aRkA$

AMD Radeon HD 7990: Τα χαρακτηριστικά της νέας dual-GPU!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon HD 7990: Τα χαρακτηριστικά της νέας dual-GPU!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Η AMD παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο απέναντι στρατόπεδο όπου η Nvidia GTX 680 θα κάνει την εμφάνιση της σε λίγο καιρό και δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη μέσα σε τρεις μήνες λάνσαρε τρεις νέες σειρές και ετοιμάζεται απερίσπαστη για το τελικό χτύπημα που δεν είναι άλλο από την AMD Radeon HD 7990. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα INPAI έγιναν γνωστά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η νέα dual-GPU με την κωδική ονομασία “New Zealand”. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως η AMD Radeon HD 7990 θα αποτελείται από δυο πυρήνες "Tahiti" με λιθογραφία 28nm, με core clock στα 1000MHz και memory clock στα 1250MHz (5.00GHz effective).

Καθένας από τους δυο πυρήνες θα φέρει όμοια χαρακτηριστικά με την AMD Radeon HD 7970 όπως 2048 Graphics CoreNext stream processors, 128 TMUs, 32 ROPs, 384bit interface και 3GB GDDR5, σκαρφαλώνοντας στα 6GB μνήμης στο σύνολο. Αφού η τιμολογιακή πολιτική της AMD για την Radeon HD 7970 κυμαίνεται στα 549$ όπως είναι φυσικό η AMD Radeon HD 7990 που αναμένεται μετά τον Απρίλιο να έρθει με πολύ μεγαλύτερη τιμή με έναν και μόνο σκοπό, ο οποίος είναι κατακτήσει την μάχη στην κατηγορία που βασιλεύουν η AMD Radeon HD 6990 και η Nvidia GTX 590.

[img_ALT=AMD Radeon HD 7990: Τα χαρακτηριστικά της νέας dual-GPU!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374f690ac96e5a3.jpg[/img_ALT]

Edited by aRkA$
Link to comment
Share on other sites

Ο driver της nV για OpenCL είναι για τα μπάζα πρός το παρών.

Επίσης έχουνε κόψει επίτηδες τις επιδόσεις σε τέτοια χρήση ( σκοπός = πουλήσουμε Tesla και GK110 αργότερα ).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό παίζει και να ισχύει! Γιατί οι νέες Quadro θα βγουν το καλοκαίρι, οπότε δεν υπήρχε λόγος η NVIDIA να τις θάψει από τώρα δυναμώνοντας τις 680.

Ισχύει εντελώς, όχι παίζει.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας αυτής στρατηγικής τα είχαμε δει αν δεν ξεχνιέστε αρχικά από την GTX 480 ( 1/4 DP power του κανονικού ), και στην συνέχεια και με την 580.

Δυστυχώς οι εποχές "όλα σε ένα" μας αφήνουνε σιγά σιγα, και δεν αργεί να κάνει το ίδιο και η AMD ( ανάλογα το πως θα πάει το οικονομικό έτος τους, κυρίως το τμήμα των GPUs θα πάρουνε και τις ανάλογες αποφάσεις... μόνο η nVIDIA θα έχει τις Tesla νομίζετε ? )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now