Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD CPU roadmap: More AMD products soon]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Ευχάριστα νέα έρχονται από το στρατόπεδο της AMD, και το μέλλον προβάλλει ελπιδοφόρο για τους οπαδούς της. Ένα roadmap έκανε την εμφάνιση του σήμερα και παρουσιάζει πως η εταιρία κινεί τα νήματα ταχύτερα για να ανταγωνιστεί το "Tick-Tock" της Intel. Αρχικά βλέπουμε την εισαγωγή των socket AM3+ FX-8000, FX-6000 και FX-4000 επεξεργαστών με οκτώ, έξι και τέσσερις πυρήνες αντίστοιχα, και των πολυσυζητημένων Τrinity APUs.

Σαν ναυαρχίδα της Τrinity σειράς η AMD λανσάρει την A10-5000 series, η οποία διαθέτει next-generation "Piledriver" cores και Radeon HD 7600D γραφικά. Την ίδια χρονική περίοδο θα δούμε τα πρώτα δείγματα από Brazos 2.0 APUs, τα οποία προορίζονται για συστήματα χαμηλής κατανάλωσης και έρχονται με την E2-1000 series. Το τρίτο τρίμηνο πυροδοτεί ευχάριστες εξελίξεις για την AMD FX Bulldozer οικογένεια και παρουσιάζει τους διάδοχους της. Με την κωδική ονομασία "Vishera", η νέα AMD FX-X300 οικογένεια ( όπου X = 8, 6, 4 το οποίο διευκρινίζει τους πυρήνες του κάθε μοντέλου), θα είναι πιθανότατα χτισμένη στην AM3+ πλατφόρμα, θα ενσωματώνει "Piledriver" cores και θα εμπεριέχει τα FX-8350, FX-8320, FX-6300 και FX-4320 CPUs. Τέλος, την ίδια χρονική στιγμή η AMD θα αντικαταστήσει τους A6 και A4 Llano με τους φρέσκους A6, A4 Trinity επεξεργαστές - A6-5400, A4-5300 APU με Radeon HD 7540D και Radeon HD 7480D αντίστοιχα.

[img_ALT=AMD CPU roadmap: More AMD products soon]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204f35a277b9458.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

κατι αλλο ρε παιδια οι fx που θα βγουν 2τριμηνο ποια η διαφορα με τους τωρινους?

Οι ίδιοι είναι, απλά θέλουν να δείξουν ότι μέχρι τότε, αυτά είναι τα performance κομμάτια τους. Από 'κει και μετά, 3ο τρίμηνο δηλαδή, οι FX θα έχουν Piledriver.

Link to comment
Share on other sites

15680989fffbffcef731cbc2895dee0bb3ca1860.jpg

δεν ειναι ασχημα (πολυ) τα νουμερακια. μακαρι να μπορουσανε να σπρωχνανε τετοια mhz απο τα τωρινα μοντελα ωστε με τα tweaks κλπ αφου θα πεσει η καταναλωση να γινει γρηγοροτερη η cache (που ειναι μεγαλο προβλημα στα τωρινα bd) + με το cyclos πως λεγεται να εριχναν κιαλλο την καταναλωση ωστε τα PD να δερνουνε (;P)

edit: http://www.cyclos-semi.com/technology/

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω, αλλα θα μάθω (αν μπορεσω)

και επισης, εχω μπερδευτει.

αυτα πρεπει να ειναι με pd cores άρα εχουν το cyclos μεσα, αρα ειναι αλλοι πυρηνες εντελως.

τα άλλα που βγαινουν τωρα ειναι λογικα το επομενο στεπινγκ αλλα παλι δεν ξερω :hehe:

faq me, μπερδευτηκα κιαλλο τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά δεν γίνεται να μην είναι Piledriver. Αφού οι Trinity θα έχουν βγει ήδη αρκετό καιρό στην παραγωγή που θα έχουν Piledriver Modules/Cores.

Αλλά με την AMD μπορείς να περιμένεις τα πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Νord, το περίφημο Cyclos είσαι σίγουρος ότι θα ενσωματωθεί στα desktop PD; Μήπως πάει για τις σέρβερ βερσιόνς ή κάτι παρόμοιο; :P

Δυστυχώς καθυστερούν πολύ και με τους Ivy Bridge να περιμένουν καμπέρι, τα βλέπω ακόμα πιο σκούρα τα πράγματα για την AMD :( Το μόνο που πραγματικά θα ήθελα να δω πολύ, είναι μεγάλη διαθεσιμότητα στα Trinity ώστε να εισχωρήσουν ευκολότερα στα laptops.

Link to comment
Share on other sites

την καλυτερη δουλεια αυτο το cyclos του φιλου μου του μαριου, θα την κανει στα laptops και θα εχει και μια καλη θελω να πιστευω εφαρμογη και στα desktop.

εκτος αν τα server που λες δουλευουν στα 4+ ghz και δεν το ξερω :P;)

Link to comment
Share on other sites

Nord το είδα το pdf και το "κόλπο" δείχνει καλό, αλλά χωρίς να ξέρουμε και άλλα πράγματα για τον πυρήνα, συμπεράσματα για το performance δεν νομίζω να μπορούν να βγουν ακόμα.

Still, πολύ α χαρώ να δω έναν πραγματικά 1155competitive ΑΜD CPU :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now