GoriLLakoS

Geil's Die-hard Burn-in Technology !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54858fd3b6fae1.jpg[/WRAPLEFT]Η Geil θέλοντας να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη στην ποιότητα κατασκευής των μνημών της αλλά και γενικά στην ποιότητα των μνημών που προσφέρει στο εμπόριο σήμερα έκανε μια πρώτη παρουσίαση σε μια νέα διαδικασία που ακολουθεί κατά την κατασκευή των μνημών της ! Η νέα αυτή διαδικασία έχει το όνομα DBT aka Die-hard Burn-in Technology !

Αν και η ονομασία Burn-In θα είναι γνωστή σε πολλούς απο εμάς απο την εποχή της DDR1 και πιο συγκεκριμένα με την εμφάνιση των BH-5 ICs απο την Winbond, η γνωστή αυτή διαδικασία όπου όλοι αφήναμε τις μνήμες μας να τρέχουν memtest ολόκληρες εβδομάδες ανεβάζοντας σκαλί σκαλί το ρέυμα και μετά τα MHz μέχρι να βρούμε τα μέγιστα σταθερά τους MHz δυστηχώς θα έπρεπε να εφαρμόζεται και απο τις ίδιες τις εταιρίες με σκοπό το μικρότερο δυνατό Failure rate μετά την απόκτησή τους απο κάποιον πελάτη, αλλά η εταιρίες το βλέπουν ώς extra σπατάλη χρημμάτων και ώρας, μπορεί και ώς αντιπαραγωγικό και έτσι το εφαρμόζουν μόλις για 20 λεπτά το πολύ! Άμα η μνήμη πάιξει στα standard specs που τους έχουν καθορίσει μέσω spd και δέν παρουσιάσει σφάλματα, it is ready for sale που λένε και αυτοί. Αν όχι, γίνεται downgraded και πάει πρός πώληση για χαμηλότερα MHz και χειρότερα specs(timmings,voltage,κτλ) !

54858fd3b48de7.jpg

Κατά την διαδικασία DBT της Geil,το οποίο γίνεται σε ένα custom-made burn-in chamber, το DBT-1, δοκιμάζονται ταυτόχρονα όλες οι μνήμες της Geil ανα 1000 τεμάχια, πάνω σε ειδικές μητρικές κάρτες με custom chipset το οποίο μπορεί να εξομοιώσει σχεδόν όλα τα chipset που κυκλοφορούν, σε θερμοκρασία που φτάνει τους 100C για 24 ώρες !

54858fd3b55ce6.jpg

Πράγμα το οποίο η Geil υποστηρίζει πώς είναι ανάλογο με το να πάιζουν οι μνήμες 24/7 στα default specs τους για 3 περίπου μήνες ! H Geil δέν έχει κάνει γνωστό το όνομα του burn-in προγράμματος που χρησιμοποιεί για την ώρα, αλλά μας λέει πώς είναι "Geil's own designed burn-in testing software", αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να το δημοσιέυσουν με κάποιο πιο user friendly interface !

54858fd3b62be3.jpg

Η τεχνολογία Geil DBT θα εφαρμοστεί απο εδώ και περά σχεδόν σε όλες τις product lines της, με πρώτα προϊόντα σε παραγωγή να είναι οι DDR2 So-Dimm της !

Ενώ η Geil υποστηρίζει πώς το επίπεδο των μνημών της θα ανέβει τόσο πολύ που θα μπορέσει να αρχίσει και το RnD για προϊόντα τα οποία θα μπορούν να δουλέψουν κάτω απο πολύ σκληρές και απαιτητικές συνθήκες !

54858fd3b39fa9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now