B14ckfir3

Να πάρω motherboard με Z68 και να περιμένω για τους Ivy ή να περιμένω για Z77?

Recommended Posts

Γεια, σε όλους και καλωσόρισα στο forum :P Λοιπόν, περιμένω εδώ και αρκετό καιρό να φτιάξω ένα νέο σύστημα βασισμένο σε Ivy bridge οι οποίοι μέχρι χθες θα έβγαιναν στις 8 Απριλίου. Για κακή μου τύχη όμως, φαίνεται πως θα καθυστερήσουν μέχρι τον Ιούνιο. Επειδή όμως θέλω να πάρω υπολογιστή το συντομότερο δυνατόν σκέφτομαι μήπως να πάρω από τώρα ένα gen3 motherboard και έναν μάπα pentium G κάτι (μοντέλο δε θυμάμαι και δεν με νοιάζει :P) μέχρι να βγουν οι καινούργιοι επεξεργαστές και να πάρω έναν i5 3570K (μάλλον). Πιστέψτε με έχω φάει το google να ψάχνω για αυτό το θέμα αλλά πουθενά δεν λύθηκε η απορία μου σχετικά με το τι αντίκτυπο θα έχει η χρήση μια τωρινής mobo με τους μελλοντικούς Ivy. Πιο συγκεκριμένα, θα χάσω Hz από το overclocking? Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο chipsets (Z68 & Z77) είναι ο native usb 3 controler και κάτι σχετικά με την ταχύτητα της μνήμης (?). Δεν με νοιάζει ακόμη και αν έχω usb 1.1 (που λέει ο λόγος :P) αρκεί να μην χάσω από επιδώσεις. Όταν λοιπόν πάρω με το καλό τα parts (αν τα πάρω άμεσα) θα χώσω και μια 7970, θα την clockάρω όσο χρειάζεται (αν χρειάζεται γιατί ή οθόνη μου είναι ανάλυσης 1680 x 1050 έτσι ώστε να προσθέσω άλλες δύο οθόνες το καλοκαίρι και να μην αναγκαστώ να πάω σε crossfire άμεσα) και αναμένω τους Ivy. Συνοψίζοντας, αξίζει να πάρω μια gen3 motherboard τώρα (θέλω να μου πείτε ποια προτιμάτε Asus iv gene-z gen3, Asrock extreme 4 gen3 ή Asus P8Z68-V Pro?) και να βάλω έναν επεξεργαστή της πλάκας μέχρι να βγουν οι Ivy ή να περιμένω τουλάχιστον μέχρι τις 8 Απριλίου που οι κατασκευαστές βγάζουν τις motherboards? Επίσης αν μπορείτε θέλω να μου προτείνεται ένα τροφοδοτικό όσα watt θεωρείται πως είναι απαραίτητα για 7970 (αρκετά) Oc'ed σε crossfire και υδρόψυξη. (Υποθέτω γύρω στα 1000w ή είναι υπερβολικό?) Αυτά λοιπόν και συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι συνέχεια :P

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες :)

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

-για τις z77 κάνεις δεν θα σου απαντήσει με 100% σιγουριά πριν τα πρώτα review αλλά η γενική αίσθηση είναι ότι αν έχεις ένα καλό Z68 δεν πρόκειται να χρειαστεί να το αλλάξεις.

-1680x1050 & 7970 είναι overkill all the way. Αν πάρεις 3 οθόνες τότε ναι, καλά κοιτάς.

-Νομίζω ότι η Asus iv gene-z gen3 κατά κοινή ομολογία είναι τόσο καλή, που "χάλασε" την αγορά :D

-Ποιοτικά 950W - 1050W είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου και θα παίζουν "χαλαρά" και στο στο σωστό effieciency όταν maxάρεις το τερατάκι σου.

Καλές αναβαθμίσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Οκ λοιπόν σχετικά με τους Ivy ;) Τώρα σχετικά με το τροφοδοτικό έχω προβληματιστεί αρκετά. Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 200ευρώ για την αγορά του και σε αυτή την τιμή έχω βρει αρκετές αξιόλογες λύσεις αλλά έχω μερικούς προβληματισμούς. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα enermax. Έχω βρει το revolution+ 85 920w και 1020w αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι στα rails των 3.3 και 5 V δίνουν μόνο 120 watt ενώ μέσα από το psu calculator μου βγάζει ότι για έναν OCed 2500k χρειάζομαι τουλάχιστον 150w. Υπάρχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο γιατί μόνο η enrmax έχει τόσο χαμηλά amps σε αυτά τα rails και όσο τροφοδοτικά συνεχίζει να βγάζει δεν αλλάζουν σε αυτόν τον τομέα. Εάν υπάρχει κάποια αξιόπιστη λύση στα 200ευρώ είμαι διατεθειμένος να την ακούσω ;)

