Recommended Posts

[news_img=Intel 313 Cache SSD Review]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e3adacc4a262.png[/news_img]Η Intel με την παρουσίαση του τελευταίου της chipset Z68 για τους 1155 socket Sandy Bridge επεξεργαστές, προσπάθησε να ενώσει τις 2 κατηγορίες πελατών που δημιούργησε με τα πρώτα 6 series chipsets. Την κατηγορία mainstream με το H67, το οποίο έκανε χρήση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών στον επεξεργαστή Sandy Bridge και την κατηγορία Enthusiast με το chipset P67, το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αλλά μπορούσε να κάνει overclocking στους ξεκλείδωτους από άποψης multiplier επεξεργαστές. To Ζ68 λοιπόν ήρθε να ενώσει τις 2 αυτές κατηγορίες και μαζί έφερε και 2 νέα features: To Lucidlogix Virtu & QuickSync Support και το Intel Smart Response Technology. Τι προσφέρουν όμως οι δύο τεχνολογίες στο νέο chipset;

Το QuickSync δεν είναι νέα τεχνολογία. Παρουσιάστηκε με το H67 chipset και είναι η μέθοδος χρήσης της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών στον επεξεργαστή για transcoding αρχείων video. Και λέμε transcoding και όχι encoding γιατί στην ουσία τα αρχεία είναι ήδη encoded π.χ. Η.264 1080p και το transcoding τα μετατρέπει σε 720p ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές χαμηλότερης ανάλυσης (κινητά τηλέφωνα, pads, netbook). To LucidLogix Virtu είναι η τεχνολογία που ενσωματώθηκε στο Z68 chipset έτσι ώστε ταυτόχρονα με την χρήση της κανονικής κάρτας γραφικών, να γίνεται χρήση και του QuickSync για το transcoding ενός αρχείου κάτι που ούτε στο P67 αλλά ούτε και στο H67 ήταν εφικτό.

Το Intel Smart Response Technology είναι καθαρά νέα τεχνολογία που παρουσιάστηκε με το Z68. Είναι η τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα μέσω του chipset για χρήση ενός μικρού Solid State Drive ως Cache μνήμη για τον ήδη εγκατεστημένο στη μητρική, μηχανικό δίσκο. Αυτή είναι και η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουμε για το review του νέου μικρού Cache SSD της Intel, του Hawley Creek.

Ο "μικρός" λοιπόν νέος Cache SSD της Intel, σειρά 313 βγαίνει σε 2 εκδόσεις. Με 20 ή 24GB. Ας δούμε λοιπόν τι έχει να μας προσφέρει ο μικρός. . .

Πατήστε εδώ για να δείτε το υπόλοιπο review!

[img_alt=Intel 313 Cache SSD Review]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54f79c09723a49.jpg[/img_alt]

.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now