Recommended Posts

[NEWS_IMG=MSI Z68A-GD80 G3 Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614f385a83b5a30.png[/NEWS_IMG]Πριν λίγους μήνες, η Intel παρουσίασε το Z68 chipset και μάλιστα για καλό λόγο. Το πρώτο κύμα δειγμάτων που έδωσε η Intel στη κυκλοφορία, αποτελούνταν από δυο βασικά chipsets - το Η67 για την μέση κατηγορία καταναλωτών και το P67 για τους ενθουσιώδεις χρήστες. Το Η67 δεν επιτρέπει κανένα τρόπο υπερχρονισμού του επεξεργαστή, ωστόσο παρέχει δυνατότητα overclocking της IGP (Intergrated Graphics Processor) και ενσωματωμένες εξόδους οθόνης, όπως οι HDMI, DVI & DisplayPort. Από την άλλη το P67 σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές της σειράς Κ, λόγου χάρη ο Core i7 2600K, δύναται να προσφέρει δυνατότητα υπερχρονισμού του επεξεργαστή, όχι όμως και της IGP. Επίσης δεν υπάρχει καμία έξοδος οθόνης. Προφανώς κάτι λείπει, αφού κανένα από τα δύο Intel Chipsets που πρωτοκυκλοφόρησαν με την SandyBridge πλατφόρμα δεν ήταν ολοκληρωμένο.

Έτσι η Intel παρουσίασε το Z68 Chipset, το οποίο αποτελεί έναν πλήρη συνδυασμό των H67 και P67. Μαζί με το Z68, η Intel παρουσίασε και την τεχνολογία Intel Smart Response Technology, γνωστή και ως SSD Caching. Επιπλέον στις Z68 μητρικές υπάρχει η δυνατότητα Lucid Virtu με την οποία γίνεται real time εναλλαγή μεταξύ της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών του επεξεργαστή (IGP) και της ανεξάρτητης κάρτας γραφικών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την Sandy Bridge IGP (Intel HD 2000 & Intel HD 3000) για γρήγορο video encoding, και μόλις θελήσει να παίξει ένα παιχνίδι να αλλάζει σε πραγματικό χρόνο στην ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, για καλύτερες επιδόσεις.

Η MSI είχε την καλοσύνη να μας στείλει την δυνατότερη Z68 πρότασή της αυτή τη στιγμή, ονόματι Z68A-GD80 G3. Πρόκειται για μια πανέμορφη μητρική που είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, gadgets και φυσικά τα αποκλειστικά Z68 Features. Εκτός αυτού ήταν μια από τις πρώτες μητρικές που υποστηρίζουν το πρότυπο μεταφοράς δεδομένων PCI-Express 3.0! Είστε έτοιμοι να δούμε πώς τα πηγαίνει;

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το υπόλοιπο review!

[img_ALT=MSI Z68A-GD80 G3 Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614f384d760268f.jpg[/img_ALT]

.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now