν δεις οποιαδήποτε διαφορά. Αλλά για χρηματική διαφορά 10?, εγώ θα πήγαινα για την καλύτερη (IPS).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now