Link to comment
Share on other sites

Να και κάτι καινούργιο που μαθαίνω ;) Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, αλήθεια, γιατί τόσο καιρό νόμιζα πως motherboard και cpu τραβούσαν από την 3.3άρα :P Σχετικά με το AX850 που μου προτείνεις Hakerman δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα με καλύψει στα watt. Έχω δει πως οι 7970 cf δεν τραβάνε πάνω από 650watt (μαζί με το υπόλοιπο σύστημα) αλλά επειδή σκοπεύω να τις overclcockάρω αρκετά, πράγμα που σημαίνει 800+ watts (Sapphire HD 7970 3GB Video Cards in CrossFire Overclocked - Power Consumption Tests :: TweakTown USA Edition) και γιατί όχι να βάλω και υδρόψυξη (12+ ανεμηστηράκια και κανένα καλό pump) νομίζω πως θα είμαι πολύ οριακά και αν στο μέλλον θελήσω να κάνω κανένα upgrade (που θα κάνω) τότε ίσως χρειαστεί να πάω σε κάτι καλύτερο, οπότε καλύτερα να είμαι καλυμμένος από τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια τις εγγύησης και ας μου περισσεύουν. Άρα, τελευταία ερώτηση, αν και νομίζω πως είναι off-thread αλλά δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να ανοίξω καινούργιο στον τομέα των τροφοδοτικών (είμαι άσχετος στα forums οπότε οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή για τέτοιου είδους ενέργειες ;) ), από τα τροφοδοτικά που σας παραθέτω παρακάτω, πιο νομίζεται πως είναι το καλύτερο (καθαρά βάση απόδοσης και όχι βάση τιμής)?

1)Silverstone Strider Gold 1000W

2)CoolerMaster Silent Pro Gold 1000W

3)Corsair Professional Series HX1050

4)Enermax Modu87+ 900W

5)Corsair AX1200w (Το συγκεκριμένο έχω δει πως ενθαρρύνεται από όλους αλλά η τιμή του ξεφεύγει. Πιστεύεται παρ'όλα αυτά ότι αξίζει τα extra χρήματα? Επίσης έχει και 7 χρόνια εγγύηση άρα είμαι καλυμμένος για πολύ καιρό ακόμη...)

6)Enermax revolution plus+ 85 1020w (μ'αρέσει λόγω της κατασκευής και των πολλαπλών rails)

Αυτά λοιπόν και ευχαριστώ για το χρόνο σας ;)

Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι κορυφαία τροφοδοτικά. Η σειρά modu είναι λίγο παλιότερη και το strider νομίζω ότι έχει "ξεπεραστεί". Το ΑΧ1200 ξεφεύγει.

Νομίζω ότι ανάμεσα σε 6, 2 και 3 θα ήμουν. Με φθίνουσα σειρά προτίμησης :)

Link to comment
Share on other sites

Στα calculator μην δίνεις καν σημασία. τα νούμερα που βγάζουν είναι ότι να ναι.

Από κει και πέρα Θα σου έλεγα να περιμένεις το strider gold evolution 1000w. Είναι πολλά υποσχόμενο με καλό efficiency και χαμηλό rippling.

To silent pro gold 1000 είναι απαράδεκτο από θέμα rippling, σε καλύτερη μοίρα είναι τα, HX1050, revolution plus+ 85 1020, Modu 87+ 900,

Φυσικά το κορυφαίο είναι το ΑΧ1200...

Link to comment
Share on other sites

http://www.ocztechnology.com/ocz-zx-series-1250w-power-supply.html

αυτο ναι μεν ειναι κατω απο το ax1200 σε καποια σημεια αλλα ειναι επισης τιμιο psu για την τερατωδη (:P) ισχυ που έχει.

τα καλα ~1200αρια ειναι το hcp1200 της antec που δεν θα το βρεις ελλαδα νομιζω, το zx1250 που δεν θα το βρεις ευκολα επισης και το ax1200.

δεν εχω παρακολουθησει τα νεα psu που βγηκαν αλλα καποια που ειδα δεν πηραν και τις καλυτερες κριτικες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας ;) Λογικά μέσα στην βδομάδα θα πάρω την iv gene και έναν pentium g630 και θα τα βάλω να τρέχουν παρέα με μια 7970 (μάλλον την DCii) και περιμένω τους ivy ;) Ά! Και όσον αφορά το τροφοδοτικό τελικά θα πάρω το enermaxάκι ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now