Recommended Posts

[news_img=Alpenfφhn Civetta Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614f22e5d3eb956.jpg[/news_img]H γερμανική Alpenfφhn είναι μια εταιρία που ο περισσότερος κόσμος γνώρισε λόγω της K2, μιας ψύκτρα που μας έκανε να νομίζουμε ότι επρόκειτο για απλό τυπογραφικό λάθος στην λέξη "Noctua NH-D14", αλλά τελικά πέσαμε έξω. Και καθώς πέφταμε έξω, η Alpenfφhn βάλθηκε να ψύξει επεξεργαστές, κάρτες γραφικών, chipsets ακόμα και σκληρούς δίσκους! Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μία πολύ προσηλωμένη εταιρία, με ένα στόλο προϊόντων σε αυτό που γενικά βαφτίσαμε ως "thermal solutions". Ώρα να φορέσουμε λοιπόν τα καλά μας, και να την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει: αυστηρά!

Όχι ακριβώς... αν καλοκοιτάξουμε το υποκείμενο του σημερινού review, την Alpenfφhn Civetta θα διαπιστώσουμε ότι μιλάμε για ένα φθηνό single tower cooler μικρών διαστάσεων, πολύ μακριά από τα flagships της εταιρίας. Με την τιμή δε, να μην ξεπερνάει τα ?18, η ψύκτρα κινείτε μάλλον στο low end κομμάτι της αγοράς και απευθύνεται σε δύο κατηγορίες αγοραστών. Αυτούς που το μάλλον παλαιωμένο case τους δεν χωράει κάτι μεγαλύτερο και πιο πομπόδες και σε αυτούς που το budget τους είναι τόσο στενό, που θα πρέπει να συμβιβαστούν με κάτι τέτοιο ή με την boxed ψύξη του επεξεργαστή τους.

Το τελευταίο μας έδωσε και μία καλή ιδέα. Αντί να μπούμε στην άχαρη διαδικασία να συγκρίνουμε την μικρή Alpenfφhn Civetta με το κλασικό σημείο αναφοράς της Noctua, κρίναμε σκόπιμο να εμφανίσουμε την Alpenfφhn Civetta κόντρα στον άμεσο ανταγωνιστή της: την boxed ψύκτρα. Έτσι, αντί να παρατηρήσουμε την αναπόφευκτη συντριβή της συμπαθούς Civetta από τα μεγαθήρια του χώρου, θα βγάλουμε ενα καλό συμπέρασμα: Αξίζει να αγοράσει κανείς μία low end aftermarket ψύκτρα για τον επεξεργαστή του, ή η διαφορά με την "δωρεάν" boxed δεν δικαιολογεί καν την μικρή αυτή δαπάνη;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now