JC_Denton

Η Intel θα δώσει τελικά δωρεάν τα Specs του USB 3.0

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] H Intel όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενες ειδήσεις μας, ακουγόταν έντονα πως θα κρατούσε το πρωτόκολλο USB 3.0 αποκλειστικά για την ίδια, αναγκάζοντας τον ανταγωνισμό να προβεί στην κατασκευή δικού του συμβατού με το USB 3.0 σχεδίου. Αυτές οι φήμες τελικά φαίνεται πως αποδεικνύονται λανθασμένες, μιας και με σημερινή ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως θα έχει διαθέσιμα δωρεάν τα Specs για τον USB 3.0 Host Controller περίπου στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Τα Specs αυτά θα δωθούν σε όλους τους κατασκευαστές που τα χρειάζονται με ένα συμβόλαιο, το οποίο δε θα απαιτεί καμία πληρωμή. "Τζάμπα, δωρεάν, χωρίς καμία χρέωση, κερασμένα", είπε ο Nick Knupffer, εκπρόσωπος της Intel, μέσα στο blog της εταιρείας.

Όπως έχουμε πει, τα σχέδια του USB 3.0 αναπτύσσονται από το USB 3.0 Promoter Group, μέλη του οποίου είναι οι Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, NXP Semiconductors, NEC και Texas Instruments. Τα σχέδια του Host Controller αναπτύσσονται από την Intel και αυτά είναι τα σημαντικότερα όλων, όπως τονίζουν οι AMD, nVIDIA και VIA.

"Όσο πιο σύντομα άλλωστε βγει το USB 3.0 στην αγορά, τόσο πιο σύντομα εσείς οι αναγνώστες θα πλημμυρίσετε τις συσκευές σας και τους σκληρούς σας δίσκους με απίστευτα μεγάλα αρχεία, που θα χρειάζονται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για να τρέξουν, βοηθώντας σας εν τέλει να αξιοποιήσετε ακόμα καλύτερα τον τετραπύρηνο επεξεργαστή που αγοράσατε", έγραψε ο Nick Knupffer στο blog.

"After all, the sooner USB 3.0 hits the market, the sooner all you readers will be flooding your devices and hard drives with insanely large files requiring masses amounts of computational resources, improving your lives, and making you pleased that you bought a quad-core processor," he wrote.

<!--stopindex-->

<script language="javascript" type="text/javascript"> writeNLBot(); </script>

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον όλη η ιστορία έγινε για να τονίσουν ότι όλη την δουλειά σχεδιασμού και υλοποίησης την έκαναν αυτοί στην intel και όχι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο usb.org... αφού περάσαν το μύνημά ( <--- edit: το σκότωσα... :P ) τους φαίνεται, δίνουν και τα specs... οκ... αν ήταν μόνο αυτό και όχι υπεροψία τότε δικαιολογούνται... τα εύσημα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτόν που κάνει την δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now