JC_Denton

nVIDIA GeForce GTX 260/280 Reviews

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT]Όλοι μας περιμέναμε με αγωνία τη σημερινή μέρα, μιας και σήμερα θα τελείωνε το NDA για τις νέες κάρτες γραφικών της nVIDIA, GeForce GTX 260/280, που τόσο πολλοί χρήστες και overclockers τις αναμένανε. Έτσι λοιπόν, οι διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που είχαν τα πρώτα δείγματα από τις κάρτες στα χέρια τους, πραγματοποίησαν τα test τους πάνω τους και σήμερα μπορούν ελεύθερα να μας παρουσιάσουν τα αποτελέσματα, σε κατατοπιστικότατα Reviews.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως πάντα, μερικά από αυτά τα Review βγάζουν αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα από τα υπόλοιπα, καθότι σημαντικό ρόλο παίζουν οι Drivers καθώς και οι ρυθμίσεις στις οποίες γίνανε τα test. Σίγουρα όμως, θα μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα μας ασφαλή συμπεράσματα.

Παρακάτω παραθέτουμε μια λίστα με τα πρώτα Reviews που βγήκαν για τις νέες κάρτες, η οποία θα εμπλουτίζεται κάθε φορά που θα βρίσκουμε ακόμα ένα Review:

280 GTX @ TheLab

280 GTX @ Guru3D

260 + 280 GTX @ Extremetech

260 + 280 GTX @ PCPerspective

280 GTX @ Tech Report

260 + 280 GTX @ Anandtech

280 GTX @ Hexus

280 GTX @ Overclock3D

260 + 280 GTX @ HardOCP

260 + 280 GTX @ Hot Hardware

260 + 280 GTX @ Tom's Hardware

280 GTX @ Hardware Canucks

280 GTX @ PCGH @ EXTREME FSAA

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω διαφορες απο το ενα review στο αλλο . Επαιζαν με διαφορετικους drivers , αλλοι με vista ενω αλλοι με XP ...

Οποτε , τα πραγματικα αποτελεσματα θα τα δουμε μονοι μας απο οτι φαινεται. :)

Link to comment
Share on other sites

To chip σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που είχαν στα XS forums οι guru...

Ευκαιρία της AMD να χτυπήσει εδώ και τώρα τους αλαζόνες. Τίποτα δεν κοστίζει 520+ ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά παιδιά, ξεχνάτε κάτι (γενικά αναφέρομαι). Η AMD μπορεί να βγάλει ισχυρότερη κάρτα γραφικών - κάτι που εννοείται ότι θέλω για να δούμε λίγο ανταγωνισμό - αλλά:

Το CUDA, που σπέρνει, είναι nVIDIA-only και δυστυχώς, η AMD δεν έχει δείξει σημάδια ότι και η ίδια έχει κάτι αντίστοιχο...

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι φοβερά πραγματικά το περιμένω πως και πως - είναι ο ΜΟΝΟΣ σοβαρός λόγος να μείνω σε nVIDIA (παιχνίδια όλες παίζουν).

Αν κρίνουμε και από την αναλογία τιμής 649$/520?, μπορεί σοβαρά να δούμε καμιά GTX 260 στα ~300?, πολύ καλή τιμή για κάρτα που με o/c πιάνει τα νούμερα της 280 GTX default.

Δεν είναι άσχημα τα αποτελέσματα...Απλά πρέπει να περιμένουμε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

To stream της AMD προϋπάρχει του CUDA. Απλά το τελευταία είχε τρελό promotion πρόσφατα. Δε σημαίνει κάτι αυτό για mainstream εφαρμογές που θα δούμε στο desktop μας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είδες το Badaboom (σοβαρά έτσι λέγεται) της nVIDIA? Είναι ο Video Encoder/Decoder, λένε πως στη χείριστη των περιπτώσεων η GTX 280 είναι 40% ταχύτερη από έναν 4πύρηνο, ενώ στην καλύτερη είναι πάνω από 500% πιο γρήγορη.

Στο Photoshop δε θυμάσαι τι έγινε? Αυτό σίγουρα θα συμβεί, θα ενσωματωθεί το CUDA και εκεί.

Το Stream της AMD ειλικρινά, μόνο στο Folding το είδα στα PC μας, όπου πραγματικά για τον χρήστη είναι άχρηστο. Αλλά το να κάνεις μια Blu-Ray ταινία encode στο 1/5 του χρόνου...αυτό είναι κάτι με μπόλικο WOW Factor :)

Link to comment
Share on other sites

Δώσε link σε παρακαλώ για το badadoom. θα το δίνει η nvidia μαζί με τις κάρτες για να κάνουμε encoding;

Εγώ απλά ισχυρίζομαι ότι με την καμία δεν αξίζει τα λεφτά της τουλάχιστον μέχρι να δούμε όλα όσα αναφέρεις στο desktop μας. Άλλο review, άλλο στο desktop μας.

