aRkA$

GK104 (GTX 680) vs Tahiti (HD7970): 17% υπέρ της Nvidia η πλάστιγγα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=GK104 (GTX 680) vs Tahiti (HD7970): 17% υπέρ της Nvidia η πλάστιγγα!]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Μετά από λίγες ώρες που διέρρευσαν μερικά από τα χαρακτηριστικά του πυρήνα Kepler GK104 έρχεται και η πρώτη αντιπαράθεση με τον ανταγωνισμό, που αυτήν την στιγμή ακούει στο όνομα AMD Radeon HD 7970 και Radeon HD 7950 που βασίζονται στον πυρήνα Tahiti. Μέχρι τώρα η AMD δεν είχε αντίπαλο στην κατηγορία και πορευόταν εκ του ασφαλούς, αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει με την έλευση της Nvidia GTX 680 όπου έρχεται για να ταράξει τα νερά παίρνοντας το μερίδιο που της αντιστοιχεί, ίσως και το στέμμα από το αντίπαλο στρατόπεδο. Σύμφωνα με μια έρευνα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα 3DCenter.org, γίνεται μια πρώτη εκτίμηση για 17% μεγαλύτερης επεξεργαστικής δύναμης από τον πυρήνα Kepler έναντι του Tahiti. Το πόρισμα της έρευνας βγήκε βάση των χαρακτηριστικών και όχι μέσω επίπονων benchmark προγραμμάτων. Αυτό αποτελεί μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η αφορμή δόθηκε, ο πόλεμος ξεκινά...

[img_ALT=GK104 (GTX 680) vs Tahiti (HD7970): 17% υπέρ της Nvidia η πλάστιγγα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374f56fb2c5435a.jpg[/img_ALT]

Edited by aRkA$
Link to comment
Share on other sites

GK110 δεν θα ειναι το κορυφαιο μονοπυρηνο τσιπ της nvidia? To GK104 τι θα ειναι το τσιπ της μεσαιας κατηγοριας σαν την τωρινη GTX560?

Link to comment
Share on other sites

Μια λεξη θα σας πω μοναχα:Bulldozerpapadies

Τι βλεπανε τα μακατακια μας με την AMD και τους Bulldozer....εως το Hwbot εχαψε ενα και τον εβγαλε σαν θεο του SuperPi.....(να δεν θυμαμαι καλα...)

Το πόρισμα της έρευνας βγήκε βάση των χαρακτηριστικών και όχι μέσω επίπονων benchmark προγραμμάτων
Link to comment
Share on other sites

Αξίζει άμα είναι στα 449$ ρε κιοφτέ!! Και στα 500$ άμα είναι και 17-18% καλύτερη της 7970 αξίζει ρε καθυστερημένε Νορντ.

Link to comment
Share on other sites

που το ειδες το 17% καλυτερη ρε ?

επειδη το λεει αυτος απο πάνω?

το 680 ή οπως το ονομασουνε θα ειναι αναμεσα σε 7870 και 7950 ή αν θελεις γτχ580 και 7950.

μπορει να ειναι 17% πανω σε physx ή σε cuda ή σε fuda ή οτιδηποτε. αλλα αυτο το 17% δεν μεταφραζεται σε 17% gaming perf οποτε στον κουβα.

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

αυτο ισχυει στην υπολοιπη ευρωπη. εδω 450ντολαρς ειναι 500ευρω ακατεβατα.

Συμβαίνει και σε άλλες χώρες το φαινόμενο της Ελλάδας. Όταν μπαίνουν τόσοι παράγοντες στην μέση, είναι φυσικό να καταλήγει τέτοια ισοτιμία στο hardware.

Link to comment
Share on other sites

Συμβαίνει και σε άλλες χώρες το φαινόμενο της Ελλάδας. Όταν μπαίνουν τόσοι παράγοντες στην μέση, είναι φυσικό να καταλήγει τέτοια ισοτιμία στο hardware.

γιωργη στο χωριο μου λενε : αν δεν μπορεις γινε κομμωτης.

αν δεν μπορουν να διεκδηκησουν ισοτιμη μεταχειρηση-τιμες ας το κλεισουν. ειναι τετοια η οικονομια της ελλαδας που επρεπε να εχουμε και καλυτερες τιμες οχι να μας γ@μ@νε τα βαρδουλα. το μονο που δικαιολογω ειναι η ποικιλια καθως αντιλαμβανομαι οτι ειναι δυσκολοι οι καιροι για τα μαγαζια. δεν τα εχω με τους "μαγαζατορες" αλλα με αυτους που δεν σεβονται την κατασταση στην ελλαδα.οποιοι και αν ειναι αυτοι.

εδιτ: ελπιζω να μην ακουγονται "εχθρικα" γιατι φαινομαι αποτομος τωρα που το ξαναδιαβαζω!!:P

Link to comment
Share on other sites

Sorry αν αναφέρθηκε αλλά το παρακάτω κολλάει στο παρόν thread

Unreal Engine Samaritan Demo Running On Single NVIDIA Kepler GPU | PC Perspective

διότι

Epic did not state any further details on the upcoming NVIDIA graphics card; however, the knowledge that the single GPU was able to pull off what it took three Fermi cards to do certainly holds promise.

...βιάστηκα...

it was not merely the NVIDIA Kepler GPU that made the Samaritan demo on a single GPU possible. The article states that it was the inclusion of NVIDIA's method for anti-aliasing known as FXAA, or Fast Approximate Anti-Aliasing that enabled it.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now