JC_Denton

Η ATi συνεργάστηκε με την nVIDIA για το PhysX και το CUDA

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img338.imageshack.us/img338/4752/atilogofa0.jpg[/WRAPLEFT] Όλοι θυμόμαστε την είδηση που έλεγε πως η AMD/ATi συμμάχησε με τη Havok της Intel, για την καλύτερη επεξεργασία φυσικής των καρτών γραφικών της εταιρείας. Θυμόμαστε όμως και τις φήμες για πιθανή συνεργασία της AMD/ATi με την nVIDIA για το PhysX, πριν τη συνεργασία με τη Havok.

Αυτό λοιπόν που όλοι περίμεναν, ότι φυσικά μετά τη συμφωνία αυτή, η AMD/ATi δε θα ξανασυζητούσε με την nVIDIA για το θέμα, δεν έγινε. Μετά από μια εκ νέου συζήτηση με την εταιρεία, μια νέα συμφωνία ανακοινώθηκε.

Σε αυτή τη νέα συμφωνία, προτάθηκε στην ATi να πάρει το PhysX και να το χρησιμοποιήσει, εφόσον αποδεχθεί και το CUDA, πράγμα το οποίο δέχτηκε. Αυτό μπορεί να εκπλήσσει πολλούς, όμως είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κάποιος τη δύναμη που έχει η nVIDIA στους περισσότερους Game Developers, τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να αναγκάσει να χρησιμοποιήσουν το API της.

Τώρα λοιπόν, οι δύο εταιρείες φαίνεται πως θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του CUDA και του PhysX, αλλά πλέον ίσως το πλεονέκτημα να το έχει η ATi, η οποία ενώ μεν θα καθυστερήσει να βγάλει το PhysX στις κάρτες της, αφήνοντας την nVIDIA να παίζει μόνη της για κάποιο διάστημα, έχει αυτή τη στιγμή και τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της φυσικής, στο πλευρό της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now