Υ.Γ. Και η 8800 GT μου είναι CUDA enabled. Ας δω πρώτα σε αυτή τις επιδόσεις του CUDA και μετά βλέπουμε για τη 280...

Link to comment
Share on other sites

Ναι σίγουρα, όλες της σειράς 8 έχουν CUDA, απλά δεν είναι όλες ισάξιες. Θα σου βρω ένα συγκριτικό στο Folding για πολλές κάρτες να βγάλεις ένα πρόχειρο συμπέρασμα.

Καταρχάς για το Badaboom δες εδώ:

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-280-review-test/7

Υποθέτω ότι όταν θα είναι έτοιμο, παίζει σοβαρά να το μοιράζουν με τις κάρτες γραφικών.

Απλά να σου τονίσω ότι προς το παρόν στη beta μπορείς να κάνεις encode/decode μόνο με τη GPU, οπότε άμεση σύγκριση απλά δεν παίζει - αλλά ένα γενικό συμπέρασμα βγαίνει.

Δες π.χ. εδώ στο Anandtech:

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3334&p=20

---

Edit: Να η εικόνα από το συγκριτικό των καρτών στο Folding:

bench15ob4.gif

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εγώ τρέχω folding@home, πού θα βρω την έκδοση που εκμεταλλεύεται το gpu μου;

denton, ευχαριστώ για τα links. Θα τα μελετήσω.

Η 280 λοιπόν στο folding έχει +38% σε σχέση με την 8800GT. Να δούμε και τις AMD για να αποφασίσουμε αν αξίζουν τα 520+ ευρώ που ζητάει. (Γιατί για gaming σίγουρα δεν αξίζει σε σχέση με την φτηνότερη 9800GX2 )

Y.Γ. Βρήκα τον client για ΑΤΙ. Πουθενά για Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Το έψαχνα κι εγώ, αν και δεν τρέχω Folding, θα ήταν χρήσιμο να έβλεπα μια κόντρα μεταξύ της 8600M GT μου και του Core 2 T7500 ;)

Θα κάνω μια προσπάθεια ακόμα μπας και το βρω :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει. Είναι κυριολεκτικά pre-beta και από μία ανακοίνωση του Stanford αναμένεται εντός των ημερών. Μόνο stream client θα βρεις (που υπάρχει από το Σεπτέμβρη του 2006 και φυσικά υποστηρίζει μόνο ΑΤΙ)

Επίσης τα benchmarks που post-αρες δεν είναι αξιόπιστα, καθώς βασίζονται σε random crunching data, ανάλογα με τον client

Όσο για το badaboom : Μέχρι να δω xvid και divx κωδικοποίηση, κρατώ μικρό καλάθι.

Link to comment
Share on other sites

"Folding@Home for Nvidia CUDA-capable graphics cards (GeForce 8 and above) should become available next week. The codename for this client is GPU2/NVIDIA. The GPU1 client was retired, while GPU2 client will continue to be updated for both Nvidia and ATI cards."

Πάντως στο F@H είναι ενθουσιασμένοι:

"The GeForce GPU will be about 163 times faster than a quad-core processor in this specific application."

"Nvidia founded Team “Whoopass”, which consists only of several computers that are running the Folding@Home GPU client. Even with just 4-5 test machines, the team quickly moved into the top 5% of all contributors by sheer processing power. Dr. Vijay told us that if only 1% of all CUDA-capable users would start using Folding@Home in their spare time, the Folding@Home machine would quickly be considered the fastest performing HPC computer in the whole world – hitting about 60-80 Peta FLOPS of processing power."

Το άρθρο είναι στο TG Daily και δημοσιεύτηκε στις 13 του μήνα, οπότε σε 3-4 μέρες θα έχουμε νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια-δυο μερες θα παρω μια . Θελω ενα και μονο gpu ... Ουτε δυο σε μια καρτα , ουτε sandwitch . :D

Να μπορω να βαζω ευκολα block , evaporator ... και κανιστρο οταν μου τη βαρεσει . :D

Δε θελω να μπλεξω ουτε με SLI , ουτε με CF .... ουτε τιποτα απο αυτα .

Link to comment
Share on other sites

Τότε η GTX 280 είναι για σένα - η 4870 θα είναι γρήγορη όσο μια 3870Χ2 ;)

Για μένα βέβαια, αν η τιμή της είναι στα ~250?, είναι πολύ καλύτερη λύση για έναν Extreme Gamer που θέλει 2560 ανάλυση και όλα τα φίλτρα ΟΝ, ένα ζευγάρι 4870.

