Trabakoulas

ACER ASPIRE 7520G αλλαγή πυκνωτών

Recommended Posts

Παιδιά έχω το συγκεκριμένο laptop ενός ξάδερφου και έχει ψοφήσει στα καλά καθούμενα, άνοιγε χωρίς να bootarei και έκανε συνέχεια λούπες σε σβήσιμο και άνοιγμα.

Μετά απο μια ματιά στο Internet είδα οτι έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα που τελικά οφείλεται στους πυκνωτές που βρίσκονται κοντά στο cpu που βγάζει μόνιμα(AMD τι περιμένεις) και καταστρέφονται απο τις υψηλές θερμοκρασίες. Εδώ ένα video.

Το θέμα είναι οτι πειράζοντας με το χέρι στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται οτι επηρεάζεται ο υπολογιστής και ανοίγει και μόνος του! :hehe: .

Βασικά το έκανα βίδες έτοιμος να το φουρνίσω αλλά είχε μερικά κομμάτια πλαστικού πάνω που δεν έβγαιναν και φοβήθηκα μην λιώσουν. Το έκανα τελικά με πιστολάκι στο συγκεκριμένο σημείο και άναψε μια χαρά το laptop επιβεβαιώνοντας οτι το πρόβλημα εστιάζεται εκει. Φυσικά μετα απο λίγη ώρα έκανε τα ίδια.

Και το ερώτημα μου τώρα είναι το εξής, ξέρετε κανέναν αξιόπιστο ηλεκτρονικό για να αλλάξει τους πυκνωτές? Επειδή είναι μικροσκοπικές οι κολλήσεις θέλει καλό μάστορα.

47911241.jpg64242112.jpg

Αλλιώς θα το επιχειρήσω μόνος μου πρώτα να επανα κολλήσω τις ήδη υπάρχουσες κολλήσεις και αν δεν γίνει τίποτα να αλλάξω μόνος τους πυκνωτές. Ιδέες πήρα απο δω.

Αν έχετε κανα αξιόπιστο μαγαζί να αγοράσω κολλητήρι με επίπεδη μύτη όπως στο βίντεο και που θα βρω πυκνωτές ίδιους η και πιο ενισχυμένους πείτε μου. thnks.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now