Γιατί ότι και να λέμε, ένα SLI Board και 2x 8800GT είναι υπεραρκετές για όλα τα παιχνίδια σε 1680 - και σε καλή τιμή (τουλάχιστον οι κάρτες :D).

Εγώ θα κρατήσω τη GX2 εδώ πέρα μέχρι να δω όλες τις κάρτες, να βγει και τo Badaboom και όλα αυτά επίσημα, και βλέπουμε ;)

Link to comment
Share on other sites

κοιτουσα τα review στα γρηγορα κ σκεφτομουνα ... αμα τωρα γυρισω κ πω αντι του "hip hip horey βγηκε η 280" πω "f@ck yeah θα πεσει η τιμη της gx2 κ θα γινουμε" θα φαω το κραξιμο του αιωνα. Αλλα οκ απ'οτι βλεπω δε ξετρελαθηκατε (εκτος του cuda φαση). Κατα τη ταπεινη μου γνωμη περισοτερο αξιζει μια 9800gx2 απ τις φτηνες με τα τορινα δεδομενα

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αυτοί που κάθονται και μας λένε από πριν ότι η 280 GTX θα είναι η super κάρτα που θα δώσει 2 φορές επιδόσεις και τέτοια, θέλουν το κράξιμο του αιώνα. Η κάρτα αυτή αποδίδει περίπου όσο αναμενόταν - μια 9800 GX2 σε μονοπύρηνη έκδοση.

Τίποτα περισσότερο. Η 260 GTX θέλω να πιστεύω πως με o/c θα πιάνει τη 280, αλλά κρατάω επιφυλάξεις για τις θερμοκρασίες...

Όσο για το CUDA, από τη στιγμή που αυτό:

- Δουλεύει και στη σειρά 8xxx

- Δεν κοιτάει αν έχεις SLI board, το μόνο που το νοιάζουν είναι οι πυρήνες/κάρτες

είναι κάτι πραγματικά φοβερό. Αν και εφόσον υποστηριχθεί σωστά. Και για το PhysX λέγαμε και ονειρευόμασταν, αλλά δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε. Σκέψου να το βλέπαμε σε κανα Total War π.χ. ;)

Το θέμα με το CUDA και το SLI είναι που μετράει για μένα - οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει τις κάρτες του και να τρέξει τις εφαρμογές του CUDA. Βέβαια, εδώ που τα λέμε ποιος θα θέλει να έχει 2 ή και 3 κάρτες στο PC του, χωρίς να τις χρησιμοποιεί και στα Games...?

Αν όμως το CUDA κάνει πραγματικά τη διαφορά και δούμε ΠΟΛΛΕΣ εφαρμογές να το υποστηρίζουν, με τα TFlops των καρτών? Απλά θα μπούμε σε μια νέα εποχή.

Ελπίζω όλα να γίνουν και να μη σκάσει καμιά φούσκα - το ότι ασχολήθηκε η Adobe με το CUDA και η Apple στο νέο Leopard θα βάλει GPU Acceleration, με ενθαρρύνει πολύ πάντως :) :)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αυτοί που κάθονται και μας λένε από πριν ότι η 280 GTX θα είναι η super κάρτα που θα δώσει 2 φορές επιδόσεις και τέτοια, θέλουν το κράξιμο του αιώνα. Η κάρτα αυτή αποδίδει περίπου όσο αναμενόταν - μια 9800 GX2 σε μονοπύρηνη έκδοση.

To θέμα είναι ότι ακόμα και αυτό το 25% παραπάνω που έλεγε ο billpeppas δεν βλέπουμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από προσεκτική ανάγνωση όλων των δοκιμών (ναι, δεν πήγαμε για μπάνιο το ΣΚΔ...) διαπιστώνω ότι σε μαθηματικές πράξεις η 3870Χ2 είναι πολύ ανώτερη. Μη βλέπετε τα αποτελέσματα από το folding γιατί εκεί τρέχει μιά μηχανή που δεν υπάρχει ανάλογη για ΑΤΙ.

Στα παιχνίδια, υπάρχει ασυνέπεια, ακόμα και με την GX2. Αυτό για εμένα δείχνει ότι οι επιδόσεις οφείλονται καθαρά σε optimizations πάνω σε συγκεκριμένους τίτλους, όπου οι περισσότεροι που χρησιμοποιούνται είναι nVidia optimized... Φυσικά το αποτέλεσμα μετράει, αλλά αν κάποιος παίζει κάποιο παιχνίδι εκτός από αυτά που γίνονται οι δοκιμές τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now